«Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Ερχεται η ώρα της αλήθειας για όλους. Προτείνουμε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης που θα έχει συγκεκριμένους στόχους» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από τη συνάντησή του με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο πλαίσιο των επαφών του τελευταίου για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας.

Ο κ. Κουβέλης πρότεινε σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα που θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας

«Προτείνω συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη, η οποία θα κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη» είπε και κάλεσε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με αίσθημα ευθύνης.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση αυτή θα πρέπει να έχει δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014. Υπογράμμισε, ακόμη, ότι βασικοί της στόχοι θα πρέπει να είναι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και η σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

«Καταθέτουμε αυτήν την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο» είπε.

«Δεν διεκδικούμε τίποτα πέραν από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλλει στην έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας» κατέληξε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.