Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που αποτελεί κεντρικό ζήτημα για το ΚΚΕ, καταθέτει σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί το μεσημέρι της Τετάρτης η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα.

Μεταξύ άλλων, η κυρία. Παπαρήγα υπογράμμισε ότι για να αντιμετωπιστεί η ανεργία και να υπάρξει πρόοδος πρέπει να μειωθεί ο χρόνος εργασίας και να μειωθούν τα όρια συνταξιοδότησης των εργαζομένων.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας σε έργα που θα οφελήσουν τόσο τη χώρα, όσο και το λαό, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή εργατικών κατοικιών και αντιπλημμυρικών έργων.

Σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του προέδρου του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλου, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι η υπόσχεσή του για νέες θέσεις εργασίας αποτελεί «προκλητική κοροϊδία απέναντι σε ένα εκατομμύριο ανέργους» και τόνισε ότι, ακόμη κι αν γίνουν κάποιες προσλήψεις ή έργα που έχουν εξαγγελθεί, η ανεργία θα μεγαλώσει και το πρόβλημα αυτό δεν είναι μόνον ελληνικό, αλλά συστημικό και παρατηρείται σε όλη την Ευρώπη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι η εμφάνιση τόσων πολλών κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές αποσκοπεί στο να ανανεώσουν το σύστημα που έχει σαπίσει και παράλληλα να ανασχεθεί το λαϊκό κίνημα. Προέβλεψε μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτό, θα υπάρξουν μετακινήσεις βουλευτών μετά τις εκλογές.

Αναφερόμενη στις δηλώσεις του Γάλλου υποψήφιου προέδρου Φρ. Ολάντ για επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου, η κυρία Παπαρήγα είπε ότι αυτό που θέλει ο Γάλλος υποψήφιος είναι να επαναδιαπραγματευθεί για καλύτερες θέσεις για τους γαλλικούς επιχειρηματικούς ομίλους.

Για μια ακόμη φορά, η κυρία Παπαρήγα απέρριψε πρόταση του Αλ. Τσίπρα για μετεκλογική συνεργασία λέγοντας ότι κανείς δεν μπορεί να αντιμετωπίσει σοβαρά μια τέτοια πρόταση. «Είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία δύο κομμάτων με θέσεις
που δεν εφάπτονται πουθενά και με στρατηγική που δεν έχει καμία επαφή η μία με την άλλη;»
διερωτήθηκε η γραμματέας του ΚΚΕ και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζει με τον πόνο του λαού» και με την κίνηση αυτή, απλώς «τρυγάει ψήφους».