Ανακοίνωση με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει άμεσα θέση επί των δηλώσεων του υπουργού οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα στους Financial Times, σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα παραιτείται από το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης εξέδωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Σκουρλέτης. Η ανακοίνωση του κ. Σκουρλέτη, αναφέρει:

«Σε λίγες ώρες ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης , την ίδια στιγμή γεννιόνται εύλογα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσει πρώτα και κύρια ο ίδιος. Συμμερίζεται και υιοθετεί ο κ. Σαμαράς τις απόψεις του υπουργού οικονομικών, κ. Στουρνάρα, όπως αυτές διατυπώθηκαν στις χθεσινές του δηλώσεις προς την εφημερίδα Financial Times ότι »η Ελλάδα παραιτείται από το αίτημα της για επαναδιαπραγμάτευση»; Υπάρχει έστω και κατ’ ελάχιστο η έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης στις προθέσεις της συγκυβέρνησης ή οι όποιες αναφορές σε αυτήν εξυπηρετούσαν προεκλογικές και μόνο ανάγκες; Τελικώς οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης έχουν παραιτηθεί από το αίτημα της επαναδιαπραγμάτευσης στο όνομα της οποίας δεσμευτήκαν προεκλογικά απέναντι στους ψηφοφόρους τους; Ο ελληνικός λαός περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές και μισόλογα»

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθήνας κ. Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον κομματικό ραδιοσταθμό «105.5 στο Κόκκινο», ανέφερε μεταξύ άλλων:«Ο κ. Στουρνάρας, εκλεκτός και των τριών αρχηγών της κυβέρνησης, δηλώνει σήμερα στους Financial Times ότι »δε μπορούμε να ζητήσουμε τίποτα από την τρόικα», προδιαγράφοντας όσα θα πει σήμερα ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις και αποκαλύπτοντας ότι η »επαναδιαπραγμάτευση» του κ. Σαμαρά, η »αναθεώρηση» του κ. Βενιζέλου και η »απαγκίστρωση» του κ. Κουβέλη από το Μνημόνιο ειπώθηκαν απλώς για τις ανάγκες της προεκλογικής περιόδου (…) Η επιλογή του κ. Σαμαρά να δει την τρόικα πριν τις προγραμματικές δηλώσεις έχει συνειδητά έναν ισχυρό πολιτικό και επικοινωνιακό συμβολισμό. Η κυβέρνηση θέλει να σώσει ένα σήμα ότι θα είναι μια σκληρά μνημονιακή κυβέρνηση και όχι εκείνη που θα επαναδιαπραγματευτεί το Μνημόνιο, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. Θα είναι κυβέρνηση που δεν θα κάνει τίποτα χωρίς το ok της τρόικα»