Την άποψή του ότι η αποτυχία του Μνημονίου είναι πλέον πλήρως διαπιστωμένη εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελήνων κ. Π. Καμμένος, μετά την ενημερωτική συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Ζαννιά.

Ο κ. Καμμένος τόνισε ότι η θέση πως το κράτος δεν διαθέτει λεφτά για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις εάν δεν εκταμιευθούν οι δόσεις του δανείου είναι μύθος, καθώς τα φορολογικά έσοδα αρκούν τόσο για αυτό όσο και για τις δαπάνες για την υγεία. Ζήτησε ως εκ τούτου από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠαΣοΚ να σταματήσουν να τρομοκρατούν τους Ελληνες.

Η πραγματική πηγή της έλλειψης εσόδων, ανέφερε ο κ. Καμμένος είναι η πολιτική της ύφεσης που άσκησε η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, καθώς και εκείνη του κ. Παπανδρέου. Εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική των Μηνημονίων, πρόσθεσε, η ύφεση θα συνεχιστεί και τότε θα έχουμε πραγματική έλλειψη εσόδων.

Ο ελληνικός λαός, συνέχισε ο κ. Καμμένος, δεν πρέπει να φοβάται την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά τους τοκογλύφους και τα εγχώρια όργανά τους, προσθέτοντας ότι ήρθε η ώρα να φύγουν από την Ελλάδα η Τρόικα και τα όργανά της.