Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην Ιπποκράτους και σε όλα τα κομματικά κλιμάκια του ΠαΣοΚ, λόγω της τροπής που παίρνει η υπόθεση του πρώην υπουργού, κ. Α. Τσοχατζόπουλου.

Η αίσθηση που μεταφέρεται στις συζητήσεις με στελέχη του κόμματος είναι πως η υπόθεση μπορεί να προξενεί πολιτικά πλήγματα και στα δύο μεγάλα κόμματα, που συμμετείχαν στην πρώτη εξεταστική επιτροπή του 2004-2005 για τα εξοπλιστικά και η οποία έληξε χωρίς κανένα απολύτως αποτέλεσμα.
Ομως ο φόβος των περισσοτέρων είναι πως τα εκλογικά πλήγματα για το ΠαΣοΚ μπορεί και να αποβούν μοιραία.
Στο πλαίσιο αυτό είναι αισθητή η προσπάθεια του κόμματος να διαχωρίσει τη θέση του από τον κ. Τσοχατζόπουλο, αλλά και η απόπειρα να τραβήξει διαχωριστικές γραμμές μεταξύ διαφόρων περιόδων διακυβέρνησης και ηγεσίας στο κόμμα.
Δεν είναι τυχαίο ότι στο θέμα αναφέρθηκε το απόγευμα της Τρίτης και ο κ. Ευ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια σύντομης συνάντησής του με τους υποψηφίους του ΠαΣοΚ στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής και με κομματικά στελέχη.
Ανέφερε εκεί μεταξύ των άλλων ο κ. Βενιζέλος πως το ΠαΣοΚ διέγραψε πολύ νωρίς τον κ. Τσοχατζόπουλο και τον έχει αποβάλλει από το σώμα του, καθώς και ότι αν τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν στην εξεταστική επιτροπή του 2011 υπήρχαν από το 2005, η στάση όλων θα ήταν διαφορετική από τότε.
Με τον τρόπο αυτό ο κ. Βενιζέλος και τα ηγετικά στελέχη του ΠαΣοΚ, προσπαθούν να απαντήσουν στα όσα αναφέρονται από τη ΝΔ και ειδικότερα στις αιχμές για συμμετοχή των κκ. Βενιζέλου και Λοβέρδου στην Εξεταστική του 2005, όπου δεν διαπιστώθηκε κανένα ποινικό αδίκημα του κ. Τσοχατζόπουλου.