Την έντονη αντίθεσή του για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων εξέφρασε για άλλη μια φορά ο ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας, παράλληλα, επίθεση στην κυβέρνηση.

«Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου όχι μόνο δεν εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη, αλλά αντίθετα ολοκληρώνουν την ισοπέδωση της οικονομίας και της κοινωνίας» αναφέρει.

Τονίζει ότι θα αποτελέσουν συμπλήρωμα των μνημονιακών μέτρων και όχι αντίβαρο για τη μη εφαρμογή τους «σε μία λογική αποδόμησης και συρρίκνωσης του κοινωνικού κράτους και ξεπουλήματος στους ιδιώτες όλων των δημόσιων αγαθών».

»Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας πολιτικής στο κοινωνικό σύνολο και στη χώρα θα είναι καταστροφικές και ανυπολόγιστες, όπως αποδεικνύει και η περίπτωση των ιδιωτικών τραπεζών τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς ».

Εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση υπογραμμίζει ότι «αυτό που η κυβερνητική τρόικα προσπαθεί να αποκρύψει αναμασώντας αποτυχημένα νεοφιλελεύθερα δόγματα, είναι ότι δεν μπορεί να υπάρξει παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και ανάπτυξη χωρίς δημόσιες επενδύσεις και δημόσιες επιχειρήσεις».

«Σε αυτό το πλαίσιο, είναι αναγκαία η ανασυγκρότηση των δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών ώστε να λειτουργούν με διαφάνεια, δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο και ο επαναπροσανατολισμός τους στη βάση της ικανοποίησης των κοινωνικών αναγκών» καταλήγει.

Για τα μέτρα που πρόκειται να εφαρμόσει η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «εκ νέου λεηλασία των εισοδημάτων των εργαζομένων και των συνταξιούχων» και για «διάλυση του κοινωνικού κράτους».

«Οι προεκλογικές εξαγγελίες περί αναδιαπραγμάτευσης και για μη περαιτέρω μείωση μισθών, συντάξεων και κοινωνική επιδομάτων αποδείχτηκαν άθλια ψέματα με σκοπό την υφαρπαγή της ψήφου του λαού» τονίζει.

Και προσθέτει ότι: «Είναι φανερό ότι στόχος της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης δεν είναι η αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους και η έξοδος από την κρίση, αλλά η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των δανειστών και του κεφαλαίου».