Κοινό αντιμνημονιακό μέτωπο, παρά τη διαφορετική πολιτική καταγωγή συγκρότησαν οι κκ. Π. Καμμένος και Ι. Δημαράς και αποφάσισαν να συνεργαστούν οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» με το «Αρμα Πολιτών».

Οι δυο άνδρες είχαν συζητήσει εδώ και παρά πολύ καιρό την προοπτική συνεργασίας, αλλά δεν είχαν προχωρήσει οι κινήσεις.

Μάλιστα κινητικότητα υπήρξε στην αρχή της προσπάθειας του κ. Καμμένου να συγκροτήσει Κοινοβουλευτική Ομάδα, αλλά τότε υπήρξαν δημόσιες δηλώσεις του κ. Δημαρά που αποκήρυττε κάθε συνεργασία με τους «Ανεξάρτητους Ελληνες».

Πριν από 18 ημέρες ο κ. Δημαράς είχε διαψεύσει τα σχετικά σενάρια χρησιμοποιώντας και απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματός του.

«Η θέση μας είναι ότι η κρίση, στην οποία βύθισε τη χώρα μας το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, επιβάλλει τη συγκρότηση αντιμνημονιακού μετώπου κεντροαριστερής κατεύθυνσης» αναφερόταν σε ανακοίνωση του κόμματος του κ. Δημαρά.

Τελικά, δεν προέκυψε αντιμνημονιακό μέτωπο κεντροαριστερής κατεύθυνσης, αλλά κάθοδο με το κόμμα του κ. Καμμένου, τον οποίο συνάντησε προ ημερών και συζήτησαν το πώς θα συνεργαστούν.
Οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» με ανακοίνωσή τους, αργά το πρωί της Τρίτης του Πάσχα, σημείωσαν με ανακοίνωσή τους, ότι οι συγκυβερνώντες εκτελώντας εντολές της Τρόικας και συμπιέζοντας την προεκλογική περίοδο, προσπάθησαν να δυναμιτίσουν τη συστράτευση των Ελλήνων απέναντι στις δυνάμεις της κατοχής των τοκογλύφων και των τραπεζιτών.

«Ο χρόνος δεν επιτρέπει τη δημιουργία Συνασπισμών Κομμάτων και ο Εκλογικός Νόμος στην ουσία στρεβλώνει τη Λαϊκή θέληση. Με τα δεδομένα αυτά , προσκάλεσα τον Γιάννη Δημαρά και το Αρμα Πολιτών να συνεργαστούν μαζί μας σε βάση ισοτιμίας» ανέφεραν.
Ο κ. Καμμένος εκθείασε δημόσια τον κ. Δημαρά, σημειώνοντας ότι τον τιμά για την πορεία του στην Ελληνική πολιτική σκηνή και τονίζει: «Αλλωστε, δώσαμε μαζί μάχες στο Κοινοβούλιο εναντίον της εκποίησης της χώρας και πιστεύω ότι ΜΑΖΙ θα αποκτήσουμε ακόμη μεγαλύτερη δύναμη προκειμένου να αντισταθούμε. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους Ανεξάρτητους Ελληνες να φιλοξενήσουμε στα ψηφοδέλτιά μας τους υποψήφιους του Αρματος Πολιτών».
Θετικός στο κάλεσμα του κ. Καμμένου ήταν ο κ. Δημαράς που όμως ταυτόχρονα εξέφρασε και την απογοήτευσή του για την αδυναμία συνεννόησης μεταξύ των υπόλοιπων αντιμνημονιακών δυνάμεων.

«Περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή τη δυνατότητα κοινής καθόδου στις εκλογές. Δυστυχώς πολιτικές δυνάμεις που είχαν συμφωνήσει μαζί μας, δύο μέρες πριν από την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, αρνήθηκαν», υποστηρίζει το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών και διευκρινίζει ότι ο μόνος πολιτικός χώρος ο οποίος από την πρώτη στιγμή και επανειλημμένα τους προσκάλεσε σε συνεργασία, ήταν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες.

Ο κ. Δημαράς, αν και επισημαίνει τη διαφορετική πολιτική καταγωγή των δύο κομμάτων, αποδέχεται τη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Ελληνες, η οποία, όπως διευκρινίζει, βασίζεται σε συγκεκριμένες αρχές, όπως τα θέματα της εθνικής κυριαρχίας και ο σεβασμός του Δημοκρατικού πολιτεύματος.


Αντιδράσεις από την Πολιτική Γραμματεία Αρματος Πολιτών

Ανακοίνωση – καταγγελία απέστειλε η Πολιτική Γραμματεία του Αρματος των Πολιτών μετά την απόφαση του επικεφαλής του κόμματος να συγκροτήσει κοινό μέτωπο με τους Ανεξάρτητους Ελληνες του Πάνου Καμμένου.

Η ανακοίνωση «της πλειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας Αρματος Πολιτών» αναφέρει αναλυτικά:

Καταδικάζουμε την απόφαση της ισχνής μειοψηφίας της Πολιτικής Γραμματείας και του προέδρου του Παν. Αρματος Πολιτών, Γιάννη Δημαρά, με την οποία θα συνεργαστεί με τους Ανεξάρτητους Ελληνες και τον Πάνο Καμμένο.

Το μόνο που καταφέρνει ο κ. Δημαράς πηγαίνοντας στο κόμμα του Καμμένου είναι να πάρει μαζί του, το άρμα χωρίς τις ρόδες και τα άλογα, το οποίο είχαν τιμήσει με την ψήφο τους στις περιφερειακές εκλογές στην Αττική οι πολίτες με 230.000 ψήφους.

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας, η Νεολαία και η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των μελών του κόμματος στην Αττική και στην υπόλοιπη Ελλάδα, θα ανακοινώσουν αύριο την απόφασή τους. Η κατεύθυνση της οποίας βασίζεται στις αρχές και τις αξίες που δημιούργησαν το Αρμα Πολιτών, καθώς και στις πρόσφατες αλλεπάλληλες αποφάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, τις οποίες παρέκαμψε και αγνόησε ο κ. Δημαράς.

Εξάλλου στις 28/3/2012 υπήρξε σχετική ανακοίνωση του κόμματος που αναφερόταν ρητά η απόφαση για συγκρότηση Αντιμνημονιακού Μετώπου προοδευτικής κατεύθυνσης για να απελευθερωθεί η χώρα από τα δεσμά της κρίσης στην οποία την βύθισε το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο. Στην ίδια ανακοίνωση αναφερόταν ότι απορρίπτεται κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Το Αρμα Πολιτών το δημιουργήσαμε για να έχει ο λαός μας ζωή με ιδανικά και όχι επιβίωση με δανεικά, και δεν συμπράττουμε στην διάσωση πρώην βουλευτών της ΝΔ που διεκδικούν με νεοφιλελεύθερο ‘’αντιμνημονιακό’’ μανδύα να διασώσουν την δική τους ‘’πατρίδα’’ χωρίς να διασώζουν την Ελλάδα και το λαό.

Για το γνήσιο της ανακοίνωσης :

Παναγούλης Στάθης, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Αρμα Πολιτών,

Αθανασίου Νάσος , περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με το Αρμα Πολιτών

Τασιόπουλος Σταύρος, υπεύθυνος Νεολαίας

Χαλαζιάς Αλέξης, μέλος πολιτικής γραμματείας

Κοντονάσιος Σωτήρης, μέλος πολιτικής γραμματείας

Σιδηρόπουλος Κώστας, μέλος πολιτικής γραμματείας

Καραχάλιος Κώστας, μέλος πολιτικής γραμματείας

Ζαβιτσάνος Σπύρος,μέλος πολιτικής γραμματείας

Γεννιά Γεωργία, μέλος πολιτικής γραμματείας

Διομήδης Στάθης, μέλος πολιτικής γραμματείας»