Επιστρέφουν οι διαγραφέντες βουλευτές του ΠαΣοΚ, οι οποίοι δεν μετακινήθηκαν σε άλλα κόμματα και μάλιστα θα τοποθετηθούν και στα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως αποφασίστηκε στην κλειστή σύσκεψη την Πέμπτη στην Ιπποκράτους, υπό τον κ. Βενιζέλο.

Ανοίγει έτσι ο δρόμος για τις υποψηφιότητες της Μιλένας Αποστολάκη και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου στη Β΄Αθήνας, για τις οποίες είχαν σημειωθεί αντιδράσεις. Επίσης για τους Δ. Καρύδη, Ι. Κουτσούκο, Δ. Κουσελά, Β. Κεγκέρογλου, Χρύσα Αράπογλου, Μαρία Μίχου, Μιχ. Τζελέπη, Π. Αντωνακόπουλος, Β. Τόγιας.

Πάντως, οι βουλευτές αυτοί δεν πρόκειται να επιστρέψουν χωρίς να δεσμευτούν ότι αποδέχονται και στηρίζουν τις πολιτικές θέσεις του ΠαΣοΚ. Το σκεπτικό της επιστροφής τους και τους πολιτικούς όρους που συνοδεύουν την απόφαση αυτή θα αναλύσει ο ίδιος ο κ. Ευ. Βενιζέλος στην ομιλία του την Παρασκευή στο διευρυμένο Εθνικό Συμβούλιο.

Στη σύσκεψη που είχε το απόγευμα της Τετάρτης με κορυφαία στελέχη του κόμματος, ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Ευ. Βενιζέλος, έθεσε στην εισήγηση του τους βασικούς άξονες της εκλογικής στρατηγικής του ΠαΣοΚ και έγινε μεγάλη συζήτηση πάνω στο σχέδιο 13 σημειών για την ανασυγκρότηση της χώρας.

Το σχέδιο αυτό θα συζητηθεί και σε επόμενες συνεδριάσεις. Ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη να μην φύγουν το σαββατοκύριακο από την Αθήνα ώστε να ολοκληρώσουν τον σχεδιασμό τους, ο οποίος γίνεται με εκλογικό ορίζοντα την 6η Μαίου. Επίσης, τέθηκε στο τραπέζι το ερώτημα ποιά θα είναι τα βασικά εκλογικά διλήματα του ΠαΣοΚ και πως θα τεθούν στον προεκλογικό διάλογο, ώστε να δοθεί μια προοπτική στους πολίτες.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Α. Λοβέρδος, Μιχ. Χρυσοχοΐδης, Άννα Διαμαντοπούλου, Φώφη Γεννηματά, Χρ. Παπουτσής, Π. Ευθυμίου, Χρ. Πρωτόπαπας, Μ. Ανδρουλάκης, Κ. Σκανδαλίδης.

Δήλωση της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου

«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συμμετοχής και πανστρατιάς που έκανε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και στο πολιτικό πλαίσιο που έθεσε.

Οπως αγωνίσθηκα όλα τα προηγούμενα χρόνια για ένα ισχυρό και ενωμένο ΠΑΣΟΚ, και σ’ αυτήν την κρίσιμη συγκυρία συστρατεύομαι:

– Για τη νικηφόρα πορεία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές.
– Για την υλοποίηση ενός προοδευτικού σχεδίου για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.
– Για μια αυτοδύναμη και ισότιμη Ελλάδα στην Ευρώπη»

Β. Παπανδρέου: «στηρίζω την προσπάθεια του Βενιζέλου»

«Παραμένω στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζω την προσπάθεια του Βαγγέλη Βενιζέλου, όμως έχω διαφορετική άποψη από την πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ και σε ό,τι αφορά τα πεπραγμένα μας και σε ό,τι αφορά την προοπτική της χώρας» είπε η κυρία Παπανδρέου στο Mega.

Χρήστος Μαγκούφης, θα είναι υποψήφιος με το ΠαΣοΚ

Ο Χρήστος Μαγκούφης, που είχε διαγραφεί από την ΚΟ του κόμματος στις 12 Φεβρουαρίου, όταν στην ψηφοφορία για το νέο μνημόνιο είχε ψηφίσει «παρών επί της αρχής» και «όχι» στο άρθρο 1, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Νομό Τρικάλων.

Ο κ. Μαγκούφης δήλωσε «έτοιμος» να διατυπώσει «ως πολιτικός, με ευθύνη την αλήθεια του νέου προγραμματικού λόγου της παράταξής μας που επικεντρώνεται κατ’ εξοχήν στα 13 σημεία της ομιλίας του Προέδρου, Ευάγγελου Βενιζέλου, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ αλλά και στους ανθρώπους της Επιστήμης και του Πολιτισμού προχθές».