Νέα στοιχεία – «φωτιά» για επιλήψιμες συναλλαγές, ύποπτες συνεννοήσεις και αμαρτωλές επενδύσεις του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου στέλνει την Παρασκευή το πρωί στις δικαστικές αρχες η ΕΛ.ΑΣ!

Ο ογκώδης φάκελος σχηματίστηκε από κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος, το οποίο είχε… εγκατασταθεί τις τελευταίες ημέρες στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου στην οδό Κομνά Τράκα στα Πατήσια και έκανε φύλλο και φτερό το αρχείο του πρώην υπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες στα συρτάρια και τις βιβλιοθήκες του γραφείου του κ. Τσοχατζόπουλου βρέθηκαν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία όχι μόνο για τα επίμαχα εξοπλιστικά προγράμματα τα οποία χειρίστηκε ως υπουργός, αλλά όπως φαίνεται και για τη δημιουργία των off shore εταιρειών Torcaso, Nobilis, Bluebell και Morellia Trading, για τις αγοραπωλησίες ακινήτων του κ. Τσοχατζόπουλου, παραστατατικά τραπεζικών συναλλαγών, αποδείξεις και εισιτήρια, καθώς και πλήθος χειρόγραφων σημειωμάτων.

Οι δικαστικοί λειτουργοί μιλούν για έγγραφα που θα δώσουν νέα ώθηση στην έρευνα για τις ύποπτες δραστηριότητες του κ. Τσοχατζόπουλου. Κι’ αυτό γιατί πλέον τα ευρήματα από τραπεζικούς ελέγχους και δικαστικές συνδρομές μπορεί να συνδυασθούν με έγγραφα του προσωπικού αρχείου του προφυλακισμένου πρώην υπουργού.

Οπως ανέφερε στο «Βήμα» ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ: «Στις κατ’ οίκον έρευνες που πραγματοποιήσαμε εστιάσαμε τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον μας στα γραφεία της Κομνά Τράκα, όπου βρήκαμε σημαντικό υλικό. Εμπειροι αστυνομικοί που είχαν γνώση της υπόθεσης σε συνεργασία με δικαστικούς λειτουργούς εξέτασαν χιλιάδες έγγραφα. Από το τεράστιο αρχείο και τα έγγραφα που βρίσκονταν σε πολλούς ορόφους και διάφορα δωμάτια του κτιρίου της οδού Κόμνα Τράκα, επιλέξαμε αυτά που φέρεται να σχετίζονταν με την ερευνώμενη υπόθεση και τα οποία θα προστεθούν στη δικογραφία. Πρόκειται για ευρήματα που θα δώσουν νέα διάσταση στην υπόθεση».