από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 
 

Μπρα ντε φερ για τις απολύσεις

Οι απαιτήσεις της τρόικας και οι κατηγορίες για ελλιπή στοιχεία, η παραπομπή στα ΦΕΚ και η αναζήτηση «ισοδύναμων μέτρων»
Μπρα ντε φερ για τις απολύσεις
Τον ακριβή αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων σε όλους τους φορείς της γενικής κυβέρνησης απαιτεί η τρόικα και «υπενθυμίζει» τις 150.000 αποχωρήσεις ως το 2015
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στο προσκήνιο αναμένεται να (επαν)έλθει η διαχείριση του προσωπικού στο Δημόσιο μετά την άφιξη εκ νέου του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Οι εκπρόσωποι των δανειστών εμφανίζονται πεπεισμένοι πλέον ότι η κυβέρνηση, ούτε λίγο ούτε πολύ, «παίζει παιχνίδια πίσω από την πλάτη τους» και αρνείται να συμμορφωθεί με τις ρητές δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το δεύτερο μνημόνιο. Η καχυποψία των εκπροσώπων της τρόικας εδράζεται σε δύο κύριες «παραλείψεις» της ελληνικής πλευράς, οι οποίες ερμηνεύονται μάλιστα ως σαφείς ενδείξεις απροθυμίας να προχωρήσει σε ορθή διαχείριση και σε μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο.

Η πρώτη «παράλειψη» που χρεώνουν στην ελληνική πλευρά οι δανειστές είναι η μη ενημέρωση του κλιμακίου στην Ελλάδα για τις μηνιαίες μεταβολές του προσωπικού στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Ήδη έχει ζητηθεί από την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στην άμεση δημοσιοποίηση των στοιχείων για τις προσλήψεις, αποχωρήσεις, μετακινήσεις και αποσπάσεις των δημοσίων υπαλλήλων σε όλους ανεξαιρέτως τους φορείς της γενικής κυβέρνησης, έτσι ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα για τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων.
Μητρώο και απολύσεις
Η ελληνική πλευρά - αν και κυβερνητικά στελέχη αναγνωρίζουν ότι υπάρχει σχετικό έλλειμμα στην άντληση αξιόπιστων στοιχείων που αφορούν τη διαχείριση του προσωπικού - διατείνεται ότι «τα στοιχεία που ζητεί η τρόικα από τον Δεκέμβριο του 2011 δημοσιεύονται, σε μηνιαία μάλιστα βάση, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης». Η απάντηση αυτή ωστόσο δεν ικανοποιεί τα στελέχη των δανειστών της χώρας, τα οποία υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία αυτά «δεν είναι επαρκώς αναλυτικά» και επιμένουν ότι είναι ανάγκη «να δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική βάση της απογραφής του Δημοσίου με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση». Να αποτυπώνουν δηλαδή οποιαδήποτε μεταβολή συντελείται σε οποιονδήποτε φορέα της γενικής κυβέρνησης.
Το ίδιο ισχυρίζεται η τρόικα και για τις νέες προσλήψεις προσωπικού στο Δημόσιο. Ελληνικά στελέχη όταν ρωτούνται από μέλη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας στην Ελλάδα να τους πουν αναλυτικά «Πόσες προσλήψεις έγιναν;», «Πού έγιναν οι προσλήψεις;», «Ποια στελέχη μισθοδοτούνται από τον προϋπολογισμό σε κάθε υπουργείο;» απαντούν: «Οι πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου για το προσωπικό στο Δημόσιο δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως»! Η απάντηση αυτή, που ερμηνεύεται σαν να προτρέπουν τα στελέχη της τρόικας να ψάξουν τα ίδια τα ΦΕΚ για να αποκτήσουν σαφή εικόνα για το προσωπικό στο Δημόσιο εκλαμβάνεται ως υπεκφυγή.
Η ιδέα που ρίχθηκε στο τραπέζι προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο είναι να συσταθεί εκ νέου Μητρώο των Δημοσίων Υπαλλήλων, με την ενοποίηση σε μία βάση δεδομένων της ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών και εκείνης της Αρχής Πληρωμών, έτσι ώστε να υπάρχει σαφής εικόνα των μισθοδοτούμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό δημοσίων υπαλλήλων. Η ολοκλήρωση ωστόσο αυτής της διαδικασίας απαιτεί χρόνο με δεδομένο ότι στην ενιαία αρχή πληρωμών δεν έχει ενταχθεί ακόμα το σύνολο των υπαλλήλων του κράτους.
Η δεύτερη «παράλειψη» έχει σχέση με την απαίτηση της τρόικας προς την ελληνική πλευρά, στο πλαίσιο της μνημονιακής δέσμευσης για 150.000 αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων ως το τέλος του 2015, να εκπονεί σε τριμηνιαία βάση πρόγραμμα για τη διαχείριση του προσωπικού στο Δημόσιο λαμβάνοντας υπόψη και τον ισχύοντα κανόνα: μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις. Η ελληνική πλευρά, αν και τονίζει ότι έγινε κάποιο βήμα με την ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία της εκπόνησης μελέτης για τις συνταξιοδοτήσεις προσωπικού ως το 2015, παραδέχεται ότι το θέμα δεν προχώρησε. Το θέμα αυτό θεωρείται ωστόσο εκ των ων ουκ άνευ για τους δανειστές της χώρας, οι οποίοι επιμένουν για δραστική μείωση του προσωπικού με βάση και τις δεσμεύσεις της Ελλάδας στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Εξυγίανσης.
Απολύσεις και «γκρίζες ζώνες»
Κατόπιν όλων αυτών, το συνολικό προσωπικό στο Δημόσιο που θα διαμορφωθεί στην πορεία υλοποίησης του προγράμματος θα είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα τίθενται ανελλιπώς στο τραπέζι. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντώνης Μανιτάκης, αν και υποστηρίζει με σθένος ότι «η κυβέρνηση δεν θα προχωρήσει σε απολύσεις και δεν θα παραβεί την ισχύουσα νομοθεσία», αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχουν «γκρίζες ζώνες» ακόμη και γύρω από τον κανόνα «μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις». Το θέμα ετέθη στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετά τη διαβεβαίωση ότι «δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις υπαλλήλων ούτε καν των δημόσιων οργανισμών και νομικών προσώπων που θα κλείσουν». Κι αυτό παρ' ότι υπάρχει σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία προβλέπει ότι το προσωπικό των εν λόγω οργανισμών μπορεί να τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία.
Ειδικότερα, στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι ως το τέλος του έτους να καταργηθούν ή να συγχωνευθούν 250 από τους συνολικά 1.500 οργανισμούς και νομικά πρόσωπα. Οι υπάλληλοι των εν λόγω υπηρεσιών, στην περίπτωση κατά την οποία δεν τεθούν τελικά σε καθεστώς εργασιακής εφεδρείας και μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θεωρούνται ως νέες προσλήψεις. «Το προσωπικό το οποίο μετατίθεται στην κυβέρνηση είτε από κρατικές επιχειρήσεις είτε από άλλους φορείς υπό αναδιάρθρωση θα θεωρείται ως νέα πρόσληψη» αναφέρεται στο επικαιροποιημένο μνημόνιο. «Το ίδιο ισχύει για το προσωπικό που έχει τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία και το οποίο μετατίθεται σε άλλους κυβερνητικούς φορείς έπειτα από λεπτομερή εξέταση των επαγγελματικών τους προσόντων από το ΑΣΕΠ βάσει των δικών του τακτικών κριτηρίων αξιολόγησης».

Προτάσεις
«Οχι» στην εφεδρεία

Τα στελέχη της τρόικας, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις, δεν έχουν παραιτηθεί από το στόχο να τεθούν σε εφεδρεία εντός του 2015 περίπου 15.000 υπάλληλοι των φορέων που κλείνουν ή συρρικνώνονται και στους οποίους θα καταβάλλεται το 60% των βασικών τους αποδοχών για ένα έτος, ποσό το οποίο μάλιστα θα αντλείται από την αποζημίωσή τους.
Η κυβέρνηση δεν απορρίπτει μόνο τις απολύσεις προσωπικού αλλά και την εργασιακή εφεδρεία, αντιπροτείνοντας ως «ισοδύναμο μέτρο» την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών στο Δημόσιο. Ο υπουργός κ. Αντ. Μανιτάκης, όπως έχει αφήσει να εννοηθεί, θα πάει ένα βήμα παραπέρα. Θα προτείνει στην τρόικα το προσωπικό των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου, που μετακινείται σε άλλες υπηρεσίες του ίδιου φορέα, να μην προσμετράται στις νέες προσλήψεις και ως εκ τούτου να μην υπόκειται στον κανόνα τού ένα προς πέντε.
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την τρόικα προοιωνίζεται, με άλλα λόγια, σκληρή, αν και η ελληνική πλευρά εμφανίζεται αποδυναμωμένη με δεδομένο μάλιστα ότι αδυνατεί - προς το παρόν τουλάχιστον - να αποτιμήσει το όφελος που θα προκύψει από το «ισοδύναμο μέτρο» της επιτάχυνσης και ολοκλήρωσης σε σύντομο χρονικό διάστημα της διοικητικής μεταρρύθμισης.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (18)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ. | 23/07/2012 20:58
  Μα κανείς δεν περίμενε οτι θ΄'απολυθούν οι αργόμισθοι.Το ξέρουμε.Θα τους ταίζουμε τους ζητιάνους μια ζωή.Γιατι μόνο οι ζητιάνοι δεν προσφέρουν τίποτα και πληρώνονται.Ε κάπως ετσι τους αντιμμετωπίζει πια ο πολίτης.Αλλά δεν θα τους αφήνουμε και σε χλωρό κλαρί.Γιατί μπορεί οι πολιτικοί να καταστρέφουν μια ολόκληρη χώρα για χάρη των ζητιάνων,αλλά δεν θα τους προστατεύουν απο το μένος του πολίτη,που αυξάνεται ολοένα και περισσότερο,γιατί γνωρίζει οτι πληρώνει τα ρουσφέτια τους..Ηδη σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες ο κόσμος τους ζητιάνους τους βάζει στην θέση τους και απαιτεί άμεση εξυπηρέτηηση.Κι ΑΥΤΌ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ.ΘΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ME DIKASTIKA MESA.
  aliki sthn xwra twn dhmosiwn zitianwn.
  απάντηση10
   
   
  ΑΠΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!! | 23/07/2012 20:13
  ΟΙ απολύσεις είναι αναπόφευκτες ό,τι και άν λένε οι Τσιπρο-σαμαρο-κουβέληδες. Αντί να διαψεύδουν ας κάνουν κάτι απλό και κοινωνικά αποδεκτό . ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗ όλων των δημοσίων υπαλλήλων που έχουν παραπεμφθεί σε υπηρεσιακά συμβούλια για οποιοδήποτε αδίκημα και την έχουν σκαπουλάρει με ψευτοποινές χάρη στα λαμόγια συνδικαλιστές που αποτελούσαν μέχρι πρότινος τα συμβούλια. .Ξέρω εκβιαστές αστυνομικούς, δωροδοκημένους εφοριακούς, φακελλάκηδες γιατρούς κλπ. που πιάστηκαν ή καταγγέλθηκαν, πέρασαν υπηρεσιακό και τελικά τιμωρήθηκαν με αστείες ποινές. Ολοι αυτοί υπολογίζονται χοντρικά σε 55.000 άτομα. Ξεκινήστε άμεσα με αυτούς και όλοι θα χειροκροτήσουν.Τους υπόλοιπους μέχρι τις 150.000 θα τους βρούμε
  NEMESIS
  απάντηση10
   
   
  γελα καλα οποιος γελα τελευταιος.. | 23/07/2012 19:57
  ας το παρουμε αποφαση,,,οι δημοσιοι κοπριτες νικησαν,,,ουτε θ απολυθουν,αλλα ουτε θα πειραχτουν....και σιγουρα θα ξυνονται ευτυχισμενοι...αλλα ερχονται χειροτερα...γιατι αν δεν απολυθουν,οι Ευρωπαιοι θα μας αποχαιρετησουν...και θα γυρισουμε στην δραχμη...οι κοπριτες στην αρχη θα περνανε καλα,υπο την ηγεσια του Μεγιστου Τσιπρα...κοπανες,επιδοματα κλπ...αλλα για να μην καταστραφει και η δραχμη,θελει καλο και γερο κρατος,που ειναι ανεκδοτο οσο δουλευουν σ αυτο οι κοπριτες....και μετα τα δανεια του Πουτιν,Τσαβες κλπ θα ερθει η καταστροφη.και το μεγαλο προβλημα των κοπριτων,αφου δεν θ αντεξουν ουτε μερα σκληρης δουλειας....και καπου εκει θα αρχισουμε να γελαμε εμεις ξεκαρδιστικα ομως....
  b.
  απάντηση50
   
   
   
  Για όλους αυτούς τους καημένους που..... | 23/07/2012 17:58
  ...ξημεροβραδιάζονται στη γωνία να δουν αν έρχονται απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων για να ξεσκάσουν λίγο από τη μιζέρια τους και να ικανοποιήσουν κάπως τον κανίβαλο μέσα τους, λυπάμαι αλλά τα νέα είναι όπως πάντα δυσάρεστα. ΚΑΝΕΝΑ κόμμα της βουλής ΔΕΝ είναι διατεθειμένο να τους προσφέρει αυτή τη μικρή και προσωρινή χαρά. Οπότε, ανώμαλη προσγείωση στην πραγματικότητα κι ας δει ο καθένας τι θα κάνει. Περισσότερη λογική, λιγότερο φθόνο, παραπάνω δουλειά και πιο σωστές επιλογές. Και κυρίως να μη πιστεύει σε ψέμματα και ανοησίες που ΔΕΝ του έχουν πει καν -γιατί και πριν τις εκλογές ΚΑΝΕΝΑ από αυτά τα κόμματα ΔΕΝ υποσχέθηκε ότι θα απολύσει δημόσιους υπαλλήλους. Η χειρότερη μορφή εξαπάτησης....
  ...είναι να κοροϊδεύεις ο ίδιος τον εαυτό σου
  απάντηση24
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Θα τη φάμε τη διοξίνη σου Stelios | 23/07/2012 15:51
  Τότε με τις διοξίνες, ένας στις κάμερες μπροστά ούρλιαζε να μην του κατασχέσουν τα κοτόπουλα διότι φυσικά δεν τα είχε ξεχρεώσει ακόμη (εύκολα συναγόμενο οτι κάποιος έπρεπε να τα καταναλώσει κατά την επιθυμία του και ανηλειμμένη υποχρέωσή του). Ακριβώς έτσι και το πολιτικό μας σύστημα από την μία άκρη ως την άλλη (από Δεξιά ως τα Αριστερα και τανάπαλιν) κραυγάζει οτι χρωστάει στους από δεκαετίες ψηφοφόρους του και πρέπει να φάμε πάση θυσία το διοξινούχο υπέρογκο δημόσιο. Καλή μας όρεξη ! Και θυμηθείτε : όταν τρώνε δεν μιλάνε. ΥΓ: φιλάκια εξωκοινοβουλευτικά και μεταναστευτικά και απάτριδα !
  mhn_einai_oi_kampoi@ti_einai_i_patrida_mou.gr
  απάντηση10
   
   
   
  τσιπρας | 23/07/2012 13:29
  εστω και ενας να απολυθει θα ψηφισουμε ολοι εμεις το 1 εκατ.και η οικογενειες μας τσιπρα.
  a.a
  απάντηση829
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Η ΚΟΜΟΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ | 23/07/2012 12:07
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ, ΕΝΩ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ, ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΤΟ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ " ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ " ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΙΣΧΥΡΟΣ Ο ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΣ ΔΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΕΘΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΤΙΝΑΞΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΣΧΕΣΗ. ΕΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΑΝΟΙΚΟΥΜΕ Σ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΛΩΣ ΠΑΡΑΠΛΕΥΡΕΣ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΝΟΜΟΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ. ΕΑΝ ΑΥΤΗ Η ΝΟΟΤΡΟΠΕΙΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.
  jimini
  απάντηση313
   
   
  ΤΡΟΙΚΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ! | 23/07/2012 11:08
  Ο μανιτάκης (συνταξιούχος κρατικός υπάλληλος) ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ. Άν δεν απολύσουν 200.000 κρατικούς κηφήνες, ΝΑ ΒΡΟΥΝ Χρήματα να τους πληρώνουν. Ο κοσμάκης του ιδιωτικού με το 1.500.000 ανέργους του και τους κακοπλήρωμένους εργαζόμενους του, ΤΕΛΟΣ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ!
  ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
  απάντηση326
   
   
   
  Όσο εμείς κοιμόμαστε | 23/07/2012 10:37
  Το Σαμαρά τον ψηφήσαμε για να κάνει απολύσεις, εάν θέλαμε να μην πειραχτεί το δημόσιο θα ψηφίζαμε Τσίπρα. Βλέπω από Σεπτέμβρη να μας πετάνε από την Ευρώπη, ο Σαμαράς να γίνεται πρωθυπουργός της δραχμής, ο δημόσιοι υπάλληλοι της πεντάρας και η Ελλάδα Σομαλία της Ευρώπης. Αλλά θα έχουν διαφυλαχτεί τα εργατικά δικαιώματα στο δημόσιο, αυτό είναι που μετράει!
  Το φορολογούμενο κορόιδο
  απάντηση535
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τα αυτονοητα ειναι κοκκινες γραμμες. Αδιεξοδο | 23/07/2012 09:54
  Εχουμε φτασει σε ενα σημειο το αυτονοητο να ναι κοινωνικη κοκκινη γραμμη. Ανυσηχω για το μελλον της χώρας
  prellas
  απάντηση59
   
   
  Η Είδηση | 23/07/2012 09:36
  Η είδηση είναι ότι στο μητρώο πληρωμών των υπαλλήλων του δημοσίου δεν έχει ακόμη ενταχθεί το 100% όσων μισθοδοτούνται από εσένα και εμένα. Το ερώτημα είναι πιοιός βάζει μέσα τα στοιχεία, ο Υπουργός ( όποιος Υπουργός) αυτοπροσώπως ή κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι που αντί να δουλεύουν κάθονται; Τους ελέγχει κάποιος προϊστάμενος, λογοδοτεί κάπου αυτός, ενδιαφέρεται ο πολιτικός προϊστάμενος για την πρόοδο των εργασιών; Είναι φανερό ότι τίποτα απ΄αυτά δεν συμβαίνει. Καλό λοιπόν θα ήταν όχι να μικρύνει ο Δημόσιος τομέας αλλά να περιορισθεί στις απολύτως αναγκαίες λειτουργίες της άμυνας, των μεγάλως υποδομών, της εξωτερικής πολιτικής και της κοινωνικής αλλυλεγγύης. Να μείνουν οι καλύτεροι. Τέλος.
  Θοδωρής Ζαρέτος
  απάντηση341
   
   
  Επικρατει | 22/07/2012 19:47
  Επι τελους,θα ελευθερωθει η πατριδα μας απο την λαιλαπα των σοβιετ,του ολοκληρωτισμου,του φασισμου.Για δεκαετιες τωρα ,υποφερει υπο των στρατευματων κατοχης,κλεπτων ,απατεωνων,και σε αναστολης κατα 45% των αρθρων του συνταγματος. Ο μισος πλυθησμος,με το πελατειακο συστημα,απολαμβανει το ιδιωτα και τον κοπο απο την εργασια του ιδιωτικου τομεα.Βεβαια δεν φτανουν και να τα δανεια και η διαφθορα,το κλεψιμο και σπαταλες.Σκοπος φανερος.Να επικρατησει ο φασισμος,ενω ο υπολοιπος κοσμος σχεδον τον εχει καταργηση.Ολος ο υπολοιπος κοσμος παρακινει τους διεφθαρμενους κρατουντες,να προχωρησουν σε απελευθερωση της οικονομιας,σε περισσοτερο εκδημοκρατισμο.Τρια χρονια τωρα τους γραφουμε κανονικα.Η σχιζοει
  η σχιζοειδης παρανοια
  απάντηση337