Έναν υπόγειο πόλεμο προπαγάνδας κατά του ΚΚΕ βλέπει ο Περισσός να εξελίσσεται μέσω ανώνυμων δημοσιευμάτων στο διαδίκτυο και μάλιστα με αφορμή κείμενο «μελών και στελεχών του ΚΚΕ» (χωρίς ονόματα να υπογράφουν), σε blog, δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ, σαν …ενορχηστρωτή επιθέσεων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στον Ριζοσπάστη, την περασμένη Κυριακή (3.6.2012), υπήρξε δισέλιδη απάντηση από τη Συντακτική Επιτροπή του με τίτλο «Για μερικούς «άσπονδους» φίλους του ΚΚΕ που βρίσκονται στην απέναντι όχθη».

Επίκεντρο ήταν η ανώνυμη «δήλωση μελών και στελεχών» η οποία αναρτήθηκε στο «neaspora. blogspot. gr» -στη συνέχεια έκανε το γύρο του διαδικτύου- και ασκούσε δριμεία κριτική στην πολιτική γραμμή του ΚΚΕ, έκανε επίθεση στην ηγεσία του για πορεία απομόνωσης του κόμματος από την εργατική τάξη, αλλά κατέληγε ότι «στις 17 του Ιούνη ψηφίζουμε με περισσότερη ευθύνη το ΚΚΕ».

Μάλιστα στην ανώνυμη δήλωση γινόταν αναφορά στο 15ο συνέδριο του ΚΚΕ και εγκαλούσε την ηγεσία του ότι δεν προώθησε τη δημιουργία του Αντιμονοπωλιακού Αντιιμπεριαλιστικού Δημοκρατικού Μετώπου, «που θα διεκδικούσε και τη διακυβέρνηση της χώρας».

Η Συντακτική Επιτροπή του Ριζοσπάστη, απευθυνόμενη, στους «ανώνυμους καλοθελητές» που κάνουν εκτιμήσεις για «κακό εκλογικό αποτέλεσμα» στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαϊου, τόνισε ότι «οι δήθεν «υπερασπιστές» του προγράμματος του Κόμματος (…) σπέρνουν συγχύσεις, καλλιεργούν την καχυποψία γύρω από τη γραμμή και την καθοδήγηση του ΚΚΕ, υπονομεύουν ανοιχτά το Κόμμα, σπρώχνουν στην αδράνεια και την άρνηση της ταξικής πάλης, δίνουν όπλα στον αντίπαλο να πολεμά το ΚΚΕ (…)».

Δυο ημέρες αργότερα, το μεσημέρι της Τρίτης (5.6.2012), κατά την παρουσίαση της πρότασης του ΚΚΕ ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, προκάλεσε αίσθηση η τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κυρίας Αλέκας Παπαρήγα σε δημοσιογραφική ερώτηση για το λόγο που οδήγησε να δοθεί με δισέλιδο στο Ριζοσπάστη απάντηση σε ένα ανώνυμο κείμενο. Όπως είπε η κυρία Παπαρήγα, «δεν είναι πρώτη φορά που απαντάμε» σε τέτοιου είδους αναρτήσεις. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι πίσω από το κείμενο μπορεί να είναι κάποιο «κέντρο ή παράκεντρο», σημειώνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε «το βιολί» με την παραβίαση του προγράμματος από την ηγεσία του ΚΚΕ -σαφής παραπομπή στην αναφορά του κ. Αλ. Τσίπρα κατά τη διακαναλική συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το 15ο συνέδριο του ΚΚΕ.

Η κυρία Παπαρήγα παρατήρησε ότι με την απάντηση του Ριζοσπάστη «θέλαμε να ενημερώσουμε» αλλά και να «απαντήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ». Και πρόσθεσε δηκτικά ότι ήταν και μια ευκαιρία απάντησης πώς εξελίσσεται το ΚΚΕ από το 1996 ως το 2012 που «αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ δεν μένει στατικό». Μάλιστα, η κυρία Παπαρήγα κατέληξε αναφέροντας σχετικά με το κείμενο ότι «ξέρουμε από πού έχει προκύψει. Θα τα πούμε μετά τις εκλογές. Ξέρουμε περισσότερα από όσα λέμε. Φυσικά δεν θα απαντούσαμε σε ανώνυμους …».


Το ΚΚΕ σκιαγραφεί την κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστεί «χωρίς δισταγμό»

Με φόντο ένα πανό που έγραφε «Με το ΚΚΕ, πρωταγωνιστής ο λαός, χωρίς τα δεσμά ΕΕ – ΝΑΤΟ με τον πλούτο στα χέρια του», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης, συμπύκνωσε την πρόταση διακυβέρνησης και λαϊκής εξουσίας που προβάλλει το ΚΚΕ, εκ παραλλήλου, με στόχους πάλης και μέτρα ανακούφισης για τους εργαζομένους.

Για μια ακόμα φορά η κυρία Παπαρήγα επεσήμανε ότι μπορεί να οδηγηθεί η χώρα σε έξοδο απ’ την Ευρωζώνη με ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης κρατικής χρεοκοπίας και προέταξε την ανάγκη να βρίσκονται σε εγρήγορση οι εργαζόμενοι. Όπως τόνισε «ούτε η κινδυνολογία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, ούτε ο εφησυχασμός του ΣΥΡΙΖΑ που προβάλει τη διαπραγματευτική του ικανότητα και το νέο γαλλικό αέρα του Ολάντ, μπορούν να κρύψουν την προοπτική επιδείνωσης της ζωής του λαού σε συνθήκες βαθιάς κρίσης».

Σημειώνοντας ότι το πραγματικό δίλημμα των εκλογών του Ιουνίου είναι «αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων», η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ επεσήμανε ότι «δεν πρόκειται να ανακουφίσουν το λαό οι δήθεν «άμεσες» λύσεις που προτείνουν η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ» και αντιπρότεινε την γραμμή πάλης του ΚΚΕ μετεκλογικά, με τους εξής άξονες – στόχους:

– Καταγγελία δανειακής σύμβασης – μνημονίου,

– Πλήρης – σταθερή εργασία

– Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία – παιδεία – πρόνοια, αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική ασφάλιση.

– Φορολογία διανεμόμενων και αδιανέμητων κερδών με 45%, κατάργηση αφορολόγητων αποθεματικών και του ειδικού καθεστώτος των εφοπλιστών, εκποίηση περιουσιακών στοιχείων του μεγάλου κεφαλαίου για εισφοροδιαφυγή και φοροδιαφυγή..

Πάντως, έχει ενδιαφέρον ότι ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 17ης Ιουνίου, ο Περισσός απαντά ουσιαστικά, με τη δική του πρόταση, και στις …αιτιάσεις ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει. Η κυρία Παπαρήγα περιέγραψε ποια εξουσία και κυβέρνηση χρειάζεται ο λαός, στην οποία, όπως είπε, «το ΚΚΕ θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο χωρίς κανένα φόβο και δισταγμό».

Έθεσε περιγραφικά τα χαρακτηριστικά της, σημειώνοντας ότι λαϊκή εξουσία σημαίνει μεταξύ άλλων:

«η εργατική τάξη να κάνει κουμάντο εκεί που παράγεται ο πλούτος», «να έχει ανατραπεί ο υπέρτατος νόμος που είναι πάνω από οποιοδήποτε νόμο ψηφιστεί στη βουλή, αυτός του κέρδους για το κεφάλαιο».

«εξουσία που θα ασκείται μέσω της οργάνωσης των εργαζομένων πρώτα απ’ όλα στους τόπους δουλειάς», συμμετοχή εργαζομένων και του λαού στη διεύθυνση της παραγωγής και στην διακυβέρνηση, ανάδειξη λαϊκών αντιπροσώπων σε όλες τις βαθμίδες της εξουσίας.

– Άμεση αξιοποίηση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών του πλούτου που παράγεται στη χώρα

«όργανα αντιπροσωπευτικά που δεν θα αποτελούνται από επαγγελματίες βουλευτές, αλλά από εκπροσώπους των εργατών αιρετούς και ανακλητούς, χωρίς κανένα υλικό προνόμιο για αυτή τη συμμετοχή τους».

«στρατός και δυνάμεις ασφάλειας και περιφρούρησης της λαϊκής εξουσίας υποταγμένες στα εργατικά – λαϊκά όργανα. Ο φιλολαϊκός προσανατολισμός αυτών των δυνάμεων εξασφαλίζεται στην πλήρη ενσωμάτωσή τους στους σκοπούς και στόχους της λαϊκής εξουσίας».

«εξουσία και διακυβέρνηση αποδεσμευμένη από τις συνθήκες και τους σχεδιασμούς όλων των διεθνών ιμπεριαλιστικών διακρατικών συμμαχιών και διεθνών συμβάσεων, την ΕΕ, τους στρατιωτικούς σχηματισμούς, το ΝΑΤΟ».