από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

Κραδασμοί στη ΔΗΜΑΡ απ' τη δήλωση Γεωργάτου για τη γερμανική Αριστερά

Κατηγόρησε τους βουλευτές του Die Linke επειδή καταψήφισαν το πακέτο βοήθειας
Κραδασμοί στη ΔΗΜΑΡ απ' τη δήλωση Γεωργάτου για τη γερμανική Αριστερά
Πηγή: REUTERS
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Άνω κάτω» έγινε η Δημοκρατική Αριστερά (ΔΗΜΑΡ) από την τοποθέτηση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος, κ. Γερ. Γεωργάτου, ο οποίος κατηγόρησε το γερμανικό κόμμα «Αριστερά», το Die Linke, για την καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα στη γερμανική βουλή.

Και αυτό την ίδια στιγμή που η ΔΗΜΑΡ, λίγες μόλις ημέρες νωρίτερα, είχε καταψηφίσει το δεύτερο μνημόνιο στην ελληνική Βουλή, όπως και νωρίτερα το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής και το πρώτο μνημόνιο.

Ο σάλος που προκλήθηκε στους κόλπους της ΔΗΜΑΡ, το βράδυ της Δευτέρας, οδήγησε την επομένη ημέρα σε διορθωτική δήλωση του κ. Γεωργάτου, ο οποίος διευκρίνιζε ότι όσα είπε δεν απηχούν τη θέση της ΔΗΜΑΡ, αλλά προσωπικές του απόψεις.

Ωστόσο, οι κραδασμοί είχαν επέλθει.

Άμεσα ήταν τα αντανακλαστικά στελεχών του ΣΥΝ, που «συγκατοικεί» με το Die Linke στο Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ). Η κυρία Ρένα Δούρου (υπεύθυνη Ευρωπαϊκής Πολιτικής) και ο κ. Π. Σκουρλέτης (εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΝ) εξαπέλυσαν πυρά σημειώνοντας ότι η δήλωση του κ. Γεωργάτου αναδεικνύει τις τεράστιες αντιφάσεις στην πολιτική της ΔΗΜΑΡ, την οποία κατηγόρησαν ότι «δεν ξεκαθαρίζει τη στάση της απέναντι στο κορυφαίο ζήτημα της εποχής μας που είναι οι μνημονιακές πολιτικές».

Η δήλωση που έβαλε «φωτιά» ανέφερε: «Τουλάχιστον απογοήτευση προκάλεσε η καταψήφιση του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα από το κόμμα "Αριστερά" (Die Linke), κατά τη σημερινή ψηφοφορία στη γερμανική βουλή. Αυτές τις κρίσιμες και δύσκολες ώρες η Ελλάδα και οι έλληνες πολίτες χρειάζονται την άμεση και έμπρακτη αλληλεγγύη αντί για τον επαναστατικό δρόμο του συμβιβασμού με τον λαϊκισμό. Ευτυχώς, άλλες προοδευτικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις - SPD και Πράσινοι - δεν ακολούθησαν τον ίδιο ολισθηρό δρόμο στο γερμανικό κοινοβούλιο».

Και ο λόγος που έγινε μείζον θέμα ήταν, εκτός άλλων, ότι είχε την εξής προμετωπίδα: «Δήλωση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής της ΔΗΜ. ΑΡ, Γεράσιμου Γεωργάτου, για την καταψήφιση από το Die Linke του πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, στη γερμανική βουλή». Η κομματική του ιδιότητα παρέπεμπε απευθείας στη ΔΗΜΑΡ...

Στο διαδίκτυο φούντωσε η συζήτηση, ενώ σύντομα η δήλωση «αποσύρθηκε» από την επίσημη ιστοσελίδα του κόμματος.

Μάλιστα, στελέχη της ΔΗΜΑΡ, μέσω facebook και blogs, προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι η δήλωση Γεωργάτου ανέβηκε αυθαίρετα στον κομματικό ιστότοπο, χωρίς καμιά γνώση του επίσημου κόμματος και γι' αυτό αποσύρθηκε μόλις έγινε αντιληπτό.

Μάλιστα, ο κ. Θέμης Δημητρακόπουλος (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς) έκανε... αντιδήλωση. Σημείωνε ότι «είναι τουλάχιστον πολιτικά άτοπο και άστοχο» οποιοδήποτε στέλεχος του κόμματος να προκαταλαμβάνει, μέσω της επίσημης κομματικής του ιδιότητας, την τοποθέτηση και των υπόλοιπων στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ.

Και πρόσθετε: «Προσωπικά, όχι μόνο απογοήτευση δεν μου προκάλεσε η αρνητική ψήφος του Die Linke, αλλά απεναντίας μου έδωσε ελπίδες για το μέλλον της χώρας μας, σε μια Ενωμένη Ευρώπη με κυρίαρχες τις προοδευτικές και αριστερές πολιτικές δυνάμεις. Ο δρόμος για τον δημοκρατικό σοσιαλισμό παραμένει πάντα ευρωπαϊκός, αριστερός και οικολογικός!».

Το μεσημέρι της Τρίτης ο κ. Γεωργάτος προχώρησε σε διορθωτική κίνηση. Δήλωσε ότι «για την αποκατάσταση της πραγματικότητας θέλω να διευκρινίσω ότι η επικριτική ανακοίνωσή μου για την ψήφο της Αριστεράς στο Γερμανικό Κοινοβούλιο, η οποία από λάθος συνοδεύτηκε με την ιδιότητά μου ως υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του κόμματος, απηχεί αυστηρά προσωπικές μου απόψεις και όχι την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ».

Παρ' όλα αυτά, το ίδιο απόγευμα συνεδρίασε η Πολιτική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, διερευνώντας τη διάσταση του θέματος. Στελέχη από το ηγετικό επιτελείο άσκησαν οξεία κριτική στον κ. Γεωργάτο, κατά τη συνεδρίαση, εξηγώντας ότι ήταν πολιτικό λάθος αυτή η δήλωση, καθώς έδινε την ευκαιρία για επιθέσεις, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, που πολιτικές δυνάμεις επιδιώκουν «να ανακόψουν τη ροή ψηφοφόρων προς τη ΔΗΜΑΡ, έχοντας ταρακουνηθεί και από τη δημοσκοπική άνοδό της».

Παράλληλα, όμως, το ζήτημα θα μπορούσε να έχει «πολιτική ουρά». Όλο το προηγούμενο διάστημα, τοποθετήσεις κατά της γραμμής της ΔΗΜΑΡ, «απολύτως μειοψηφικές» μεν, όπως λένε από την ηγεσία της, αλλά «θορυβώδεις» λόγω της εξάπλωσής τους μέσω ίντερνετ, είχαν κάνει την εμφάνισή τους.

Μέλη της ΔΗΜΑΡ εξέφραζαν κριτική για αντίφαση που εμπεριείχε η απόφασή της για καταψήφιση της νέας Δανειακής Σύμβασης. Κι αυτό διότι η ΔΗΜΑΡ, και δια στόματος του προέδρου της κ. Φ. Κουβέλη, από τη μία έχει ταχθεί υπέρ της ολοκλήρωσης του PSI και από την άλλη διαφωνεί με τα μέτρα τα οποία συνοδεύουν και, όπως σημειώνει, «βυθίζουν τη χώρα στο πουθενά». Υπάρχουν εκτιμήσεις μελών ότι οι ισορροπίες αυτές θολώνουν το τοπίο των μετεκλογικών προγραμματικών συνεργασιών, ιδιαίτερα με τον εκσυγχρονιστικό χώρο.

Πάντως, από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ εκπεμπόταν σε όλους τους τόνους προς τα έξω ότι το θέμα της δήλωσης Γεωργάτου «θεωρείται λήξαν αφού έγινε η διορθωτική δήλωση και ουσιαστικά παραδέχτηκε το λάθος του». Ωστόσο, μετά την πολύωρη συνεδρίαση, στελέχη που μετείχαν σε αυτή μιλούσαν για «κραδασμό που δέχτηκε το κόμμα».

Γερ. Γεωργάτος: «Εν τη ρύμη της... γραφής»


Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργάτος μιλώντας στο «Βήμα» επεσήμανε ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις οι οποίες «δεν εκφράζουν αντίθεση προς την επίσημη θέση της ΔΗΜΑΡ αλλά δίνουν μια πιο πολύπλοκη απόχρωση στο ζήτημα».

Θύμισε ότι και ο ίδιος είχε συμφωνήσει στα όργανα του κόμματος με την καταψήφιση από τη ΔΗΜΑΡ της νέας δανειακής σύμβασης.

Εξηγώντας τη στάση του ο κ. Γεωργάτος σημείωσε ότι «θεωρεί πως τα σκληρά μέτρα που φέρνει μαζί του το μνημόνιο είναι το κριτήριο για μια καταδικαστική ψήφο στην Ελλάδα. Αντιθέτως, το κριτήριο στη Γερμανία για τα κόμματα που ψήφισαν ή όχι στη Βουλή τους είναι η μεταφορά πόρων σε μια πιο αδύναμη ευρωπαϊκή χώρα. Θεώρησα ότι η Αριστερά δεν έδειξε την αλληλεγγύη που όφειλε, με δεδομένο ότι η Ελλάδα χρειάζεται τώρα τη βοήθεια».

Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι το «Μπλόκο» της Πορτογαλίας είχε ψηφίσει την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα την περίοδο του πρώτου μνημονίου.

Ο κ. Γεωργάτος υπογραμμίζει ότι «εν τη ρύμη της... γραφής έγραψε την κομματική ιδιότητά του στη δήλωση που έκανε».

Όταν τον ρωτήσαμε αν σκέφτηκε την παραίτηση από τη θέση του υπεύθυνου Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος είπε ότι «ούτε ετέθη από κανέναν ούτε ο ίδιος θεωρώ ότι συντρέχει λόγος. Εξάλλου η ελευθερία έκφρασης της προσωπικής άποψης είναι κατοχυρωμένη στη Δημοκρατική Αριστερά».


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς ενέκρινε η γερμανική Βουλή τη βοήθεια στην Ελλάδα 
 
 
σχόλια (31)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Η γνωστή τακτική... | 01/03/2012 17:47
  Η συνήθης, εκ του ασφαλούς, πολιτική τουρλού - τουρλού της κάθε αριστεράς ..... Γιατί να διαφέρει η ΔΗΜΑΡ;;;;
  Ianos
  απάντηση72
   
   
   
  Ο ΓΑΠ ο νεος ρυθμιστης της Ελλαδος.. | 29/02/2012 22:27
  Αν δεν ηταν ο ΓΑΠ να τρυπησει το μπαλονι και να σκασει, ακομα αυτο θα φουσκωνε... Τελικα ο μονος υπευθυνος πολιτικος που περασε απο την Ελλαδα μετα το 50.. ειναι ο ΓΑΠ.. Το ψεμμα του ΓΑΠ οτι λεφτα υπαρχουν ηταν το ιδιο δολωμα του Θεμιστοκλη για να καταστρεψει τον στολο του Ξερξη.., γιατι χωρις υποσχεσεις, ο λαος θα τον εγραφε κανονικα και η Ελλαδα θα χανοτανε για παντα στην αβυσσο του χρεους.. Αυτο που μετραει παντα ειναι το τελικο αποτελεσμα.. και το αποτελεσμα λεει.. κουρεμα του χρεους κατα 107 δις και το υπολοιπο για αργοτερα με χαμηλα επιτοκια... και ερχεται επιπλεον ενα μικρο σχεδιο Μαρσαλ.. Και αυτα μεσα σε δυο χρονια.. με ΓΑΠ.. Ο ΓΑΠ τα επαιξε ολα στα ζαρια .. μπορει αυτος να εχασε.. αλλα τελικα κερδισε η Ελλαδα.. γιατι τωρα μπορει να βγει ξανα στο παιχνιδι της παραγωγης.. και εβαλε την βαση για να ξεδοντιασει τα συνδικατα και τις αδηφαγες ΔΕΚΟ.. Ποιος τολμησε ποτε .. ρε φιλαρακια,.. να πει το ονομα του μπροστα σε μια ΔΕΚΟ.. ? Ποιος εκανε κουμαντο τελικα σε αυτο τον τοπο..? Η κυβερνηση η τα συνδικατα με τις ΔΕΚΟ..?? Τωρα τους την εφερε ετσι ο ΓΑΠ, χωρις να το καταλαβουν.. Τους επαιξε στα δαχτυλα, γιατι χαψανε το παραμυθι του .. Και ποιος τολμουσε να φερει κατι καινουργιο.. να περασει νομο που εθιγαν τα κεκτημενα.. αν δεν ηταν η τροικα στην μεση.. και η τρομαρα της χρεοκοπιας..?? Η Ελλαδα για να σωθει επρεπε να αντιμετωπισει αμεσο κινδυνο χρεοκοπιας.. διαφορετικα τα σκυλια δεν θα ησυχαζαν με τιποτε.. Τωρα εστρωσε τον δρομο στον Σαμαρα, αν οχι με ροδοπεταλα, αλλα τουλαχιστον πεταξε τα βραχια απο μπροστα του.. Τωρα θα δουμε κατα ποσο μαγκας ειναι ο Σαμαρας.. Αν θα τον ξευτιλησει το ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΜΕ ή αν θα τους τριψει τα μουτρα. Ο αγωνας τωρα ειναι ή η αριστερα των ΔΥ των συνδικατων και του χθες ή η δεξια του αυριο.. Ο Γεωργακης απειδειξε οτι εσπασε τα κλουβια αυγα και βρωμισε ο τοπος .. Τωρα ο Αντωνακης ας καθαρισει την ατμοσφαιρα.. Τελικα ο ΓΑΠ αλλατα τα παντα στην Ελλαδα...
  mitsaras
  απάντηση168
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  lol | 29/02/2012 17:34
  και μεσα και εξω, και εξω και μεσα, εξωμεσα και δεν ειμαι καλα
  kostas
  απάντηση290
   
   
  ΔΗΜ(ΟΣΚΟΠΙΚΗ)ΑΡ | 29/02/2012 17:07
  ΕΓΙΝΕ ΦΑΝΕΡΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΔΗΜΑΡ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΟΔΟ(ΦΟΥΣΚΑ?).ΛΟΓΟΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΜΕΝΟΣ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΡΗΞΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΩΡΑΙΟΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΠΛΗΣΕΙ ΓΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ.ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΕΝ ΕΤΕΙ 2012,ΜΕ ΟΡΟΥΣ 2009, ΔΗΛΑΔΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕΙ ΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ,ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΕΥΣΕΙΣ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΛΥΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΦΥΛΑΞ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΙΑ ΟΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΩΧΗΜΕΝΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ.ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΛΑΪΚΙΖΕΙ ,ΑΛΛΗΘΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΩΝ ΠΡΩΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟ "ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΟ ΧΟΡΤΑΤΟ", ΚΑΤΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟ "ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ.ΕΤΣΙ ΕΝΩ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ(sic!) ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΦΟΒΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΔΥΝΑΜΗ,ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ "ΒΡΩΜΙΚΗ ΔΟΥΛΕΙΑ" ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΔΡΕΨΕΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΔΑΦΝΕΣ (δηλ ΨΗΦΟΥΣ),ΠΟΛΙΤΕΥΟΜΕΝΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΪΚΙΣΤΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ.ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙ ΠΡΕΣΒΕΥΕΙ,ΑΠΛΩΣ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΡΚΟΥΜΕΝΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΑ ΗΠΙΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΤΙΚΟ ΛΟΓΟ,ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ 2009,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΤΡΟΠΟ.ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΚ ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΛΟΞΟΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΤΟΛΜΟ ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ,ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΙΚΗ ΑΝΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΚΕΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ. ΟΙ ΦΟΥΣΚΕΣ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΚΑΝΕ ΚΑΠΟΤΕ.
  ΑΝΤΙΛΑΪΚΙΣΤΗΣ
  απάντηση391
   
   
   
  Το κόμμα του πουθενά!!! | 29/02/2012 16:18
  Ποια ΔΗΜΑΡ και πρασινοκόκκινα άλογα!!! Το μέτωπο είναι καθαρό. Από τη μια οι δυνάμεις του μνημονίου, του νεοφιλελευθερισμού, της φτώχιας και του ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου, δηλαδή ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και Ντόρα, και από την άλλη οι αντιμνημονιακές, αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις οι οποίες δηλώνουν ότι δεν θα αναγνωρίσουν καμιά από τις εγκληματικές συμβάσεις που υπογράφηκαν έως τώρα και θα διαπραγματευθούν μια νέα σχέση χρέους και ανάπτυξης. Αυτές οι δυνάμεις είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ΤΟ ΚΚΕ, αλλά και άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, όπως επίσης νέα κινήματα και κόμματα, όπως ο Καζάκης, ο Καμένος κλπ. Η ΔΗΜΑΡ δεν είναι σε κανένα από τα δυο μέτωπα και πολύ γρήγορα θα γίνει το κόμμα του πουθενά!!!
  ζακυνθινος
  απάντηση2036
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΓΕΩΡ-ΓΑΤΟΣ! | 29/02/2012 16:14
  Τρικυμία εν κρανίω ή ΔΗΜΑΡ: μια απ' τα ίδια.
  Ναυτίλος
  απάντηση291
   
   
  Η ανόητη αριστερά... | 29/02/2012 15:51
  Κάτι παραπάνω θα ξέρει ο πολιτικός ογκόλιθος Γρηγόρης Ψαριανός. Κάθε μέρα τους τρώει στη μάπα του. Γιατί ο Γεωργάτος που είναι και ...Κεφαλλονίτης θα αποτελούσε εξαίρεση?
  Σωτήρης Καρέας[nickname]
  απάντηση191
   
   
  ΔΗΜΑΡ: il gran rifiuto | 29/02/2012 15:42
  Η ΔΗΜΑΡ όπως και τα άλλα ελληνικά κόμματα αντικαθρεφτίζουν την ελληνική πολιτική πραγματικότητα. Δεν πρέπει να διαφεύγει της προσοχής μας πως η ΔΗΜΑΡ - όπως και τα άλλα κόμματα - πολιτεύτηκε και πολιτεύεται στο πνεύμα και τη λογική της κρίσης και της αποτυχημένης χώρας. Πολιτικό λόγο, πρόγραμμα, πρωτοβουλίες, ιδέες κινήσεις και πράξεις για ένα καινούργιο πολιτικό σύστημα δεν τόλμησε, δεν ανάπτυξε, ούτε έχει. Η ΔΗΜΑΡ οπως και τα άλλα κόμματα ανήκουν στο παρελθόν. Έκανε τόσο λίγα στην κρίση που ίσα ίσα τούτα να συνιστούν το il gran rifiuto του Δάντη. Νάστε καλά.
  χβασίλης
  απάντηση182
   
   
  Και την πίτα ολόκληρη, και το σκύλο χορτάτο | 29/02/2012 15:30
  Τυπική συμπεριφορά Ελλήνων πολιτικών, και δη αριστερών: Πουλάμε τζάμπα μαγκιά από τη μία, αλλά όχι και να μας κόψουν τη μάσα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση304
   
   
  Ο καινοτὄμος λόγος του ΔΗΜΑΡ... | 29/02/2012 15:02
  .... αντικρουόμενοι πειραματισμοί σε πραγματικά προβλήματα... τα παρωχημένα κομματικά συστήματα δε μπορούν να δώσουν λύσεις
  savvas
  απάντηση131
   
   
  ΔΗΜΑΡ, ο σάκκος του μποξ... | 29/02/2012 14:49
  Εχουν μπερδευτεί οι άνθρωποι, ζώντας μέσα στα ροζ συννεφάκια τους και την δημοσκοπική μέθη που τους έχει προξενήσει το σύστημα. Δεν έχουν καταλάβει ακόμα οτι θα είναι ο σακκος του μποξ που θα ξεφουσκώσει ξαφνικά, ενόψει των εκλογών, προς χάριν της συντήρησης του δικομματισμού.
  Θάνος
  απάντηση251
   
   
  Το θέμα με τη ΔΗΜ.ΑΡ. είναι, τι θέλει ο.... | 29/02/2012 14:23
  ...καθένας από αυτή.. Αν ζητάει πρόεδρο ήπιο ή σοβαροφανή, αλλά με Καρατζαφέρια (όπου φυσάει ο άνεμος) πολιτική, τότε ναι, υπάρχει ο Κουβέλης και οι γυρολόγοι του... Αν πάλι θέλει κάτι που να μπορεί να εμπιστευτεί, ε τότε ψάχνει αλλού.. απλά είναι τα πράγματα.
  Γιώργος (τέως)
  απάντηση292
   
   
  Πάρτε συγκεκριμένη θέση τώρα και πάψτε να μας κοροϊδεύετε!!! | 29/02/2012 13:57
  Aντιγράφω από το πιο πάνω ρεπορτάζ " Μέλη της ΔΗΜΑΡ εξέφραζαν κριτική για αντίφαση που εμπεριείχε η απόφασή της για καταψήφιση της νέας Δανειακής Σύμβασης. Κι αυτό διότι η ΔΗΜΑΡ, και δια στόματος του προέδρου της κ. Φ. Κουβέλη, από τη μία έχει ταχθεί υπέρ της ολοκλήρωσης του PSI και από την άλλη διαφωνεί με τα μέτρα τα οποία συνοδεύουν και, όπως σημειώνει, «βυθίζουν τη χώρα στο πουθενά»". Ετσι ακριβώς δεν είναι? Πιο χυδαία "και με το χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ" θέση έχετε δει ποτέ? Εχω λοιπόν άδικο όταν επιμένω ότι η ΔΗ.ΜΑΡ ειναι το γελοιοδέστερο και πλέον λαϊκίστικο σχήμα του ελληνικού πολιτικού φάσματος τη στιγμή αυτή? Οταν έρθει ο καιρός της αλήθειας και γι' αυτήν, τι θα κάνει? Θα "καταψηφίσει" πάλι, ή θα κάνει σαμαρικές κολοτούμπες? Και τι επίπτωση θα έχει το ναι ή το όχι της στη συνοχή της? Δεν είναι αποκρουστικός λαϊκισμός να χαϊδεύεις και τους... αντιμνημονιακούς και τους υποστηρικτές της ευρωπαϊκής προοπτικής της Ελλάδας( εντός της Ευροζώνης!!!) και μάλιστα σε αυτές τις συνθήκες? Απαιτώ να μου πεις τώρα κ. Κουβέλη, σιγανοπαπαδίτσα: Aν από σένα εξαρτώνταν η ανεξέλεγκτη χρεωκοπία ή όχι της χώρας, τι θα ψήφιζες στη Βουλή? Τι? Πως θα πρέπει να σε χαρακτηρίσω που αφήνεις τους άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, για να το παίζεις εσύ "με όλους και με όλα"? Ντροπή σου!!!
  Ph.J
  απάντηση303
   
   
  ΓΚΡΟΥΠΟΥΣΚΟΥΛΑ | 29/02/2012 13:06
  Τραβάτε στον διάολο γκρουπούσκουλα του κερατά!
  Γιάννης Παληός
  απάντηση163
   
   
  Συνωστισμός | 29/02/2012 12:49
  Μπήκαν πολλοί Πασόκοι και μπερδευτήκαν!
  Τσε
  απάντηση215
   
   
  Το σκουλήκι της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ | 29/02/2012 12:19
  Ο κατακερματισμός της πολιτικής ζωής της χώρας σήμανε γενικές ανακατατάξεις. Οι πολιτικοί μας δεν διακρίνουν το πρόβλημα. Δεν εννοούν ότι και το πιο μεγάλο κομμάτι δεν είναι άρτιο. Το σκουλήκι της ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ έχει τόση δύναμη ώστε να κάνει τον πολιτικό κόσμο να σέρνεται πίσω από τα μικροσυμφέροντα. Η πατρίδα την όποια όλοι υπεραγαπάνε μετά την πάρτη τους δεν τους χρειάζεται Άλο.
  Θανασάκης ο πολιτευόμενος
  απάντηση53
   
   
  η ασχετοσύνη στο μεγαλείο της | 29/02/2012 12:19
  Πρέπει να πάει σπίτι του να πλένει πιάτα , ο άσχετος αυτός κύριος . Ούτε κατάλαβε , ούτε γνωρίζει τι ήπαν οι Αριστεροί της Γερμανίας . Ελπίζω να κατακρίνει ο κος Κουβέλης τα λεχθέντα , διότι αλλιώς είναι και αυτός παραμυθάς , άσχετος με τα Γερμανικά θέματα. Κρίμα στο Ελληνικό φιλότιμο .....άν έχουν . Καί άν θέλουν ενημέρωση , εδώ είμαι ..... lalas.marios@gmail.com Ελληνας της Γερμανίας
  μετανάστης στον τόπο του
  απάντηση122
   
   
  Τα κάστανα απ'την φωτιά | 29/02/2012 11:55
  Έτσι είναι η αριστερά, ακόμη και η δημοκρατική, αφήνει τους άλλους να βγάζουν τα κάστανα απ' την φωτιά ενώ αυτή από απόσταση ασφαλείας και εν μέσω αναστεναγμών ανακούφησης απολαμβάνει(?) τα ψηφαλάκια της δυσαρέσκειας του κοσμάκη. Θα ξυπνήσουμε όμως κάποτε δεν θα ξυπνήσουμε?
  Γιάννης Μαθιουδάκης
  απάντηση255
   
   
  ΑΤΟΛΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ | 29/02/2012 11:43
  Δηλαδή τι ακριβώς θέλει η ΔημΑρ, ναμείνει Αριστερά σε μια πτωχευμένη και αβοήθητη Ελλάδα, για να κρατήσει την Αριστερωσύνη της, δίκην μωράς Παρθένου; Τα καμώματά της δείχνουν πόσο απαγοητευτικά άτολμη είναι, κι ως εκ τούτου σύντομα θα κοπάσει η δημοσκοπική της αύρα. Τα ίδια πάντα "αριστερά" λάθη! Σα να μην πέρασε στιγμή, σα να μην έχει τίποτε αλλάξει...
  Ερμόλαος
  απάντηση264
   
-