Με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Πέντρο Πάσος Κοέλιο συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ολοκλήρωσε την τριήμερη επίσκεψή του σε Ισπανία και Πορτογαλία.

«Γυρνώντας από το ταξίδι στην Ιβηρική Χερσόνησο, λέω, με βεβαιότητα, ότι η Ελλάδα μπορεί να προσβλέπει σε δύο καλούς φίλους, τους πρωθυπουργούς της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Είναι κοινή η μοίρα μας, κοινά τα προβλήματα, κοινή η αγωνία για το θέμα της οικονομίας, για την ανάγκη της ανάπτυξης και για την ανάγκη της πάταξης της λαθρομετανάστευσης. Αυτά είναι τα σημεία στα οποία επικεντρώθηκαν οι σημερινές μας επαφές. Αυτά είναι τα κύρια σημεία, τα οποία πιστεύω ότι πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός λαός και η Ελληνική πολιτική ηγεσία», δήλωσε ο κ. Σαμαράς μετά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό, ενώ ευχήθηκε και «χρόνια πολλά για τη διπλή μας εθνική γιορτή, της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού».

Από την πλευρά του, ο κ. Κοέλιο, στην προσφώνησή του, ευχήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά το καλύτερο για τις εκλογές στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «είμαι βέβαιος ότι οι Έλληνες αξίζουν καλύτερη κυβέρνηση και ισχυρή πλειοψηφία για την αλλαγή στη χώρα σας. Φυσικά, είσαι ο κατάλληλος άνθρωπος, για να κάνει τη δουλειά».