«Θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ετών» αποκάλυψε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο σχέδιο για περικοπές 11,5 δισ. ευρώ που σχεδιάζει να υποβάλει η κυβέρνηση στην τρόικα.

«Θα παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τεσσάρων ετών, το οποίο είναι βασικό στοιχείο για να αγωνιστείς, να παλέψεις για την επαναδιαπραγμάτευση» είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Μega.

Σχολιάζοντας την κατάσταση που επικρατεί στην οικονομία αλλά και τις προθέσεις της κυβέρνησης, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι «εάν η κυβέρνηση δεν πετύχει, τότε ο κίνδυνος για τη χώρα και την κοινωνία θα είναι μεγάλος».

«Δεν έχουμε περιθώριο να μην πετύχουμε» ανέφερε, σημειώνοντας πως το να μην επιτευχθούν οι στόχοι θα αποτελέσει «αποτυχία των τριών κομμάτων και της χώρας».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κάλεσε τις πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης, αν δεν προσέλθουν τελικά στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, τουλάχιστον να μην υπονομεύουν και να μην αποδυναμώνουν την διαπραγματευτική ικανότητα της χώρας.

Παράλληλα, επισήμανε ότι «δεν μπορεί να νομοθετηθεί ο κατώτατος μισθός», ενώ ξεκαθάρισε ότι «όσα περιλαμβάνονται στην προγραμματική συμφωνία αποτελούν κόκκινες γραμμές» και «δεν έχει καμία ένδειξη ότι υπάρχει απόκλιση από όσα συμφωνήθηκαν στην συμφωνία των τριών κομμάτων».

Τέλος, επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «εγκαλεί την κυβέρνηση αβάσιμα» ως προς την ταχύτητα με την οποία προωθεί την επαναδιαπραγμάτευση, αλλά και την διεκδίκηση για να επωφεληθεί της συμφωνίας της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής για Ιταλία και Ισπανία.