Διευκρινιστικές δηλώσεις έκανε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης αναφορικά με την αποστροφή του ότι η Χρυσή Αυγή και η Νέα Δημοκρατία είναι αδερφά κόμματα. Οπως τόνισε ο κ. Ψωμιάδης όταν το είπε, εννοούσε να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία όσοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Σημείωσε δε ότι «όλοι μας είμαστε παιδιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή», ότι η Χρυσή Αυγή «δεν είναι κεντροδεξιό κόμμα», αλλά ότι συμφωνεί μαζί της στα ζητήματα της πατρίδας, της θρησκείας και της λαθρομετανάστευσης -όπως την αποκάλεσε- συμπληρώνοντας: «Δεν χρειάζονται άλλοι »λαθρομετανάστες» και μετανάστες στη χώρα, έλεος πια!».

Για τη Χρυσή Αυγή

Αναφερόμουνα στα στελέχη εκείνα τους φίλους, τους οπαδούς και ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας που στις προηγούμενες εκλογές δεν ψήφισαν Νέα Δημοκρατία να επανέλθουν ό, τι κι αν ψήφισαν στις τάξεις της μεγάλης οικογένειας της κεντροδεξιάς. Εξάλλου παιδιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή είμαστε.

Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι ότι ψήφος εκτός Νέας Δημοκρατίας είναι ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ, στη Κομμουνιστική Αριστερά στους Αντικαπιταλιστές. Λέω, λοιπόν, να επανέλθουν όλοι, αυτή την κρίσιμη ώρα, γιατί η επόμενη μέρα μπορεί να μας οδηγήσει σε μια εθνική περιπέτεια, σε μια εθνική τραγωδία. Γι αυτό πριν ψηφίσουμε πρέπει να σκεφτούμε μήπως, αύριο, είναι αργά. Δηλαδή να ψηφίσουμε ελληνικά, πατριωτικά, χριστιανικά.

Συνεπώς έδωσα την εξήγηση. Ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν και ΣΥΡΙΖΑ, και Καρατζαφέρη, και Μάνο, και Μπακογιάννη, και Χρυσή Αυγή. Αυτούς καλώ να επανέλθουν πίσω Αυτό εννοούσα κι αυτό εννοώ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ψωμιάδη:

Η Χρυσή Αυγή ανήκει στη κεντροδεξιά

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι Κεντροδεξιό κόμμα.

Που διαφωνείτε με το Χρυσή Αυγή

Διαφωνώ σε πολλά με τη Χρυσή Αυγή Από κει και πέρα καταδίκασα ακραίες συμπεριφορές από όπου κι αν προέρχονται.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Και που συμφωνείτε

Στην πατρίδα, στην θρησκεία, στην ασφάλεια του πολίτη, στο θέμα των λαθρομεταναστών, όχι στο βαθμό που εμμένει η Χρυσή Αυγή. Όμως θεωρώ ότι στη χώρα μας θα πρέπει να μείνουν αυτοί που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία οι νοικοκυραίοι, αυτοί που έχουν ενσωματωθεί Δεν χρειάζονται άλλοι λαθρομετανάστες, μετανάστες στη χώρα μας .Έλεος πια.

Και πως μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης

Μακριά από μένα ακρότητες. Διαφωνώ ριζικά. Με γυρίζουν σε περιόδους παρακμής Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά να πάμε. ενωμένοι. Το κράτος δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, υπάρχει ο λαός. Πεντακόσιες χιλιάδες πολίτες ψήφισαν Χρυσή Αυγή. Εγώ αυτό σέβομαι Εγώ δεν θα αποφασίσω για τη βούληση του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει.

Πως κρίνετε τον κ Τσίπρα

Χαριτωμένος, χαμογελαστός αλλά πίσω από το χαμογελαστό αυτό προσωπείο κρύβονται άλλα δώδεκα προσωπεία. Δώδεκα συνιστώσες, δώδεκα τάσεις, η Κομμουνισιτκή Αριστερά, οι Αντικαπιταλιστές, οι φιλοσκοπιανοί, αυτοί που αγκαλιάζουν λαθρομετανάστες, αυτοί που θέλουν να διαχειριστούμε μαζί το Αιγαίο με την Τουρκία, αυτοί που καλύπτουν τους κουκουλοφόρους. Μια χαρά παιδί είναι.

Εσείς δεν είστε φίλος με τους Σκοπιανούς

Εγώ, με όλους τους λαούς είμαι φίλος. Όμως η ιστορία λέει ότι δεν πρέπει να παραχωρηθεί το όνομα Μακεδονία η παράγωγό του ονόματος Μακεδονία σε κανέναν.