Με αμείωτη ένταση συνεχίζει τις κινήσεις στην πολιτική σκακιέρα ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, θέλοντας να ενδυναμώσει την ισχύ του ΛΑΟΣ και να πετύχει εύκολα την είσοδό του στη Βουλή.
Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει κάνει πρόταση στο δημοσιογράφο κ. Γ. Τράγκα να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο του κόμματος (λέγεται για την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας), ώστε να εξασφαλίσει ένα δυνατό χαρτί στην επικοινωνιακή μάχη κατά της ΝΔ.


«Μου έκανε μία έντιμη πρόταση ο Καρατζαφέρης. Είμαι πρόσωπο που δεν ελέγχεται εύκολα. Είμαι παράφρων μεταβλητή. Δεν έχω απαντήσει οριστικά. Είναι μια τιμητική πρόταση»
είπε δημόσια το πρωί της Δευτέρας στην εκπομπή του ο κ. Τράγκας, δίνοντας λαβή για διάφορα σενάρια.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τις τελευταίες ημέρες έχει εντάξει στο κόμμα του και θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια τα εξής πρόσωπα: την κυρία Αικατερίνη Τσακάλου, πρώην γραμματέα του άλλοτε πανίσχυρου άνδρα της Siemens Ηellas κ. Μιχ. Χριστοφοράκου, τον δημοσιογράφο κ. Σπ. Χατζάρα, τον πρώην βουλευτή του ΠαΣοΚ, κ. Ελ. Κωνσταντινίδη, τον πρώην βουλευτή της Ν.Δ. κ. Π. Μαντούβαλο, κ.α.

Επίσης συγκρατεί δυνάμεις, δίνοντας ζωτικό πολιτικό χώρο, σε νεώτερα στελέχη, όπως τον κ. Αθ. Πλεύρη, τον οποίο «γλυκοκοιτάζει» η ΝΔ., και ο οποίος εμφανίζεται στα ΜΜΕ με θέσεις αρκετά δεξιές για τα διάφορα κοινωνικά και εθνικά θέματα, όπως το μείζον της λαθρομετανάστευσης.

Παράλληλα, ο κ. Καρατζαφέρης υπό την ισχυρή πίεση των δημοσκοπήσεων και την κάθετη πτώση που καταγράφεται, επιχειρεί να περιορίσει τις απώλειες, αυξάνοντας την υπερσυντηρητική δοσολογία στη δημόσια ρητορική του.

Γι’ αυτό και κλιμακώνει τη μετωπική επίθεση στο εθνικιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής και προσωπικά στον αρχηγό της κ. Ν. Μιχαλολιάκο, ενώ επενδύει στο πιο σκληρό κομμάτι του εθνικοπατριωτικού τόξου.

Ουσιαστικά με τις δημόσιες δηλώσεις του απεκδύεται τον μανδύα του μνημονίου και περιχαρακώνει το κόμμα του, επιστρέφοντας στις ιδεολογικές του ρίζες με αναφορές στο παρελθόν, κτυπώντας στο θυμικό του υπερσυντηρητικού δεξιού ψηφοφόρου.

Την ίδια στιγμή ο κ. Καρατζαφέρης εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον κ. Αντ. Σαμαρά, κατηγορώντας τον πρόεδρο της ΝΔ με ιδιαίτερα βαρείς χαρακτηρισμούς.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ χαρακτήρισε ουσιαστικά ματαιόδοξο τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι οι «οι εκλογές έρχονται σε μια περίοδο που δεν πρέπει» για το «καπρίτσιο και τη ματαιοδοξία ενός». Παράλληλα χαρακτήρισε «θανατηφόρα» την επιλογή του κ. Σαμαρά για να γίνουν εκλογές και ανέφερε χαρακτηριστικά «ας τις προσδιορίσουν, να τελειώνουμε».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για την πρόταση του προέδρου της ΝΔ να υπάρξει στηθούν νέες κάλπες σε περίπτωση «μη βιώσιμης κυβέρνησης»: «Αυτή η εμμονή για αυτοδυναμία με δεύτερη και τρίτη εκλογική αναμέτρηση νομίζω ότι είναι θανατηφόρος για τη χώρα. Ας καταλάβει ο κ. Σαμαράς, ότι δεν πρέπει να προκαλεί».