Η συμφωνία που επετεύχθη στις Βρυξέλλες θέτει ως βασική προτεραιότητα την ανάπτυξη και την τόνωση της απασχόλησης και δίνει τη δυνατότητα αφαίρεσης χρέους μελλοντικά, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν προσαρμογές στο οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας για να το καταστήσουν πιο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο χωρίς να υπάρξουν μονομερείς ενέργειες.

Ο κ.Παπούλιας αναφέρθηκε στη βαθιά ύφεση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και υπογράμμισε την ανάγκη να στηριχθεί άμεσα και πιο αποφασιστικά η ανάπτυξη στη χώρας μας.

Ενημέρωσε πως κατά τη διάρκεια της Συνόδου επισήμανε τον επείγοντα χαρακτήρα της ευρωπαϊκής εγγύησης καταθέσεων διότι η Ελλάδα, όπως είπε, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας.

Τόνισε, επίσης , ότι η Ελλάδα με νέα ισχυρή κυβέρνηση έχει τη βούληση να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για την τόνωση της ανάπτυξης και την διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής.

«Επισήμανα στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι το ύψος των πόρων και η κατανομή τους θα πρέπει να γίνει με βάση την πραγματική οικονομική κατάσταση των χωρών», προσέθεσε ο Κάρολος Παπούλιας.

Αναφέρθηκε θετικά στη δυνατότητα ανακεφαλοποίησης των τραπεζών απευθείας από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης το οποίο σημαίνει ότι δε θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος του κάθε κράτους.

Επίσης, δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι διατεθειμένη για να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές που θα τονώσουν την ανάπτυξη και την απασχόληση προκειμένου να επιτευχθεί η κοινωνική συνοχή.