από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

Πανστρατιά Σαμαρά ενόψει εκλογών

Ανοίγει την πόρτα της επιστροφής σε όσους «δείξουν έμπρακτα ότι συστρατεύονται με την παράταξη»
Πανστρατιά Σαμαρά ενόψει εκλογών
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

«Πανστρατιά» κήρυξε ο κ. Αντ. Σαμαράς ενόψει των εκλογών και σε μια ενωτική κίνηση, παρά τις 21 διαγραφές, άνοιξε την πόρτα της επιστροφής, με την ομιλία του στην Εκτελεστική Γραμματεία της Ν.Δ. το απόγευμα της Τετάρτης, λίγη ώρα πριν την ψηφοφορία για τον εφαρμοστικό νόμο του PSI, που αποτελεί ένα ακόμα test για την εσωτερική συνοχή του κόμματος.

«Ακόμα και για εκείνους τους συναδέλφους μας που εγκατέλειψαν το κόμμα, τις τελευταίες μέρες, θα χαρούμε να ξαναγυρίσουν κοντά μας, εφ' όσον βέβαια, έμπρακτα αποδείξουν, τις κρίσιμες επόμενες μέρες, ότι συστρατεύονται με την παράταξη» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ν.Δ. που θεωρεί ότι η παράταξη στην προσεχή εκλογική αναμέτρηση θα συσπειρώσει όλες τις δυνάμεις της.

Εκλογές εντός διμήνου
Ο κ. Σαμαράς, αναδεικνύοντας πτυχές της στρατηγικής για το επόμενο διάστημα έως τις εκλογές, τις οποίες τις προσδιόρισε μετά την ολοκλήρωση του PSI, σημείωσε -αγνοώντας τις τελευταίες δημοσκοπήσεις- ότι η Ν.Δ. είναι «η μόνη σταθερή δύναμη μέσα στη γενική διάλυση των πάντων και την κατάρρευση του μεταπολιτευτικού συστήματος».

Σύμφωνα, με τον πρόεδρο της Ν.Δ. οι εκλογές που θα προκηρυχθούν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του PSI και θα γίνουν μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα είναι καθοριστικές για το μέλλον της χώρας και ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση της πολιτικής ομαλότητας.

«Θα είναι οι πιο καθοριστικές εκλογές μετά το 1974» υπογράμμισε με έμφαση και από την αναφορά του για το δίμηνο, εξάγεται το συμπέρασμα, όπως λένε ορισμένα κορυφαία στελέχη, ότι η Ν.Δ. επί της ουσίας οριοθετεί την εκλογική αναμέτρηση, έως τα τέλη Απριλίου, ουσιαστικά, είτε λίγο πριν είτε λίγο μετά το Πάσχα.

«Κανείς δεν περισσεύει»
«Ήδη αρχίζει μια πανστρατιά της Ν.Δ. εν όψει των εκλογών. Και κανείς δεν περισσεύει. Αλλά πριν συστρατευθούμε όλοι, πρέπει να κλείσουμε κάθε ρωγμή. Τωρινή και μελλοντική. Διότι δεν έχουμε μπροστά μας μόνο τη μάχη των εκλογών» είπε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε: «Έχουμε και την πολύ πιο σημαντική μάχη που θα δώσουμε μετά τις εκλογές, για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα. Και πρέπει να είμαστε άρρηκτα ενωμένοι. Όχι «σκορποχώρι»…».

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι η Ελλάδα πρέπει να σταθεί στα πόδια μας άμεσα και γι' αυτό, διευκρίνισε, πως χρειάζεται να γίνουν εκλογές, να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα, κι αμέσως μετά να αναζητηθούν και να εξευρεθούν όλα τα μέσα για να συγκρατηθεί η ύφεση. Κατά τον ίδιο, οι άμεσοι στόχοι του είναι δυο: ανάσχεση της ύφεσης και κοινωνική συνοχή.

«Η καταστροφική πολιτική των δυόμισι τελευταίων ετών έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Τις τελευταίες μέρες αποφύγαμε τα χειρότερα: την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία! Τώρα είναι η ώρα να ξανά-στήσουμε τη χώρα στα πόδια της» σημείωσε χαρακτηριστικά και έδειξε ουσιαστικά το σύνθημα της Ν.Δ. για τις εκλογές, λέγοντας: «Η Ν.Δ. θα χαράξει πορεία για μια Νέα Ελλάδα, με σταθερότητα, ανταγωνιστικότητα, εξωστρέφεια και κοινωνική συνοχή. Αυτό το ρεύμα θα γίνει τελικά πλειοψηφικό στην κοινωνία».
Όχι μονομερή λιτότητα
Με «οδηγό» τη φράση «χρειάζεται κοινωνική συνοχή και όχι μονομερή λιτότητα», ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ότι στην επιστολή, που έστειλε προς τους δανειστές προ ημερών, επανέλαβε, για μιαν ακόμα φορά, ότι πρέπει να τεθεί σε προτεραιότητα ο στόχος για ανάκαμψη της οικονομίας.

Στέλνοντας και μήνυμα σε όσοι ανησυχούν ενδεχομένως για την επόμενη ημέρα, εάν η Ν.Δ. κερδίσει τις εκλογές, ανέφερε, ότι «δεν έχουμε καμιά αντίρρηση για τους στόχους και τις επιδιώξεις του Προγράμματος, αλλά χωρίς Ανάκαμψη δεν θα πιάσουμε τους στόχους».

Ο κ. Σαμαράς, με αναφορές, ότι ο Ελληνικός λαός δοκιμάζεται και δεν ξεχνάμε την υποχρέωση να του προσφέρουμε προοπτική, τόνισε: «Περάσαμε πολλά τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Μείναμε όρθιοι στα δύσκολα. Δικαιωθήκαμε. Αλλά τώρα αρχίζει η μεγάλη και πιο κρίσιμη μάχη, για την Ανάκαμψη της Ελλάδας!
Θα κερδίσουμε αυτή τη μάχη, για λογαριασμό όλων των Ελλήνων».

«Κερδίζουμε χρόνο με την απόφαση του Eurogroup»
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. υπογράμμισε ότι με την απόφαση του Eurogroup, η Ελλάδα κερδίζει χρόνο και περιθώρια να βγει από την κρίση και εξήγησε πως η απόφαση αυτή έχει τρεις μεγάλες διαφορές από το πρώτο Μνημόνιο, και μία μεγάλη ομοιότητα:

Η πρώτη διαφορά κατά τον κ. Σαμαρά, είναι ότι τώρα γίνεται «κούρεμα» δηλαδή απευθείας μείωση του χρέους και το οποίο στο μεταξύ είχε καταστεί μη βιώσιμο. Η δεύτερη μεγάλη διαφορά είναι ότι μειώνεται και το επιτόκιο δανεισμού, ενώ προηγουμένως είχε ανέβει και μάλιστα με τιμωρητικό τρόπο. Η τρίτη μεγάλη διαφορά είναι ότι η αποπληρωμή του χρέους μετατίθεται σε βάθος χρόνου, ενώ τότε δεν μετακινήθηκε καθόλου.

Για μια ακόμη φορά ο κ. Σαμαράς, τόνισε ότι από την άλλη πλευρά, η ομοιότητα με το πρώτο Μνημόνιο, είναι ότι διατηρείται η ίδια συνταγή και εξακολουθεί να λείπει ο τρίτος - και πιο σημαντικός πλέον - πυλώνας της Ανάπτυξης.

Στη συνέχεια εντόπισε τα θετικά σημεία της νέας σύμβασης, λέγοντας ότι υπάρχουν προοπτικές να επιτύχουμε στο μέλλον αναπτυξιακά μέτρα και προσδιόρισε από που θα προέλθουν τέτοιες αναπτυξιακές προοπτικές:

*Πρώτον, από τα ευρω-ομόλογα, τα οποία ήδη συζητούνται όλο και περισσότερο. Και θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να γίνουν τελικά, μέσα στον επόμενο χρόνο.

*Δεύτερον, από την πολιτική πίεση που υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη, όλο και περισσότερο, για μέτρα Ανάκαμψης, ειδικά στοχευμένα στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, κυρίως σε Ελλάδα και Πορτογαλία. Ήδη, τουλάχιστον δώδεκα Πρωθυπουργοί της Ένωσης ζητούν άμεσα μέτρα Ανάπτυξης. Και το κλίμα αλλάζει συνεχώς.

*Τρίτον, από τις προοπτικές που δημιουργούνται πλέον, για εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας με την αξιοποίηση της ΑΟΖ. Η Κύπρος το κατάφερε. Πλησιάζει η ώρα να το επιτύχει και η Ελλάδα.

«Όλα αυτά βέβαια, θα αρχίσουν άμεσα, αλλά δεν θα ολοκληρωθούν στο πολύ άμεσο μέλλον. Θα αρχίσουν να καρποφορούν μετά από ένα διάστημα 3 ως 5 ετών» ανέφερε με νόημα, αναδεικνύοντας το χρόνο που θα χρειαστεί να υπάρξουν αποτελέσματα.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ι. Μιχελάκης: «Κανείς δεν περισσεύει από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο» 
 
 
σχόλια (30)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΤΙ ΕΓΙΝΕ; | 23/02/2012 15:06
  ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΜΕ ΤΟ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑΜΕ;ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ. ΟΛΟΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΜΑΝΤΡΙ.
  ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση50
   
   
   
  Έίστε μικροί | 23/02/2012 13:03
  Είσαστε τόσο μικροί εσείς οι πράσινοι σχολιαστές για να κατανοήσετε τις πολιτικές πρωτοβουλίες του Σαμαρά. Μάλλον θα θέλατε να ενεργήσει διαφορετικά για να τα φορτώσετε όλα στην πλάτη του. Όλα και τις αμαρτίες φανερές και κρυφές του απατεώνα ΓΑΠ. Αλλά σας χάλασε τη σούπα. Θα σας περάσει όμως όταν θα αντιληφθείτε πως οι νοήμονες ψηφοφόροι θα δώσουν την αυτοδυναμία στη Ν.Δ. Και εσείς θα μείνετε με την κομματική σας μιζέρια.
  ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
  απάντηση010
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΓΝΩΜΗ | 23/02/2012 11:55
  Είναι ντροπή να ξαναγυρίσουν αυτοί οι αγύρτες πάλι πίσω και μεγαλύτερη ντροπή να τους δεχτείς! ΟΛΟ ΤΟΥΜΠΕΣ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ !
  AKHS MOMOLO
  απάντηση101
   
   
  Πρώτα απ' όλα η εξουσία | 23/02/2012 10:56
  Ο Σαμαράς, προκειμένου να γίνει πρωθυπουργός, όχι μόνο τους προσφάτως διαγραφέντες θα ανακαλέσει, αλλά και την Μπακογιάννη. Είναι θέμα χρόνου.
  Δημόκριτος
  απάντηση70
   
   
  Το μεγάλο τσίρκο ΝΔ | 23/02/2012 10:30
  ΝΔ ΕΧΕΙΣ ΤΑΛΕΝΤΟ ! Διαγωνισμός στο κόμμα των clown's. Και είναι και πολλοί ποιόν να διαλέξει ο πολίτης..... Ένας που ξεχωρίζει είναι ο Σαχλαμαράς διότι έχει και την ιδιότητα της αλαζονείας και την ιδιότητα του προδότη, ¨μια φορά προδότης για πάντα προδότης¨. Μην ξεχνάμε και τον λακέϊ τον Μιξιαλάκη, κατά τα άλλα όλοι είναι πρώτοι στις κωλοτούμπες. Άιντε ρε χαθείτε, οχιάδες του κερατά.......
  ch ak
  απάντηση121
   
   
  ΤΩΡΑ ΜΑΛΛΙΣΤΑ........ | 23/02/2012 10:06
  ΑΥΤΟ ΚΙ' ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, ΠΑΛΗΑ ΕΙΠΑΝΕ "ΣΕΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ, ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ" ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ...................ΔΗΛΑΔΗ........ (ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΑΡΑΓΚΙΩΖΗ ΜΟΥ. ΣΥΓΓΝΩΜΗ)
  PODOGORA
  απάντηση141
   
   
  Γεία σου Σαμαρά | 23/02/2012 09:39
  Σιγά που δεν θα τους ξανάφερνε, εδώ έχει κάνει κωλοτούμπες σε πολύ πιο σοβαρά θέματα. Μέχρι πρίν 20 μέρες φώναζε για το ''καταστρεπτικό μνημόνιο'' και τώρα μιλάει για ιστορική συμφωνία και θριαμβολογεί. Σε 2 μήνες συγκυβέρνησης έχει πάρει πίσω το 90% αυτών που έλεγε. Αλλά τα κανάλια ούτε σχολιάζουν, ούτε τον στριμώχνουν, όπως ΑΚΒΙΒΩΣ έκαναν και με τον ''καταλληλότερο'' τον Καραμανλή.
  Γιάννης Δ.
  απάντηση181
   
   
  «Πανστρατιά» | 23/02/2012 07:31
  Πρόκειται πάλι για την «πανστρατιά» προς ψήφιση του Σαμαριού ανά πάσα θυσία, πέραν κάθε πολιτικής και κοινωνικής ηθικής. Ναι ναι σε όλα το σαμάρι! Αρκεί να βγω επιτέλους και εγώ «το πλωθυπουλγό». Και πρόσφατα χοροπηδώντας νότιο-ανατολικά, για να μας αναδείξει την διαφορά που έχει προς τα άλλα σαμάρια.
  ML
  απάντηση161
   
   
  Περισσεύει η ΔΙΑΦΘΟΡΑ | 23/02/2012 04:09
  ΔΙΑΦΘΟΡΑ είναι, να κρατάς τη μυστική τη συνταγή για τη λύση, και να περιμένεις να γίνεις πρωθυπουργός για να μας την αποκάλυψης. ΔΙΑΦΘΟΡΑ είναι με τις πονηριές και ψευδό-εκβιασμούς να χάσεις την εμπιστοσύνη των εταίρων μας, και να θέλεις να σε εμπιστευτούνε χωρίς να υπογράψεις. ΔΙΑΦΘΟΡΑ είναι τα διαχωρίζεις την προσωπική σου ευθύνη από τα προβλήματα της χώρας και να παίρνεις αποστάσεις από την λύση τους. ΔΙΑΦΘΟΡΑ είναι ότι υπερχρηματοδότησες το κόμμα σου και δεν κατάφερες να πληρώσεις ούτε το ενοίκιο, έτσι θα ήθελες να διαχειριστής τα Ευρωπαϊκά δις. Μήπως πριν αναλάβεις το Υπουργείο Γεωργίας, θα πρέπει να μπορείς να φέρεις ένα λάχανο σπίτι σου, –Τσιφόρος.
  Θανασάκης ο πολιτευόμενος
  απάντηση141
   
   
  Και τα παπούτσια μέσα... | 23/02/2012 02:23
  Άσε ρε εξουσιολάγνε Σαμαράκο... Ακόμη δεν έγινες Πρωθυπουργός και άρχισες τις εκπτώσεις! Πριν 10 μέρες σε γράψανε και τους ξαναθέλεις μέσα στο μαντρί, (τόσο σθένος μιλάμε)... Φαντάσου να αρχίσουν (που μαθηματικά θα αρχίσουν) να ζητάνε και ρουσφέτια ότνα ξαναγίνουν βουλευτές με τη ΝΔ κυβέρνηση.
  Αντουανίτο
  απάντηση181
   
   
  ΝΤΡΟΠΗ ΡΕEEE | 23/02/2012 02:01
  ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙΣ ΑΛΗΤΗ ΠΕΣ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΙΣ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ.ΤΟ ΝΑΙ ΠΟΥ ΕΙΠΑΤΕ ΕΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΥΡΟ ΚΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ.
  ΠΡΩΗΝ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ
  απάντηση173
   
   
  Να βρώ το paybook...... | 23/02/2012 00:16
  Να περιμένω και το φύλλο πορείας........Ναι , συμπολεμιστές με τον Αλογοσκούφη, Παυλόπουλο, Παπαθανασίου, Πολύδωρα, μην ξεχάσουμε τον Λιάπη .τον Μειμαράκη ....τον Αριστοτέλη Παυλίδη και τον Σουφλιά...... Λεβεεεεεεέντες μου !! Καμααααάρια μου ! Μην ξεχάσετε και τον καταλληλοοοοότερο.....
  Λ,,, ΘΣΝΚ
  απάντηση191
   
   
  Κωλοτούμπας strikes again... | 23/02/2012 00:00
  όχι πως δεν το περιμέναμε βέβαια...αναμένω τώρα όλους τους αντι-μνημονιακούς τζάμπα μάγκες της ΝΔ, αφού κάνανε το κομμάτι τους εκ του ασφαλούς, να γυρίσουν στη μεγάλη και σίγουρη ΝΔ - έχοντας φυσικά το αβαντάζ έναντι των συνυποψηφίων τους που κράτησαν την κομματική γραμμή, ότι πήγαν κόντρα στο "αντιλαϊκό" μνημόνιο-2. α ρε Ελλαδιστάν ατελειώτο...ή μήπως όχι; Σαν να ήρθε η ώρα να τους τελειώσουμε όλους αυτούς φίλτατοι
  θεότρελος κερλάκας
  απάντηση181
   
   
  Ανακόλουθος και διαταραγμένος! | 22/02/2012 22:57
  Πώς να σχολιάσει κανείς τα λεγόμενα αυτής της καρικατούρας του ξοφλημένου πολιτικού μας συστήματος ... αυτου του γελοίου κατασκευάσματος που ακούει στο όνομα Αντώνης Σαμαράς και ανατρέπει τις ίδιες του τις αποφάσεις από τη μια μέρα στην άλλη. Ο ευσεβής του πόθος είναι να γίνει Πρωθυπουργός. Για να το καταφέρει θα πουλούσε και την ψυχή του στο διάβολο. Ο άνθρωπος είναι επικίνδυνος και απεχθής. Λέει και ξελέει. Ας μην τους διέγραφε. Τι νόημα έχει να τους ξαναμαζέψει? Τόσο απροκάλυπτα μας λέει ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα? Να χαθεί πιά ο αλλοπρόσαλλος!
  Στον αγύριστο κι ακόμα παραπέρα...
  απάντηση210
   
   
  άντε γειά | 22/02/2012 21:49
  ...
  Savvas
  απάντηση150
   
   
  Πίκρα | 22/02/2012 21:27
  Λογαριάζοντας χωρίς το νέο κόμμα του Παπαδήμου που βρίσκεται στα σκαριά, βλέπω να μένει με τη χαρά της νίκης στις εκλογές.
  Loucas
  απάντηση102
   
   
  ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ; | 22/02/2012 21:16
  Μήπως το παρακάνετε; Μήπως παρα-παίζετε τις κουμπάρες; Για πλάκα τους διέγραψε; Είπε ότι το έκανε για να αποδείξει ότι .. είναι "άντρας"! Άμα τους ξαναπάρει πίσω, δεν θα αποδείξει το αντίθετο; Κι αυτοί γιατί να γυρίσουν; Θα αλλάξει πολιτική ο Αντωνάκης; Ή έτσι, για να δείξετε και σεις ότι είστε "άντρες", κάνατε το ζόρικο και δεν υπερψηφίσατε την ΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΜΟΝΙΜΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ της Χώρας; Έχετε αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει ίχνος διάθεσης για πλακίτσες; Θα σοβαρευτείτε, έστω και λίγο;
  Νίκος Κ.
  απάντηση130
   
   
  ΛΟΓΙΑ | 22/02/2012 21:11
  Απέδειξες ότι είσαι παρορμητικός και ηλίθιος! Βλέπεις ότι η αυτοδυναμία σου ξεφεύγει!..
  Frixos
  απάντηση180
   
   
  Ελάτε, αλλά.... | 22/02/2012 21:08
  Δηλαδή τους λέει με άλλα λόγια, "ξαναρθείτε στο κόμμα, αλλά μεθαύριο πρέπει πρώτα να ψηφίσετε τον εφαρμοστικό νόμο". Εκβιάζει τούς 21 βουλευτές του. Ότι έκανε και ο ΓΑΠ!!!!! Ποιός θα τσιμπήσει;;
  Ανώνυμος
  απάντηση94
   
-