O Ιανός αποκαλύφθηκε! Αφού πέρασε σε κάνα-δυο τηλεοπτικά κανάλια και χαριεντίστηκε, στο τέλος έβγαλε την προβιά που φορούσε και έδειξε τα δόντια του. Ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης, ο αποκαλούμενος και «Ηλιάκος» ή «Προστατευόμενος» ή «Street Fighter», βουλευτής της Χρυσής Αυγής για ένα διήμερο, δεν άντεξε να κρύβεται και σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή έδειξε πανελληνίως και σε απευθείας μετάδοση τη δύναμη των ιδεών του γρονθοκοπώντας τη συνομιλήτριά του κυρία Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ και πετώντας νερό στο πρόσωπο της κυρίας Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Με δύο πρόσωπα, όπως ακριβώς ο θεός των Ρωμαίων Ιανός, παρουσιάστηκε η Χρυσή Αυγή μετά τις εκλογές τις 6ης Μαΐου. Το πρόσωπο της κοινοβουλευτικής ευπρέπειας με την υπόκλιση που έκανε ο «Αρχηγός» ή «Φυρερίσκος», όπως τον αποκαλούν οι πρώην «σύντροφοί» του, κ. Ν. Μιχαλολιάκος στην κυρία Ντόρα Μπακογιάννη και το πρόσωπο του κ. Κασιδιάρη με το γρονθοκόπημά του στην κυρία Κανέλλη.

Ιδιαίτερη προβολή
Η εικόνα του γρονθοκοπήματος έκανε γρήγορα τον γύρο του κόσμου. Κυνηγώντας την τηλεθέαση ουκ ολίγα δίκτυα καλούσαν τους εκπροσώπους τους προσδοκώντας κάποια αψιμαχία που θα ανέβαζε την τηλεοπτική αδρεναλίνη. Με μία διαφορά, που ίσως οι περισσότεροι δεν είχαν προσέξει. Δεν έβγαιναν στην τηλεόραση και οι 21 βουλευτές της Χρυσής Αυγής που είχαν εκλεγεί. Εντολή να «παίζουν στα κανάλια» είχαν από τον «Αρχηγό» μόνο τρεις. Οι κκ. Κασιδιάρης, Ηλ. Παναγιώταρος και Χρ. Παπάς, ο πρώτος στη λίστα Επικρατείας. Βγήκε μία φορά σε lifestyle εκπομπή και ο κ. Γ. Γερμενής, ο αποκαλούμενος και «Καιάδας», λόγω της συμμετοχής του σε συγκρότημα black metal, αλλά αμέσως «κόπηκε» ύστερα από άνωθεν εντολή επειδή θεωρήθηκε ότι είπε ελαφρές ιστορίες συναισθηματικής φύσεως.
Το πρόσωπο όμως που προέβαλλε η Χρυσή Αυγή στην προεκλογική περίοδο ήταν ο κ. Κασιδιάρης, υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, μακρινός συγγενής, όπως ελέχθη, του κ. Μιχαλολιάκου, πρώην καταδρομέας, το όνομα του οποίου είχε αναμειχθεί σε σωρεία επιθέσεων στο παρελθόν. Η πρώτη εμφάνισή του ως «υπερασπιστή» της φυλετικής καθαρότητας των Ελλήνων ήταν το 2004, όταν η Ελλάδα κατέκτησε το Euro. Στους πανηγυρισμούς των φιλάθλων στην Ομόνοια, μια ομάδα Χρυσαυγιτών, ανάμεσά τους και ένας κοντοκουρεμένος, κυνηγούσε μετανάστες στη γύρω περιοχή, όπως είχε καταγγελθεί τότε στην Αστυνομία.
Η δεύτερη εμφάνισή του έγινε επίσης το 2004, όταν η Ελλάδα έχασε σε ποδοσφαιρικό αγώνα από την Αλβανία και πάλι εθεάθη, όπως βεβαιώνουν πρώην «σύντροφοί» του, να κυνηγά Αλβανούς. Η δράση του συνεχίστηκε ως σήμερα και κατά έναν περίεργο τρόπο, εκτός από μία φορά, δεν είχε συλληφθεί ποτέ από την Αστυνομία, ούτε την είχε απασχολήσει ποτέ.

Ο ίδιος δεν παραδέχεται ότι πήρε μέρος σε επιθέσεις και απειλεί με μηνύσεις όσους τον κατηγορούν για κάτι τέτοιο.

Μόνο πριν από πέντε χρόνια, τον Οκτώβριο του 2007, όταν πέντε άτομα έδειραν και μαχαίρωσαν στον μηρό ανυπεράσπιστο καθηγητή και αφού του πήραν την ταυτότητα ως λάφυρο διέφυγαν με αυτοκίνητο, απασχόλησε την Αστυνομία. Για κακή τύχη του κ. Κασιδιάρη, ένας αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου κράτησε την πινακίδα του αυτοκινήτου που υποτίθεται ότι ήταν δική του. Ο κ. Κασιδιάρης αρνείται πεισματικά ότι έχει κάποια σχέση και κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για προβοκάτσια.

Από καλή οικογένεια
Προερχόμενος από μεγαλοαστική οικογένεια, με πατέρα γιατρό και με οικία στο Ντράφι, ο Ηλίας Κασιδιάρης σε αντίθεση με τον αδελφό του, αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού, από φοιτητής Γεωπονικής αρεσκόταν στη νυχτερινή ζωή και στα γρήγορα αυτοκίνητα. Ξενυχτούσε σε περιφερειακά μπουζούκια της Εθνικής οδού, παρέα με δυο-τρεις Χρυσαυγίτες, τους οποίους όμως και αυτούς εν συνεχεία έδειρε, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, όταν έδειξαν να απομακρύνονται από τις διαταγές του «Αρχηγού». Ο ένας μάλιστα εξ αυτών, πρώην υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής, δέχθηκε επίθεση από σιδερογροθιά, έξω από το Καλλιμάρμαρο το 2007, μπροστά στην εγκυμονούσα γυναίκα του. Και αυτό το περιστατικό το διαψεύδει ο κ. Κασιδιάρης.
Δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του αν κάποιος έδειχνε ότι αμφισβητούσε τον «Αρχηγό» του και μόνον αυτόν και όχι την ιδεολογία της Χρυσής Αυγής. Ηταν άλλωστε πάντοτε προετοιμασμένος για μάχες στον δρόμο, όπως λένε οι πρώην σύντροφοί του, που και αυτοί, μη αντέχοντας τη συμπεριφορά του, τον εγκατέλειψαν. Τις γνώσεις του για τη μάχη σώμα με σώμα που απέκτησε στις Ειδικές Δυνάμεις τις μετέδιδε μέσω Διαδικτύου και υπερηφανευόταν όταν έλεγε ότι προπονείται μόνος του σε ερημικές τοποθεσίες. Αλλωστε η πιο συχνή εντολή που έδινε σε νεοφώτιστους της Χρυσής Αυγής ήταν: «Προπονηθείτε, γυμναστείτε μόνοι σας, ρε στραβάδια…».

Πιστός στον αρχηγό
Ο κ. Μιχαλολιάκος τού είχε ιδιαίτερη εύνοια και δεν το έκρυβε. Στο ψηφοδέλτιο τον τοποθέτησε πρώτο για να εκλεγεί, «κόβοντας» κάθε άλλον υποψήφιο που είχε επίθετο που άρχιζε από κάππα και πάνω, ενώ κάθε φορά που τον συναντούσε τον αποκαλούσε «Ηλιάκο μου» και αμέσως μετά «χαιρετισμούς στον Τακάρα». Ποιος είναι ο «Τακάρας»; Ο πατέρας του κ. Κασιδιάρη.
Στο κόμμα έγινε, παρά το νεαρό της ηλικίας του, υπεύθυνος Τύπου, και εν συνεχεία ως πιο πιστός στον «Αρχηγό» έγινε υπαρχηγός. Αποστολή του, ως εκλεγμένου πλέον βουλευτή, να διαχειριστεί επικοινωνιακά την «επιχείρηση» της Χρυσής Αυγής για «ανακατάληψη της πόλης των Πατρών από τους λαθρομετανάστες», καθώς και τη δήθεν προστασία των κατοίκων των υποβαθμισμένων περιοχών από Αλβανούς και Πακιστανούς.
Ενα συμβάν που πέρασε ως ανεξιχνίαστο γεγονός στην Αστυνομία είναι το μυστήριο της οδού Σολωμού. Εκεί βρίσκονταν το 2006 τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, όταν περικυκλώθηκαν από αντιεξουσιαστές. Εγινε πραγματική μάχη με μολότοφ και πέτρες και από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ακούστηκαν πυροβολισμοί. Οταν η Αστυνομία εισέβαλε στα γραφεία, ανακάλυψε μόνο μολότοφ, σουγιάδες και σιδερογροθιές. Πουθενά το όπλο. Ποιος πυροβολούσε και πώς αυτός ξέφυγε και, κυρίως, πού έκρυψε το όπλο (μια κοντόκαννη καραμπίνα, όπως βεβαιώνουν στο «Βήμα» μέλη της Χρυσής Αυγής που αποσκίρτησαν) κανείς δεν ξέρει ακόμη. Τα πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής πάντως βεβαιώνουν ότι είδαν εκείνη την ημέρα σε κάποια στιγμή στα γραφεία τον κ. Κασιδιάρη.

Καλλιτεχνικές ανησυχίες
Μπουζούκια, Χ και Τουρκοφάγοι

Καμάρωνε στις συχνές νυχτερινές επισκέψεις του στα μπουζούκια ο κ. Κασιδιάρης ότι γνώριζε τους πορτιέρηδες και έβρισκε αμέσως τραπέζι. Παρήγγελλε πάντοτε βότκα με πορτοκάλι και πολλές φορές σιγοτραγουδούσε με τη λαϊκή τραγουδίστρια στην πίστα.

Λαϊκά βαριά τραγούδια, αλλά και τον ύμνο του κόμματός του, αυτόν που λέει ότι «όταν περνά η Χρυσή Αυγή αδειάζουν οι δρόμοι από τους προδότες») προτιμούσε να ακούει ο κ. Κασιδιάρης. Νοσταλγός των Ες Ες, του Χίτλερ (όπως όλοι οι όμοιοί του), αλλά και του Γρίβα, του αντικομμουνιστή αντισυνταγματάρχη στα Δεκεμβριανά του 1944 και ιδρυτή της Οργάνωσης Χ και αρχηγού προς το τέλος της ζωής του της ΕΟΚΑ Β’. Παρά τα 32 του χρόνια ο κ. Κασιδιάρης εμφανιζόταν συχνά και με λογοτεχνικές εθνικιστικές ανησυχίες. Πριν από δύο χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Τομέας Χ», ένα επικό βιβλίο, όπως έγραψε, «που θα διαβαστεί με κομμένη την ανάσα από όποιον αισθάνεται μαχητής σήμερα».
Σ’ ένα σημείο του βιβλίου, ο συγγραφέας περιγράφει τον φανταστικό φόνο ενός τούρκου στρατιώτη: «Ο ακροβολιστής κράτησε την αναπνοή του και ολόκληρο το σώμα του πάγωσε. Νεκρική ακαμψία τον κατέβαλλε. Ενα μόλις βήμα απέμεινε για το φινάλε. Και τότε, έτσι απλά, άσκησε τη στοιχειώδη πίεση στο άκρο της σκανδάλης. Μέσα σε μία στιγμή διέσχισε περιστρεφόμενη τον αέρα της ερήμου και έφτασε στον στόχο της. Πέρασε διαδοχικά μέσα από την ημισέληνο, από το ύφασμα του πηληκίου και τα οστά του κρανίου. Διέλυσε τον εγκέφαλο του ενεδρεύοντος και πέταξε εκατοντάδες μικρά, κατακόκκινα κομμάτια του σε κάθε γωνιά της φωλιάς…».
Υστερα από αυτό το βιβλίο (που παρουσίασε ο κ. Μιχαλολιάκος) ο κ. Κασιδιάρης αναλαμβάνει με εντολή του «Αρχηγού» και την αρχισυνταξία του περιοδικού «Αντεπίθεση» της Νεολαίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ