Στη ΝΔ στέλνει τον… λογαριασμό η ΔΗΜ.ΑΡ, σχετικά την παραίτησή του κ. Ν. Νικολόπουλου από τη θέση του υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας. Στελέχη από το ηγετικό της επιτελείο δείχνουν προς τη Συγγρού τονίζοντας ότι το ζήτημα αφορά τη ΝΔ και τον κ. Αντ. Σαμαρά, μια και ο κ. Νικολόπουλος ήταν «γαλάζια» επιλογή.

Φειδωλοί στα σχόλιά τους, απέφευγαν αναλυτικές προσεγγίσεις για το θέμα της παραίτησης, που προέκυψε, μόλις μια ημέρα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Χωρίς, μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας (9.7.2012), να έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση σχολιασμού, οι επισημάνσεις από το κόμμα του κ. Φώτη Κουβέλη εστίαζαν σε δυο σημεία: αφενός στην επιλογή του κ. Νικολόπουλου ως υφυπουργού και αφετέρου στην κίνηση της παραίτησής του από τη θέση αυτή. Παρατηρούσαν ότι ο κ. Νικολόπουλος είναι στέλεχος της ΝΔ, γνωστό για την πολιτική του πορεία ενώ η απόφασή του, που δημιουργεί και «εντυπώσεις κακού συντονισμού» της κυβέρνησης, όπως σημείωναν στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ, βαραίνει τη ΝΔ, η οποία τον επέλεξε.

Πέρα τούτου, πάντως, χαρακτήριζαν βεβιασμένη την κίνηση του κ. Νικολόπουλου να παραιτηθεί, προβάλλοντας το θέμα της επαναδιαπραγμάτευσης, προτού, όπως σημείωναν, να ξεδιπλωθεί η πολιτική που εκφωνήθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή.