Έντονη είναι η αντίδραση του προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη απέναντι στις πιέσεις του Βερολίνου και άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, που τάσσονται υπέρ μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών και κατά των πρόωρων εκλογών. Χαρακτήρισε αήθεις τις απαιτήσεις του Β. Σόιμπλε, σημειώνοντας ότι ο ελληνικός λαός παρακολουθεί τις παρεμβάσεις του με οργή. «Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι καταχρεωμένη, δεν παύει όμως, να είναι κυρίαρχη χώρα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε.

Συγκεκριμένα, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε: «Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη γονατίσει από τα σκληρά και αναποτελεσματικά μέτρα, που επιβάλει η τρόικα και αποφασίζει η κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός
παρακολουθεί με οργή τις παρεμβάσεις και τις αήθεις απαιτήσεις του κ. Σόιμπλε και άλλων αξιωματούχων να καθορίσουν τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και το χρόνο των εκλογών.

»Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι καταχρεωμένη, δεν παύει όμως, να είναι κυρίαρχη χώρα και μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς θα έχει συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο στις 09:00 την Παρασκευή.