Σκληρή κριτική προς το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιόργκ Άσμουσεν για την αναφορά που έκανε στο συνέδριο του Economist, ότι ο μέσος μισθός στο δημόσιο τομέα στη χώρα μας ανέρχεται στα 3.000 ευρώ, αλλά και προς την κυβέρνηση η οποία «δεν τοποθετήθηκε με ακριβή τρόπο στα λεγόμενά του», άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είναι προφανές ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΚΤ στερούνται σοβαρότητας και επαγγελματισμού, εφόσον προβαίνουν σε τέτοιου μεγέθους ατοπήματα», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε ότι «επιβάλλουν εκβιαστικά τις καταστροφικές πολιτικές τους, χωρίς να φροντίζουν να ενημερωθούν για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα».

Ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τήρησε στάση αναμονής επί τρεις ημέρες, περιμένοντας ότι η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί με ακριβή τρόπο στα λεγόμενα του κ. Άσμουσεν.

Τόνισε δε, μεταξύ άλλων, ότι «κανένα πρόσωπο, ανεξάρτητα από τη θέση που κατέχει, δεν έχει το δικαίωμα να μεταδίδει ψευδείς πληροφορίες που διαμορφώνουν αρνητικό κλίμα στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων- και πολύ περισσότερο, αυτοί που υποτίθεται ότι παρακολουθούν, υποδεικνύουν και επιβάλλουν πολιτικές επιλογές στη χώρας μας».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν οι Έλληνες να συνεχίσουν να ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη πολιτική ηγεσία θα εργαστεί για το συμφέρον της χώρας, «εάν ο κ. Άσμουσεν, εκ της θέσεώς του, μεταφέρει τέτοιου βεληνεκούς ανακρίβειες και η ελληνική κυβέρνηση αποδέχεται αυτή την προσβολή της παραπληροφόρησης».

Επιπλέον, ο κ. Κουρουμπλής επισήμανε ότι προκαλεί αίσθηση το γεγονός ότι το εν λόγω σημείο της ομιλίας του κ. Άσμουσεν, «παραλείπεται μυστηριωδώς στην επίσημη μετάφραση στα ελληνικά που δίδεται στη δημοσιότητα μέσω του ιστότοπου του Economist».