Το θέμα της διαχείρισης των διαδηλώσεων ετέθη στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του κ. Θ. Πάγκαλου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έθιξε πρώτος το συγκεκριμένο ζήτημα, επισημαίνοντας ότι θα ήταν καλό να ανοίξει η σχετική συζήτηση επειδή το κέντρο της Αθήνας ταλαιπωρείται σχεδόν σε καθημερινή βάση, πρόσθεσε όμως και τον προβληματισμό του ότι το θέμα αυτό εκφεύγει των σκοπών της συγκεκριμένης κυβέρνησης.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμ. Όθωνας, διαφώνησε με τον αντιπρόεδρο εκτιμώντας ότι το ζήτημα του περιορισμού των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας έχει ωριμάσει και ότι ήδη έχει γίνει σχετική μελέτη από ομάδα επιστημόνων που συνέστησε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, και ότι έχουν κατατεθεί ερωτήσεις στη Βουλή.

Η συνεδρίαση αυτή η οποία έλαβε χαρακτήρα προπαρασκευαστικής σύσκεψης για αυτή που θα ακολουθήσει στις 6 το απόγευμα υπό τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο, δεν έλαβε αποφάσεις. Συζητήθηκαν επαρκώς όμως τα ακόλουθα θέματα: Οι αποζημιώσεις των επιχειρήσεων που επλήγησαν και η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των δημόσιων χώρων από τους βανδαλισμούς που προκλήθηκαν στις 12.02.2012. Η δημιουργία νομοθετικού πλαισίου, σύμφωνα με το Σύνταγμα, για τους όρους και τις προϋποθέσεις πραγματοποίησης διαδηλώσεων στα αστικά κέντρα. Η θεσμοθέτηση ειδικών κυρώσεων για την πρόκληση καταστροφών κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων.

Στη σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της αντιπροεδρίας στην οδό Ζαλοκώστα, συμμετείχαν οι: Γ. Σταυρόπουλος, υπουργός Επικρατείας, Γ. Παπακωνσταντίνου, υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών, Π. Οικονόμου, αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Σ. Ξυνίδης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Ν. Σηφουνάκης, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μ. Μπόλαρης, υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εμμ. Όθωνας, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελ. Οικονόμου, γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Ι. Πυργιώτης, γενικός γραμματέας Πολιτιστικής και Τουριστικής Υποδομής, Π. Μπονάτσος, Αρχηγός Πυροσβεστικού Σώματος, Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου, αντιπεριφερειάρχης Αττικής, Σουλτάνα Σπυροπούλου, αντιδήμαρχος Αθηναίων (Τεχνικών Υπηρεσιών) και Αναπληρώτρια Δημάρχου, Νέλλη-Κανέλλα Παπαχελά, αντιδήμαρχος Αθηναίων (Παιδείας και Ανάπτυξης) και Κ. Μίχαλος, πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.