Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε περί τις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου η χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ύστερα από αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Η επέμβαση διήρκεσε πολλές ώρες λόγω και της μεγάλης προετοιμασίας που απαιτείται. Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς του, ο κ. Σαμαράς έχει ανανήψει καλώς και θα παραμείνει για νοσηλεία και για έλεγχο της μετεγχειρητικής του πορείας. Ο Πρωθυπουργός θα παραμείνει στο νοσοκομείο «Αττικόν» για νοσηλεία και θα αποφασιστεί αύριο αν θα λάβει εξιτήριο.

Λόγω του ότι η επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ήταν ανοιχτή και σε αυτές τις περιπτώσεις αποφεύγονται τα αεροπορικά ταξίδια για 15 ημέρες, είναι πιθανόν ο Πρωθυπουργός να μην μπορεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για την επερχόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 28-29 Ιουνίου. Γι’ αυτό το θέμα πάντως θα αποφασίσουν αύριο, Κυριακιή, οι θεράποντες ιατροί κρίνοντας από τις εξετάσεις στις οποίες θα υποβληθεί ο Πρωθυπουργός και από την κλινική του εικόνα.

Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους ο διοικητής του νοσοκομείου Αττικόν Ηλ. Λαμπίρης και ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επέμβαση Π. Θεοδοσιάδης ανέφεραν ότι στόχος ήταν η πλήρη αποκατάσταση της βλάβης, κάτι που επετεύχθη και γι’ αυτό τον λόγο δεν θα χρειαστεί να ακολουθηθεί θεραπεία. Οι γιατροί έκριναν ως σοβαρή την αποκόλληση του αμφιβληστροειδούς και είπαν ότι ο νέος Πρωθυπουργός έπρεπε να μπει άμεσα στο χειρουργείο, διότι υπήρχε κίνδυνος να αποκολληθεί ακόμη και η ωχρά κηλίδα.

Με τον κ. Σαμαρά επικοινώνησε τηλεφωνικά το βράδυ της Παρασκευής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.

Ευχές για περαστικά δέχτηκε, επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς από τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τη γενική γραμματέα του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Λόγω της κατάστασης της υγείας του κ. Σαμαρά είχε αναβληθεί η προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε την Παρασκευή από το γραφείο του Πρωθυπουργού αναφέρεται:

«Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποβλήθηκε σήμερα σε προγραμματισμένη οφθαλμολογική εξέταση από τον Διευθυντή της Β’ Πανεπιστημιακής Οφθαλμολογικής Κλινικής του Αττικού Δημοσίου Νοσοκομείου Δυτικής Αττικής, κ. Πάνο Θεοδοσιάδη.

» Διαπιστώθηκε αρχόμενη αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και αποφασίστηκε η χειρουργική της αντιμετώπιση.

» Η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί αύριο το πρωί από τον κ. Θεοδοσιάδη στο Αττικό Νοσοκομείο».