Στη συγκρότηση ευρύτερου αντιμνημονιακού μετώπου για να γλιτώσει η χώρα από το ζυγό κάλεσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μιλώντας στους νέους βουλευτές του, σε συνεδρίαση στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. Ο Πάνος Καμμένος κάλεσε τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να λειτουργήσουν με ανεξαρτησία και να ζητήσουν την απόσυρση των υπογραφών του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου από τις εγγυητικές επιστολές για το Μνημόνιο ΙΙ και τη δανειακή σύμβαση.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε ότι τα περί ψήφου ανοχής προς μια κυβέρνηση Αριστεράς που υπόσχονταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Αντώνης Σαμαράς είναι ψέμματα και τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης τώρα.

Ο Πάνος Καμμένος αναρωτήθηκε αν συμφωνούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ με την συνταγματική ονομασία τους ή για τους μετανάστες. «Πως δίνουν ψήφο ανοχής;» είπε.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ζήτησε από όλα τα κόμματα να απαντήσουν εάν συμφωνούν με τη θέση του κόμματός του για ανακήρυξη της ΑΟΖ.

Αναφερόμενος στις δεσμεύσεις του, ο Πάνος Καμμένος επανέλαβε: «Ατιμωρησία για κανέναν. Καμία παραγραφή. Θα πληρώσουν όλοι όσοι πλήγωσαν την πατρίδα μας. Και θα πληρώσουν όλοι. Δεν υπάρχει παραγραφή στη σύσταση εγκληματικών οργανώσεων. Δεν υπάρχει παραγραφή στο ξέπλυμα χρήματος».

Σχετικά με το εκλογικό αποτέλεσμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε πως το κόμμα του με λίγες εβδομάδες ζωής και χωρίς χρηματοδότηση έφερε ένα αποτέλεσμα που δεν περίμενε κανείς. «Είμαστε το νέο. Όσο πιο πολύ μας απειλείτε, τόσο πιο πολύ μας δυναμώνετε, τους λέμε» τόνισε.

Όσο για το μήνυμα της κάλπης, ο Πάνος Καμμένος σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός ψήφισε «όχι» στο Μνημόνιο και υπογράμμισε: «Κάθε μέρα που περνά έχουμε δηλώσεις ηγετών της Ευρώπης για το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούν οι πολιτικές της Μέρκελ».

«Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής του μνημονίου είναι η ανάδειξη ναζιστικών δυνάμεων» σημείωσε ο Πάνος Καμμένος.

Σε επαφή με τον Π.Καμμένο ο Π.Ψωμιάδης με στόχο τη συνένωση της κεντροδεξιάς

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πάνο Καμμένο είχε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης και ίσως τις επόμενες ημέρες συναντηθεί μαζί του, σε μια προσπάθεια με στόχο τη συνένωση της κεντροδεξιάς, όπως είπε ο κ. Ψωμιάδης σε συνέντευξη Τύπου.

«Διαφωνώ σε πάρα πολλά όσον αφορά στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ, όπως και με πολιτικές συμπεριφορές κατά του Πάνου Καμμένου. Συγχρόνως, όμως, δεν θα έπρεπε να ακουστούν ακραίες θέσεις και εκφράσεις από τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διότι είμαστε όλοι παιδιά της ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή» τόνισε ο κ. Ψωμιάδης.

Τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός ενιαίου και μεγάλου κεντροδεξιού μετώπου και, όπως σημείωσε, για να πετύχει αυτό το εγχείρημα, πρέπει ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, να απευθυνθεί σε στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους τμημάτων της κεντροδεξιάς με αξιόπιστο τρόπο.

Μίλησε για μια κεντροδεξιά που θα είναι έτοιμη να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας και επισήμανε ότι αν αυτό δεν επιτευχθεί, στις επόμενε εκλογές «θα πονέσουμε πάρα πολύ όλοι».

Σχετικά με τη συζήτηση περί επαναδραστηριοποίησης του πρώην προέδρου της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή είπε ότι «το κεφάλαιο Κώστας Καραμανλής δεν έκλεισε, αλλά δεν ήρθε ακόμη η ώρα του». Σε ερώτηση πότε θα έρθει η ώρα του, απάντησε με χιούμορ «πριν ολοκληρωθεί το έργο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη».

Ο κ. Ψωμιάδης αποκάλυψε πως ακόμη και χθες είχε πρόταση να τεθεί επικεφαλής ψηφοδελτίου Επικρατείας, χωρίς να πει από ποιο κόμμα, και ότι δυο μέρες πριν ανακοινώσει τη δημιουργία του ομίλου προβληματισμού «ΠΑΤΡΙΔΑ» ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει στην ίδρυση κόμματος, αλλά δέχτηκε πιέσεις και δεν το έκανε.

Ανέφερε, ακόμα, ότι θεωρεί «αδιανόητο» να διώκεται ο ίδιος γιατί μείωσε πρόστιμο σε ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων και να «κυκλοφορούν ελεύθεροι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που ξεπούλησαν τη χώρα».