από metereologos.gr
Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018
 
 
Το Μεταναστευτικό κυριαρχεί στην προεκλογική αρένα

Κωδικός «Αθηνά» για 800.000 παράνομους μετανάστες

Και συναγερµός στην Αστυνοµία για εκατοντάδες χιλιάδες όπλα
Κωδικός «Αθηνά» για 800.000 παράνομους μετανάστες
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των λαθρομεταναστών εισβάλλει βίαια από την ερχόμενη εβδομάδα στην προεκλογική περίοδο. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, θέτει σε πλήρη εφαρμογή ένα ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με στόχο να απασφαλίσει δύο ωρολογιακές βόμβες που είναι έτοιμες να εκραγούν και να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία. Το σχέδιο του κ. Χρυσοχοΐδη έχει την κωδική ονομασία «Αθηνά» για να συμβολίζει την προσπάθεια αναγέννησης του κέντρου της πρωτεύουσας, αλλά και τον βασικό στόχο που είναι να καθαρίσει η Αθήνα.

Προβλέπει την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα και την κράτησή τους σε ειδικά κέντρα υποδοχής, με επιχειρήσεις-σκούπα που σταδιακά θα επεκταθεί από το Γκάζι ως την Χαλκηδόνα, αλλά και σε όλες τις περιοχές από τις οποίες οι λαθρομετανάστες εισέρχονται στην χώρα.

Ταυτόχρονα όμως το ίδιο σχέδιο προβλέπει και τον εντοπισμό και την κατάσχεση των όπλων που κυκλοφορούν παράνομα κατά χιλιάδες στη χώρα, οπλίζοντας ακόμη και μικροκακοποιούς που πραγματοποιούν ληστείες για μία δόση ή για ένα γεύμα. Αν δεν επιλυθούν άμεσα τα προβλήματα αυτά, που διατηρούνται και οξύνονται επί είκοσι χρόνια, η Ελλάδα δεν κινδυνεύει απλώς να βυθιστεί στο χάος. Κινδυνεύει επίσης να αποβληθεί από την οικογένεια των ευρωπαϊκών χωρών που εφαρμόζουν τη Συνθήκη Σένγκεν και να επιστρέψει στο πρωτόγονο σύστημα ελέγχου των συνόρων της που ίσχυε ως το 1990.

Το σχέδιο για τη σύλληψη και την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών θα πρέπει σύμφωνα με την κυβέρνηση να έχει αποδώσει ορατά αποτελέσματα στις επόμενες οκτώ εβδομάδες, καθώς ο χρόνος που είχε η χώρα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα εκπνέει περί τα τέλη Μαΐου. Στις αρχές Ιουνίου η Ελλάδα θα αξιολογηθεί από την ΕΕ για το αν μπορεί να παραμείνει στις χώρες που συμμετέχουν στη Συνθήκη Σένγκεν, λόγω της παραμονής στο έδαφός της του μεγαλύτερου αριθμού λαθρομεταναστών από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης.
Συνεπώς το κυβερνητικό σχέδιο αυτή τη φορά δεν μπορεί να αποτύχει. Και για να μην αποτύχει, το κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του. Πρώτον, για να μειωθεί άμεσα ο αριθμός των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα και, δεύτερον, για να δοθεί ένα ισχυρό μήνυμα που θα αποτρέψει νέους λαθρομετανάστες να εισέλθουν στη χώρα.

Κυκλώματα εκμετάλλευσης

Αλλά πέρα από τους πολιτικούς λόγους, υπάρχουν και ανθρωπιστικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να διακοπεί αμέσως αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο που ανθεί στην Αθήνα. Οι παράνομοι μετανάστες αμέσως μόλις φθάσουν στην πρωτεύουσα γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κυκλώματα που τους διακινούν χωρίς να υπολογίζουν ότι είναι άνθρωποι. Τους νοικιάζουν άθλιες γκαρσονιέρες προς πέντε ευρώ την ώρα, τους αναγκάζουν να διακινούν παράνομα εμπορεύματα, αλλά και ναρκωτικά, ενώ ορισμένοι από αυτούς εντάσσονται αναγκαστικά στα κυκλώματα των 800 παράνομων οίκων ανοχής που λειτουργούν στην περιοχή της Πατησίων.
Λόγω της παραβίασης κάθε κανόνα υγιεινής στην καθημερινή και στη σεξουαλική τους ζωή, οι παράνομοι μετανάστες γίνονται πολύ εύκολα φορείς μεταδοτικών νοσημάτων, όπως η ελονοσία, η ηπατίτιδα και το AIDS, νοσήματα που ανιχνεύονται όλο και συχνότερα σε όσους συλλαμβάνονται.

Οι άξονες του σχεδίου

Για όλους αυτούς τους λόγους το σχέδιο απομόνωσης των λαθρομεταναστών δεν χωράει άλλη αναβολή. Το σχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που τέθηκε ήδη από την περασμένη εβδομάδα σε εφαρμογή προβλέπει:
1. Κατασκευή ενός χώρου κράτησης λαθρομεταναστών σε κάθε περιφέρεια και τουλάχιστον τριών τέτοιων κέντρων στην Αττική.
Hδη λειτουργεί ένα κέντρο κράτησης 400 ατόμων δίπλα από το συνοριακό φυλάκιο του Eβρου, ενώ αρκετοί δήμοι της χώρας έχουν δηλώσει προθυμία να συμμετάσχουν στο σχέδιο. Υπολογίζεται ότι στην Ελλάδα βρίσκονται ήδη 800.000 παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων 150.000 πέρασαν τα ελληνικά σύνορα το 2009, 135.000 το 2010 και 130.000 το 2011, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι από τις αστυνομικές αρχές ακόμη και στις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Εκτιμάται ότι πολλοί από αυτούς θα θελήσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν πλέον να κυκλοφορούν ελεύθεροι και κινδυνεύουν με πολύμηνη κράτηση ώσπου να έλθει η ώρα να απελαθούν.

2. Επιχειρήσεις-«σκούπα» σε χώρους που συναθροίζονται λαθρομετανάστες για τη σύλληψη και κράτησή τους προσωρινά στο κέντρο κράτησης Αλλοδαπών, αλλά και στον ειδικό χώρο υποδοχής που λειτουργεί στον Εβρο.
Οι επιχειρήσεις ξεκίνησαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας από τη Νομική Σχολή και την ΑΣΟΕΕ και επεκτάθηκαν σε όλο το κέντρο της Αθήνας, όπου συνελήφθησαν συνολικά πάνω από 500 άτομα. «Από την επόμενη εβδομάδα οι επιχειρήσεις θα επεκταθούν από το Γκάζι ως τη Χαλκηδόνα» τονίζουν χαρακτηριστικά αστυνομικές πηγές.

3. Πάταξη του παρεμπορίου με αποφασιστικές κινήσεις που δεν είχαν γίνει ως σήμερα. Ηδη διαλύθηκαν οι εστίες παρεμπορίου που λειτουργούσαν στους προαύλιους χώρους της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ, ενώ έχει δοθεί εντολή να καταστρέφονται αμέσως τα εμπορεύματα που κατάσχονται είτε στους δρόμους είτε στις αποθήκες όπου συγκεντρώνονται.

4. Αμεση καταγραφή και σφράγισμα των διαμερισμάτων στα οποία διαμένουν κατά μεγάλες ομάδες λαθρομετανάστες. Ηδη έχουν εντοπιστεί τέτοια διαμερίσματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων τα νοίκιαζαν με την ώρα ή με την ημέρα σε ομάδες λαθρομεταναστών και δεν πληρούσαν κανέναν κανόνα υγιεινής, αντί πέντε ευρώ την ώρα! Εχουν εντοπιστεί υπόγειες γκαρσονιέρες στο κέντρο της Αθήνας στις οποίες διέμεναν ταυτόχρονα ως πενήντα άτομα!

5. Ασκηση πίεσης σε προξενεία και πρεσβείες για την άμεση χορήγηση διαβατηρίων σε όσους μετανάστες εκφράζουν στο εξής την επιθυμία να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Ηδη έχει επιτευχθεί μια συμφωνία με την πρεσβεία του Πακιστάν, ενώ το Ελληνικό Δημόσιο αναλαμβάνει όλα τα έξοδα μίσθωσης ειδικών πτήσεων για την επαναπροώθηση των λαθρομεταναστών.

Αντιδρούν κόμματα και δήμοι
Στο σχέδιό του αυτό ο κ. Μ. Χρυσοχοΐδης έχει βρει προς το παρόν ελάχιστους συμπαραστάτες και πολλούς εχθρούς. Παρά τη σύμφωνη γνώμη και του αρχηγού της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά για την υλοποίησή του, αλλά και τη θετική στάση του περιφερειάρχη Αθηνών κ. Ι. Σγουρού, κανένας δήμος ως τώρα δεν δέχεται να κατασκευαστεί κοντά του κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών. Με εξαίρεση τους δήμους Δεσκάτης και Σπερχειάδας που δείχνουν να το συζητούν, όλοι οι άλλοι απορρίπτουν αυτό το ενδεχόμενο και εξαγγέλλουν κινητοποιήσεις.
Τον χορό των αντιδράσεων ξεκίνησε η δήμαρχος Βοΐου Κοζάνης, ακολούθησε ο περιφερειάρχης Αχαΐας και την Παρασκευή προστέθηκε και ο δήμαρχος Αχαρνών, μόλις πληροφορήθηκε ότι το πρώτο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών στην Αττική θα κατασκευαστεί σε ένα παλαιό στρατόπεδο της Αεροπορίας στο Κατσιμίδι. Οι φορείς της Αυτοδιοίκησης ζητούν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να τους παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και όχι αποσπασματικές ρυθμίσεις, ενώ παράλληλα σημειώνουν ότι δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές αλλά ούτε και μπορούν να δημιουργηθούν σε 20 ημέρες.
Απέναντι στο σχέδιο Χρυσοχοΐδη έχει ήδη συγκροτηθεί ένα διακομματικό μέτωπο και στη Βουλή, το οποίο έχουν αρχικώς συστήσει βουλευτές του ΠαΣοΚ και της ΝΔ από τις περιοχές που σχεδιάζεται η λειτουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών. Για να διασπάσει αυτές τις αντιδράσεις ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα συγκροτηθούν τρία κέντρα στην Αττική και ένα σε κάθε περιφέρεια της χώρας, χωρίς όμως να ανακοινώσει τις τοποθεσίες. Κυρίως θα αξιοποιηθούν εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων και ο εξοπλισμός θα καλυφθεί με κονδύλια που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση.
Ταυτόχρονα, τα κόμματα της Αριστεράς, ανθρωπιστικοί φορείς και σύλλογοι για την προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου επισημαίνουν ότι οι χώροι υποδοχής θα μετατραπούν σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως, θυμίζοντας άλλες εποχές.


Παράνομη οπλοκατοχή, το δεύτερο στοίχημα Χρυσοχοΐδη - Παρέλαση με Καλάσνικοφ σε Αθήνα - Κρήτη

Εφιάλτης για τη χώρα έχει γίνει πλέον και η παράνομη κατοχή όπλων. «Εχουμε τα περισσότερα παράνομα όπλα από κάθε άλλη χώρα της Ευρώπης. Ο κάθε μικροληστής κυκλοφορεί με Καλάσνικοφ. Αν τα νομιμοποιούσαμε ξαφνικά, θα μπορούσαν να γίνουν ολόκληρες παρελάσεις με Καλάσνικοφ στην Αθήνα και στην Κρήτη» τονίζουν χαρακτηριστικά πηγές της Αστυνομίας.
Ο εντοπισμός των κυκλωμάτων που διακινούν όπλα στην Ελλάδα είναι το δεύτερο στοίχημα του κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, το οποίο δεν συνδέεται μόνο με την εγκληματικότητα, αλλά και με την προσπάθεια εξουδετέρωσης τρομοκρατών και επίδοξων τρομοκρατών που αρχίζουν να επανεμφανίζονται στη χώρα. Η εφαρμογή του σχεδίου αυτού είναι ακόμη δυσκολότερη, καθώς όσοι έχουν σκοπό να χρησιμοποιήσουν όπλο έχουν φροντίσει να το κρύψουν καλά.
Τα περισσότερα όπλα έφθασαν στην Ελλάδα μετά τις λεηλασίες στις στρατιωτικές αποθήκες της Αλβανίας και του Τετόβου στη δεκαετία του '90 και από τότε αλλάζουν συνεχώς χέρια και μεταπωλούνται σε εγκληματικές οργανώσεις. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των όπλων που διακινούνται παράνομα στη χώρα ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες και σε ποσοστό 80% διακινούνται από συμμορίες Αλβανών.
Για τον λόγο αυτό σχεδιάζονται ειδικές επιχειρήσεις σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Ασφαλείας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, καθώς και στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Τα όπλα που θα κατάσχονται θα καταγράφονται για να καταρτιστεί κι ένας γεωγραφικός χάρτης της διασποράς τους.
Το σχέδιο Χρυσοχοΐδη προβλέπει και τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας. Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσοχοΐδης προτείνει:
n Τη μετατροπή από πλημμέλημα σε κακούργημα των αδικημάτων της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας.
n Τροποποιήσεις στην απονομή ποινών για όλους τους αλλοδαπούς κακοποιούς. Είναι χαρακτηριστικό ότι ως τώρα, μεταξύ άλλων, προβλέπεται ακόμη και απαγόρευση της εξόδου από τη χώρα των αλβανών κακοποιών που αποφυλακίζονται!Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (80)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ | 02/04/2012 16:22
  Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!! ΕΞΩ ΟΛΟΙ ΤΩΡΑ
  ΤΕΩΣ ΠΑΣΟΚ
  απάντηση188
   
   
  ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΘΕΜΑ!!! | 02/04/2012 16:15
  Αν δεν υπήρχε κι αυτό, ποιος ο λόγος να τρέχουμε να ψηφίζουμε; Άλλωστε είναι το μόνο, που μπορεί να συσπειρώσει όλους τους τρομαγμένους πολίτες. Κι ας μην είναι αυτός (οι μετανάστες) ο βασικός λόγος για τον οποίο είμαστε τρομαγμένοι. Μια μικρή συνιστώσα στο σύνολο των αιτιών, που μας έχουν οδηγήσει σε βαθιά κατάθλιψη. Εμπρός, όλοι μαζί. Μια τέτοια σκιαμαχία, θα μας δώσει κουράγιο και θα ανεβάσει (δυστυχώς για πολύ πολύ λίγο) το καταβαραθρωμένο ηθικό μας!
  Κατατρομαγμένος
  απάντηση65
   
   
   
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - ΔΥΝΑΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ | 02/04/2012 14:31
  ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ,ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ,ΕΙΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΕΚΓΛΗΜΑΤΙΕΣ!! Η ΕΛΛΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ.. ΕΜΕΙΣ ΔΥΝΑΜΗ ΛΑΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ.... ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΑΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.... ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.... ΟΣΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ..... ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΝΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΥΨΑΝΕ..!! ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΜΟΝΤΑΡΙΣΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΜΙΑ 2012.. ΔΕΣ ΤΕ ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ.. ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΤΕΛΕΙΩΤΩ.. ΟΤΑΝ ΕΜΕΙΣ ΕΙΧΑΜΕ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ, Η ΟΥΡΑ ΜΑΣ ΗΤΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΙΛΛΗΣ..!!! ΔΕΝ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΟΣ....,ΑΛΛΑ ΗΡΘΑΜΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ. http://www.youtube.com/watch?v=NP-8IX-ubXI
  ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  απάντηση2116
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ειμαστε ραγιαδες | 02/04/2012 13:46
  Μενω χρονια στο εξωτερικο.Ηρθα προσφατα στην Αθηνα και στενοχωρηθηκα πολυ με ολα οσα ειδα..Ωραια ολα τα σχολια σας..ΑΛΛΑ, Αν καθε κουρελου και αφρικανακια στο κεντρο ετρωγαν κλωτσιες ντοματες κια γιαουρτια απο τους περαστικους..αν καθε βρωμιαρης στα φαναρια ακουγε τα βρισιδια καθε ενα λεπτο και ετρωγε σφαλιαρες αντι για κερματα απο τους περαστικους οδηγους..αν κανενας δεν εδινε στεγη και τροφη και μαυρη εργασια σε παρανομους λαθρομεταναστες..τοτε δεν θα ερχοταν κανενας στην Ελλαδα.. εσεις φταιτε, τους ανεχτηκατε ή τους θελατε πολλα χρονια
  ανδρεας
  απάντηση1312
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Πανευρωπαικο το προβλημα της μεταναστευσης | 02/04/2012 11:19
  Αλλα στην Ελλαδα εχει παρει απιστευτες και αδιανοητες διαστασεις, γιατι, οπως και σε ολους τους τομεις ετσι και στην μετανασστευση το κροτος αποδεικνυεται διαχρονικα ΑΝΙΚΑΝΟ, ΚΑΙ καταδικαζει τους Ελληνες πολιτες σε μια ομηρεια με αρωμα εγκληματικοτητας και καθε λογης ανομιας οπως διαπραττονται απο μεταναστες, οι οποιοι ΔΕΝ επρεπε να βρισκονται στην χωρα. Το θεμα της δημιουργιας χωρων συγκεντρωσης, με τελικο σκοπο την απελαση τους, ειναι προφανες οτι αποτελει οδηγια της Τροικας, και ειναι μερος της δανειακης συμβασης, δλδ ισχυει και εδω το περιφημο ρητο ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ. Οι τροικανοι αντιληφθηκαν περαν των πολλων αλλων ανωμαλιων, οτι τα εκατομμυρια των λαθρο η απλως γενικα μεταναστων, θα δημιουργησουν συνθηκες πρωτοφανους λαικης εξεγερσης, με πολυ πιθανο σεναριο να απωλεσουν τα κεφαλαια που χορηγησαν στην Ελλαδα στα πλαισια των μνημονιων, και ετσι υποχρεωσαν αυτο το ΑΧΡΗΣΤΟ και ΠΑΡΑΛΥΤΟ ελλαδικο κρατος να λειτουργησει προς συγκεγκριμενες κατευθυνσεις. Μην πλανασθαι πλανην οικτραν, οποιος και να αναδειχθει πρωθυπουργος, οποια και ναν η καινουρια κυβερνηση, θα εξακολουθησει να υλοποιει το σχεδιο απελασης μεταναστων, γιατι εκτος των αλλων οι τροικανοι διαβλεπουν και τον ΤΕΡΑΣΤΙΟ κινδυνο εξαγωγης αυτων των μεταναστων σε αλλα ευρωπαικα κρατη, λογω της απιστευτης ελληνικης ανευθυνοτητας στο θεμα εσωτερικη ασφαλεια...Θυμαμαι πριν απο λιγα χρονια οταν ειδα στην τηλεοραση διαφορους αφγανους και πακιστανους στον χωρο της Ακροπολης να μαζευουν απο τα σκουπιδια χρησιμοποιημενα μπουκαλια νερου, να τα γεμιζουν απο βρυσες! και να τα πουλανε σε ανυποψιαστους τουριστες προς 3 ευρω το ενα! και ειπα τοτε " Αυτη η χωρα δεν εχει υποθεση, ειναι για γελια και για κλαματα"...Ευτυχως που ανελαβε τα ηνια η τροικα, και ισως σε δυο τρια χρονια μπορεσουμε οσοι ζουμε σε αλλες χωρες να αισθανομαστε οτι υπαρχει ασφαλεια σε αυτη τη χωρα, ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΙΣΩΣ ΑΠΟΤΟΛΜΗΣΟΥΜΕ μια επισκεψη, κατι που τωρα εγω προσωπικα ουτε ΚΑΝ το σκεφτομαι...ευχαριστω
  Νικ Εγροτες
  απάντηση146
   
   
   
  ....κοροιδια... | 02/04/2012 09:31
  ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΓΕΜΙΣΕΙ Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΔΕ ΤΟΥΣ ΕΒΛΕΠΑΝ?ΤΩΡΑ ΞΥΠΝΗΣΑΝ?ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΦΘΑΣΕ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ?ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΜΜΕ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΠΙΣΤΑ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ-ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ....
  giteyths
  απάντηση234
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Νομο Παυλοπουλο για νομιμοποιηση παρανομου σε 8 χρονια συν αλλα 5 χρονια για ελληνικη υποκοοτητα (νεος νομος ιθαγενειας Ραγκουση) | 02/04/2012 08:02
  Με αυτους τους αθλιους νομους τι θα κανετε που εσεις οι ιδιοι ψηφισατε, αγαπητοι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τι θα κανετε; Προφανως τιποτα... Για αυτο θα φατε ακροδεξια στη Βουλη για να μαθετε να παιζετε με τις υπηκοοτητες και τις νομιμοποιησεις, ακρως επικινδυνα παιχνιδια indeed...
  Φορος
  απάντηση304
   
   
  Αυτη η φαρσοκωμωδια καθε φορα που εχουμε εκλογες... | 02/04/2012 07:52
  Τα ιδια πυροτεχνηματα καθε φορα που εχουμε εκλογες. Δεν πειθεται, κυριοι. Θα κανετε ο,τι κανετε την τελευταια δεκαετια. Θα σκουπισετε το προβλημα προσωρινα και μετα θα το αμολησετε ξανα. Αφου ειστε δεμενοι χειροποδαρα με Δουβλινο 2 και πολιτικα ασυλα. Ξεχαστε το. Δεν πειθεται κανεναν πλεον. Οι ακροδεξιοι θα σας συντροφευουν στην Βουλη απο δω και περα. Ας προσεχατε. 800.000 λαθρομεταναστες μπηκαν μεσα σε ενα χρονο. Για πολλαπλασιαστε το με μια δεκαπενταετια. Κατι εκτιμησεις που κανανε μερικοι για 5,5 εκ. λαθρομεταναστες ισως να μην ειναι πλεον τοσο ακραιες...
  Κατοικος Βικτωριας
  απάντηση232
   
   
  ΠΡΟΣ "Ο ΚΟΛΛΗΤΟΣ ΣΟΥ" | 02/04/2012 01:56
  ΕΠΕΙΔΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ..............................ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ????????????????????????????
  ΜΑΝΙΑΤΗΣ
  απάντηση14
   
   
  ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ | 02/04/2012 01:21
  ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΕΘΝΙΚΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΤΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ? ΤEΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ( ΤΣΙΠΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΗΓΕΟΥΣ ) ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ . ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΝΑ ΑΠΕΛΑΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΛΛΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ .
  ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ
  απάντηση156
   
   
  Τρόικα και μετανάστες | 02/04/2012 01:06
  Παιδιά, τι μέτρα θέλει η τρόικα για τους μετανάστες; Ας μην ενεργούμε μόνοι μας. Σε ένα τόσο δαπανηρό ζήτημα, ας ζητήσουμε τις ευλογίες της Τρόικας και πάνω απ' όλα την οικονομική στήριξη
  σκούπα της Τρόικας
  απάντηση102
   
   
  Αφήστε τα άκρα να κάνουν την δουλειά | 01/04/2012 23:55
  Το σύνθημα << η αυτοί η Εμείς >>παρόλο ότι προέρχεται από ένα κόμμα το οποίο καμία συνάφεια δεν έχει με την σημερινή πραγματικότητα θα πρέπει να το υιοθετήσουμε. Εμείς.. οι Συνεπείς φορολογούμενοι όπως , Ιδιωτικοί υπάλληλοι ,Ελεύθεροι Επαγγελματίες ,Δημόσιοι υπάλληλοι, Βιομήχανοι ,Αγρότες, αυτοί όπως , ΛΑΜΟΓΙΑ πολιτικοί, ΛΑΜΟΓΙΑ δημόσιοι υπάλληλοι, ΛΑΜΟΓΙΑ Ελεύθεροι Επαγγελματίες, ΛΑΜΟΓΙΑ Βιομήχανοι, ΛΑΜΟΓΙΑ Αγρότες, που μας κατέκλεψαν πρέπει να πεθάνουν μαζί με τις οικογένειές τους. Ξέρουμε ποιοι είναι. Αν γίνουν εκλογές που δεν το πιστεύω (ΝΔ
  A.G
  απάντηση73
   
   
  Διόρθωση | 01/04/2012 23:22
  Δύο ωρολογιακές βόμβες που είναι έτοιμες να εκραγούν και να διαλύσουν την ελληνική κοινωνία... Μπράβο! Αυτός είναι ο κίνδυνος διάλυσης της ελληνικής κοινωνίας; Τα θέματα της λαθρομετανάστευσης και της παράνομης οπλοκατοχής είναι σημαντικότατα αλλά μην τα ρίχνουμε στους λαθρομετανάστες για την κατάντια μας. Στην φύλαξη τψν συνόρων είμαστε ξέφραγο αμπέλι και αυτό πρέπει να αλλάξει. Όλοι αυτοί που ήρθαν με βάρκα την ελπίδα και κατέληξαν σε μια χώρα δίχως αύριο δεν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως οι υπεύθυνοι των δεινών μας.
  Λαθρομετανάστης
  απάντηση175
   
   
  Αγαπητοί του ΒΗΜΑΤΟΣ | 01/04/2012 23:05
  Κανένας δεν τσιμπάει με το θέμα μετανάστες όσο καιο αν το ανακαινείτε. Το πρόβλημα είναι τα λαμόγια (προεξεχουσα θέση στην λαμογιά ,η εφημερίδα σας ) και η χρεοκοπία της χώρας . Θα το νοιώσετε στο πετσί σας σύντομα.
  A.G
  απάντηση1210
   
   
   
  Απλη η απάντηση | 01/04/2012 21:35
  Να ανοίξουμε τα δυτικά σύνορα που τα εχουμε κλειστα.Ταξιδιωτικά εγγραφα σε ολους τους μετανάστες.Το θεμα ειναι πολυ απλο και μονο η αριστερα εχει τα κοτσια να πει την αληθεια που οι αλλοι κρύβουν.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση610
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Δυστυχώς βλέπω... | 01/04/2012 21:24
  με στεναχώρια, οτι το σχέδιο κυβέρνησης και εντεταλμένων ΜΜΕ προχωράει μια χαρά! Συζήτηση, δηλαδή, προεκλογικά για οτιδήποτε άλλο πλην των μέτρων που θα ληφθούν (και θα μας οδηγήσουν στην εξαθλίωση) μετεκλογικά!!Και έχουμε πέσει όλοι στη λούμπα! Κρίμα, κρίμα... γιατί νομίζουμε ότι είμαστε και έξυπνοι!
  tassos
  απάντηση103
   
   
  Τα ρητά και τα υπόρρητα | 01/04/2012 21:18
  Η δίχως ταυτότητα χώρα μας, για μία ακόμη φορά και με τον ίδιο πολιτικό, καλείται να απαντήσει στα ζήτηματα που έθεσε και θέτει το μεταναστευτικό πρόβλημα / πρόκληση. Ό,τι επιτευχθεί θα είναι απλώς παυσίπονο και επιμέρους, ποτέ το όλον. Οι Έλληνες, άλλωστε, δεν θέλουν να γίνουν Έλληνες, δεν θέτουν ερωτήματα, έχουν εθιστεί σε απαντήσεις και λύσεις μόνον. Αλλά ακόμα και σ´ αυτό, τίποτα δεν είναι απόρροια της δικής τους συγκίνησης, αντ´ αυτού υπαγορεύεται από τρίτους ή από την πίεση του χρόνου. Ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 φυλορρόησαν ευκαιρίες να ανατάμουμε το πρόβλημα της μετανάστευσης, στην παράνομη ιδίως διάστασή του, να προσδιορίσουμε ως φορείς του ελληνισμού, την ευρωπαϊκή απάντηση σ´ αυτό και τώρα, υπό πίεση εξοστρακισμού, επισπεύδουμε κινήσεις ή δημοσιοποιούμε άλλες που απλώς πραγματώνονται χωρίς λόγια. Ουδέν πάθος έγινε μάθος, ουδεμία προσπάθεια συνεχίσθηκε με έρωτα για την πόλη και από την πόλη. Δομές, εμπειρία, το προϊόν έξωθεν βοήθειας σε τρομοκρατία, ασφάλεια Ολυμπιακών εξανεμίστηκαν από τους διαχειριστές της πολιτικής, τους δήθεν εκφραστές του εφικτού που δεν γνωρίζουν μήτε Λόγο, μήτε α - λήθεια.
  Λαονίκης
  απάντηση52
   
   
  Εύγε ΠΑΠΟΥΤΣΗ!!! | 01/04/2012 21:10
  Άλλη μια τεράστια επιτυχία στην καριέρα σου ως Καραγκιόζης!! Κρίμα που σε χάσαμε ως Πρόεδρο του Αλαλούμ! Αλλά με το κήτος δεν πέφτουμε και πολύ έξω!
  Φτύνω Ξερνάω
  απάντηση101
   
   
  Ο μαύρος με τη ζεμπίλα και τα προεκλογικά.... | 01/04/2012 19:41
  Σήμερα στις 3.30 μαύρος με μία τεράστια ζεμπίλα με λαθραίες τσάντες ήταν μέσα στον Ηλεκτρικό με κατεύθυνση τον Πειραιά. Δεν παίρνω όρκο αν είχε πληρώσει και εισιτήριο... Κανείς δεν τον σταμάτησε, ενώ η ζεμπίλα είχε μέγεθος τριών τσουβαλιών μαζί! Οι Μπαγκλαντεσιανοί εξακολουθούν να ασκούν εκβιαστική επαιτεία στα φανάρια μέσω του πλυσίματος (δήθεν) τζαμιών. Οσο δεν φοβούνται να κυκλοφορούν, καταλαβαίνω ότι τα περί σχεδίου απομάκρυνσης των λάθρο και πάταξης του παρεμπορίου είναι τα συνήθη προεκλογικά.
  Δυτικά
  απάντηση162
   
-