Μία ημέρα μετά την υπό όρους πρόσκληση επιστροφής που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στους «αντάρτες» της ΝΔ οι οποίοι καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο και διαγράφτηκαν, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης προχώρησε σε ευρύτερο άνοιγμα, δηλώνοντας ότι «σε αυτήν τη μάχη κανείς δεν περισσεύει απ’ οποιονδήποτε πολιτικό χώρο».

«Κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι η χώρα θα σωθεί αν δεν παλέψουμε και δεν αγωνιστούμε, και σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση των στελεχών» επισήμανε ο Γιάννης Μιχελάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Ο κ. Μιχελάκης υποστήριξε ότι καλούνται «σ’ αυτό τον αγώνα όλοι όσοι θέλουν να τον δώσουν και μπορούν να συστρατευθούν για το καλό της χώρας και κανενός κόμματος και κανενός αρχηγού».

Κληθείς να αιτιολογήσει την αλλαγή στάσης της ΝΔ, από το πρώτο μνημόνιο στο δεύτερο, αναγνώρισε ότι «όσο δύσκολο ήταν το ‘όχι’ του Αντώνη Σαμαρά στο πρώτο μνημόνιο, άλλο τόσο δύσκολο ήταν το ‘ναι’…».

Από τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη φάνηκε ότι η ΝΔ προσβλέπει στην αλλαγή πολιτικής ηγεσίας σε ευρωπαϊκές χώρες. «Μπορεί να υπάρξουν πολιτικές αλλαγές στην Ευρώπη που να αλλάξουν τους συσχετισμούς δυνάμεων και να αλλάξουν τις πολιτικές που εφαρμόζονται» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση πώς θα αντιμετωπίσει η ΝΔ τα προβλήματα αν κερδίσει τις εκλογές, ο εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε ότι «θα υπάρξουν συνεχείς διαπραγματεύσεις για πολλά θέματα, όπως είναι το φορολογικό νομοσχέδιο, η μείωση των εργοδοτικών εισφορών και η μείωση του συνολικού κόστους εργασίας».