Μετά μία ώρα συζήτηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, στη Βουλή (άρχισε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Τρίτης) ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι είχε μια διεξοδική συζήτηση για συγκρότηση κυβέρνησης. Οπως σημείωσε η χώρα πρέπει να αποκτήσει κυβέρνηση με συγκεκριμένο περιεχόμενο για να μπορέσει να υπάρξει διαπραγμάτευση με τους ευρωπαίους εταίρους ώστε να επιτευχθεί αποδέσμευση από δυσμενείς όρους. Η ΔΗΜ.ΑΡ προτάσσει τα προγραμματικά ζητήματα έτσι ώστε η κυβέρνηση που θα συγκροτηθεί να μπορεί να δώσει συγκεκριμένα αποτελέσματα. Προτάσσει επίσης, και τη φερεγγυότητα των προσώπων.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Κουβέλη, ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του ανέφερε ότι υπήρξε συμφωνία των δύο μερών ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Αναφέρθηκε στη συγκρότηση εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για αναθεώρηση των δυσμενών όρων της δανειακής σύμβασης. Για αυτή την εθνική ομάδα είναι ανοικτή η πρόσκληση προς όλους και προς εκείνους που δεν μετέχουν στην κυβέρνηση. Για τη συγκρότηση κυβέρνησης σημασία έχει το προγραμματικό πλαίσιο έτσι ώστε να υπάρξει σύγκλιση απόψεων. Επίσης έχει πολύ μεγάλη σημασία η επιλογή των προσώπων όχι μόνο προς τη φερεγγυότητα αλλά και προς την καταλληλότητα τους Δήλωσε αισιόδοξος από τη συνάντηση καθώς διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων και κλείνοντας είπε ότι πρέπει να σταλεί μήνυμα ασφάλειας και σταθερότητας στο εξωτερικό.

Η προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη, Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η οποία θα επικύρωνε τη συμφωνία για συμμετοχή του κόμματος στη νέα κυβέρνηση σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες θα γίνει σήμερα Τρίτη στις 19:30.