Εντός των προσεχών τριών εβδομάδων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδης και οι συνεργάτες του θα υποβληθούν σε δύο σημαντικές πολιτικές δοκιμασίες. Η πρώτη ξεκινά σήμερα και κορυφώνεται αύριο με τις μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις σε ολόκληρη τη χώρα, όπου υπάρχουν και πάλι ισχυρές ενδείξεις ότι ομάδες πολιτών θα αποδοκιμάσουν πολιτικούς και θα προκαλέσουν ένταση. Σε αυτή θα δοκιμαστούν και πάλι η αποτελεσματικότητα και η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Αστυνομίας αλλά και η ικανότητά της να αποτρέψει εικόνες που θα διασύρουν και πάλι τη χώρα διεθνώς. Η δεύτερη δοκιμασία είναι πιο πολιτική και αφορά το σχέδιο που έχει θέσει ήδη σε εφαρμογή ο υπουργός για την απομάκρυνση των λαθρομεταναστών από την Αθήνα και τα άλλα αστικά κέντρα και τον εγκλεισμό τους σε χώρους υποδοχής και κράτησης, για τους οποίους εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις η Αριστερά αλλά και οι τοπικές κοινωνίες.
Η επιλογή του κ. Χρυσοχοΐδη να ανοίξει ταυτόχρονα δύο μεγάλα μέτωπα λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές είναι μια κίνηση πολύ υψηλού ρίσκου λόγω του πολιτικού κόστους που μπορεί να δημιουργηθεί για τον ίδιο αλλά και για την παράταξή του. Εκείνος όμως δηλώνει ανυποχώρητος και αποφασισμένος να επιβάλει σε τρεις εβδομάδες λύσεις σε προβλήματα που παραμένουν άλυτα επί χρόνια.
Πρώτη δοκιμασία: Παρελάσεις
Η πρώτη δοκιμασία του κ. Χρυσοχοΐδη αρχίζει από σήμερα με τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα αλλά θα κορυφωθεί αύριο με τη στρατιωτική παρέλαση στην πρωτεύουσα και τις μεικτές σε ολόκληρη τη χώρα. Η Αστυνομία έχει εκπονήσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο για την Αθήνα και ένα διαφορετικό για τις υπόλοιπες πόλεις, έχοντας όμως κοινό στόχο την προστασία όσων συμμετέχουν σε αυτές αλλά και των πολιτικών προσώπων που θα τις παρακολουθήσουν από την εξέδρα των επισήμων, δίνοντας για πρώτη φορά το μήνυμα ότι η έννομη τάξη δεν μπορεί να διασαλεύεται άλλο από μειοψηφίες ταραξιών.
«Η Αστυνομία οφείλει να κάνει καλά τη δουλειά της. Αυτοί που απειλούν την παρέλαση δεν είναι το κράτος αλλά διάφοροι αυτόκλητοι προστάτες των πολιτών τύπου πολιτοφύλακες» υπογραμμίζει ο κ. Χρυσοχοΐδης διαβεβαιώνοντας ότι αυτή τη φορά το κράτος δεν θα ανεχθεί επεισόδια και βανδαλισμούς.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εντολές που έχουν δοθεί στις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται από σήμερα σε γενική επιφυλακή είναι να συλληφθούν αμέσως όσοι επιχειρήσουν να προκαλέσουν καταστροφές αλλά και όσοι επιχειρήσουν να κινηθούν απειλητικά εναντίον όσων εκπροσωπούν το πολιτικό σύστημα και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Στο πλαίσιο αυτό κινήθηκαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός του ΓΕΣ που επισκέφθηκαν τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, επισημαίνοντας στους σπουδαστές να μην επαναληφθούν «παρατράγουδα» όπως στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.
Περιπολίες και έλεγχος παντού
Ειδικά για την Αθήνα θα πραγματοποιείται από δυνάμεις της Αστυνομίας ένας διακριτικός έλεγχος όσων θελήσουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από την πλατεία Συντάγματος αλλά και γενικότερα όσων βρίσκονται κοντά στις εξέδρες των επισήμων. Για να αποφευχθούν εξάλλου επεισόδια και οδομαχίες στους τριγύρω δρόμους, όπως συνέβη στη συγκέντρωση της 12ης Φεβρουαρίου, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις θα περιπολούν σε ολόκληρη την περιοχή, ακόμη και μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, καθώς και στους πανεπιστημιακούς χώρους που συνήθως μεταβάλλονται σε κρησφύγετα αντιεξουσιαστών.
Ταυτόχρονα έχει εκπονηθεί και ένα πολιτικό σχέδιο απομόνωσης των ταραξιών με πολιτικές δηλώσεις από κορυφαία στελέχη των δύο μεγαλύτερων κομμάτων για την ανάγκη διατήρησης της ομαλότητας και της ηρεμίας σε μια ημέρα εθνικής μνήμης.
Παρ’ ότι το σχέδιο αυτό είχε συμφωνηθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο να τεθεί σε εφαρμογή από τις αρχές της εβδομάδας, άρχισε να εφαρμόζεται μόλις από χθες με δηλώσεις πολιτικών που καλούσαν τους πολίτες να δείξουν αυτοσυγκράτηση και να απομονώσουν οι ίδιοι όσους εντοπίσουν να κινούνται με διαθέσεις για ταραχές.
Σχέδιο για εξουδετέρωση λαθρομεταναστών και Ακροδεξιάς!
Επιχειρήσεις-σκούπα τώρα

Η δεύτερη δοκιμασία του κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη είναι ακόμη πιο σύνθετη αλλά και βασανιστικά μακρά. Ως τον Ιούνιο που η Ευρωπαϊκή Ενωση θα αποφασίσει αν η Ελλάδα θα παραμείνει εντός της Συνθήκης Σένγκεν ή αν θα αποβληθεί επειδή δεν μπορεί να ελέγξει τα σύνορά της η Αστυνομία θα πρέπει να έχει συλλάβει και να έχει επαναπροωθήσει στις χώρες αφετηρίας τους εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες που απειλούν πια ανοιχτά με διάλυση την ελληνική κοινωνία.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης έλαβε την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου για να προχωρήσει στην οργάνωση ενός χώρου 140 στρεμμάτων στην Κοζάνη, όπου θα συγκεντρωθούν οι πρώτοι χίλιοι μετανάστες που θα αρχίσουν να συλλαμβάνονται στην Αθήνα σε 20 ημέρες. Στο σχέδιο αντιδρά έντονα ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλοι οι βουλευτές της Κοζάνης που διαμήνυσαν την Παρασκευή στον υπουργό να μη διανοηθεί να το τολμήσει!
Οπως του επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ κ. Μ. Παπαδόπουλος, η Πολιτεία είχε δεσμευθεί για την κατασκευή τριών άλλων κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών, στη Ριτσώνα, στην Αχαΐα και στην Καβάλα. Και επειδή δεν κατασκευάστηκαν λόγω των αντιδράσεων τοπικών φορέων, τώρα καλείται να την πληρώσει η Κοζάνη.
«Δεν με νοιάζει ποιος συμφωνεί και ποιος διαφωνεί. Ο χώρος θα είναι έτοιμος σε 20 ημέρες και θα λειτουργήσει αμέσως» απαντά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επισημαίνοντας ότι αυτή τη φορά το κράτος δεν μπορεί να κάνει πάλι πίσω επειδή οι επιπτώσεις θα είναι ολέθριες για τη χώρα. Τα επιχειρήματα που επικαλείται είναι πολύ ισχυρά.
«Αν δεν καθαρίσουμε από τους λαθρομετανάστες, θα είναι σαν να πριμοδοτούμε την Ακροδεξιά στις εκλογές» υποστηρίζουν κυβερνητικά στελέχη που υποστηρίζουν το σχέδιο Χρυσοχοΐδη, επισημαίνοντας ότι είναι πλέον μονόδρομος η προστασία της δημόσιας τάξης και της δημόσιας υγείας στην πρωτεύουσα. Γιατί, εκτός από ζήτημα τάξης, η παρουσία των λαθρομεταναστών αποτελεί πλέον και μια υγειονομική βόμβα στην Αθήνα και μάλιστα απασφαλισμένη.
Εχουν εντοπιστεί σε λαθρομετανάστες ανησυχητικά πολλά κρούσματα AIDS, ηπατίτιδας και ελονοσίας που πολλαπλασιάζονται ραγδαία με τη σεξουαλική επαφή με έναν μεγάλο αριθμό ιερόδουλων λαθρομεταναστών που έχουν καταλάβει την περιοχή από τη Γερανίου ως την Ηπείρου.
«Κανείς δεν πέθανε στις επιχειρήσεις-σκούπα. Αντιθέτως, πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες στα χέρια δουλεμπόρων και εμπόρων ναρκωτικών» επισημαίνει ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Ελ. Οικονόμου, αποκαλύπτοντας ότι υπάρχουν κυκλώματα που νοικιάζουν δυσώδη υπόγεια σε λαθρομετανάστες μόνο για να κοιμηθούν εκεί λίγες ώρες!
«Αν συλληφθούν οι πρώτοι 2.000, οι υπόλοιποι με τον φόβο της σύλληψης θα εγκαταλείψουν οικειοθελώς τη χώρα» υποστηρίζει η Αστυνομία, επικαλούμενη το παράδειγμα της Ηγουμενίτσας που «καθάρισε» σε μία εβδομάδα. Μάλιστα υπάρχουν ήδη προξενεία (όπως π.χ. του Πακιστάν) που δέχονται ήδη να χορηγήσουν διαβατήρια σε υπηκόους τους για να επιστρέψουν στις χώρες τους με ειδικές πτήσεις που μισθώνει το ελληνικό κράτος.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ