H θέση της Ελλάδας είναι στο ευρώ τόνισαν σήμερα ο επίτροπος Οικονομίας Ολι Ρεν και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, μετά από συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του, Ολι Ρεν, αφού αναγνώρισε το πόσο επώδυνες είναι οι επιπτώσεις για πολλούς Ελληνες από την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής, υπογράμμισε την ανάγκη σεβασμού εκ μέρους της Ελλάδας των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει. «Επιθυμούμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ και εργαζόμαστε προς αυτό το σκοπό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ολι Ρεν.

Ο Π. Μοσκοβισί τόνισε ότι είναι επιθυμία και πεποίθηση της Γαλλίας να παραμείνει η Ελλάδα στο Ευρώ, κάτι το οποίο είναι «θεμελιώδες και η μόνη λύση» όπως είπε.
«Η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ είναι θετικό και αναγκαίο για την Ελλάδα και το ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Γάλλος αξιωματούχος επέμεινε στην ανάγκη να τηρήσει η Ελλάδα τις υποχρεώσεις της. Υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι έχουν την υποχρέωση να ακούσουν και να κατανοήσουν τις δυσκολίες του ελληνικού λαού και να δράσουν δίνοντας προοπτικές στους Ελληνες, στην κατεύθυνση της τόνωσης της ανάπτυξης, σύμφωνα με τα όσα έχει αναφέρει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην Σύνοδο Κορυφής της 23ης Μαϊου.

Σε ότι αφορά τις εκλογές στην Ελλάδα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών είπε ότι επειδή παρεξηγήθηκαν κάποιες δηλώσεις του θα διευκρινίσει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν παρεμβάσεις από το εξωτερικό και οτι δεν θα πρέπει να δίνονται συμβουλές στους Ελληνες, οι οποίοι έχουν τελικά την ευθύνη για το ίδιο τους το μέλλον.