Από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια έγινε δεκτός ο γγ του ΝΑΤΟ κ. Αντερς Φογκ Ράσμουσεν ο οποίος επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο κ. Παπούλιας εξέφρασε την ενόχλησή του για τις συνεχιζόμενες τουρκικές παραβιάσεις στο Αιγαίο, ενώ εξήρε τη στάση του ίδιου του γενικού γραμματέα έναντι της πολιτικής της πΓΔΜ. Μάλιστα χαρακτήρισε «ανέκδοτο» τα περί «σκοπιανού Μεγάλου Αλεξάνδρου», αναφερόμενος στις εμμονές των γειτόνων να αλλοιώνουν την Ιστορία.

«Κατανοείτε τις ευαισθησίες μας στο ζήτημα αυτό καθώς οι βόρειοι γείτονές μας τηρούν σκληρή στάση ενώ εμείς είμαστε με το χέρι απλωμένο και συμπεριφερόμαστε σαν καλοί γείτονες. Θα συνεχίσουμε σαΐτα την κατεύθυνση για να βρει αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας» υπογράμμισε ο Πρόεδρος.

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε στον γγ ότι η Ελλάδα συνεχίζει να έχει προβλήματα με την Τουρκία η στάση της οποίας δεν βοηθάει στην εμπέδωση κλίματος καλής γειτονίας.

«Ενοχλήθηκα από το γεγονός ότι όταν πήγα χθες στο Γενικό Επιτελείο τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από ελληνικό νησί» εξήγησε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ακόμη στον κ. Ράσμουνσεν ότι η Ελλάδα θέλει την Τουρκία στην ΕΕ και συνδράμει στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.