Να απόσχουν από οποιαδήποτε παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία στην Ελλάδα, ζητά ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με επιστολή του προς την αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα. (Ολη η επιστολή του κ. Τσίπρα εδώ)

Ο Αλ. Τσίπρας επικαλείται δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής, στο οποίο αναφερόταν ότι σύντομα θα προβληθεί τηλεοπτικό σποτ με σύνθημα «Ελλάδα-ΕΕ. Μαζί» και αφού ζητά την επιβεβαίωση ή τη διάψευση του δημοσιεύματος, τονίζει ότι αν αυτό ισχύει, πρέπει να επιδειχθεί ευαισθησία και θεσμική ουδετερότητα στις εξελισσόμενες εσωτερικές δημοκρατικές διαδικασίες, κυρίαρχου και ισότιμου κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να αναβληθεί για μετά τις βουλευτικές εκλογές, η προβολή του εν λόγω τηλεοπτικού σποτ και προσθέτει ότι «σας ζητώ, επίσης, να απόσχετε από οποιαδήποτε πρωτοβουλία, έμμεσης ή και ευθείας, παρεμβολής στην, έστω και προς το παρόν άτυπη, προεκλογική διαδικασία της Ελλάδας και επηρεασμού της κρίσης του ελληνικού λαού».

Η πρωτοβουλία αυτή, αναφέρει, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη εάν είχε αναληφθεί πριν από την υπογραφή από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης Παπαδήμου της δανειακής σύμβασης και των συνοδών εγγυήσεων εφαρμογής της. Τότε, δηλαδή, που ήταν συνεχείς οι δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων των δανειστριών χωρών περί αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη, σημειώνει.

Η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα κοινοποιήθηκε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.