από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 
 

«Εφυγε» το γράμμα του Σαμαρά στους πιστωτές

Προσήλωση στους στόχους του μνημονίου από τον πρόεδρο της ΝΔ
«Εφυγε» το γράμμα του Σαμαρά στους πιστωτές
Φωτό αρχείου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Την επιστολή προς τους πιστωτές, με την οποία δεσμεύεται ότι δεν θα παρεκκλίνει από τις προβλέψεις του νέου μνημονίου, απέστειλε, όπως αναμενόταν, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντ. Σαμαράς που διατηρεί το δικαίωμά του για τροποποιήσεις και βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, «αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρει στην επιστολή του προς τους επικεφαλείς της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του Eurogroup, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, η οποία κινείται σε ένα γενικό πλαίσιο αρχών, πως συμφωνεί με την επίτευξη των στόχων, αλλά υπάρχει και η αναφορά, ότι διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. σημειώνει, πως «αν η Νέα Δημοκρατία κερδίσει τις επόμενες εκλογές στην Ελλάδα, θα παραμείνει προσηλωμένη στους στόχους και τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος, όπως περιγράφονται στο Μνημόνιο και τη Χρηματοπιστωτική Συμφωνία».

Υπενθυμίζοντας την προηγούμενή του επιστολή τον περασμένο Νοέμβριο, υπογραμμίζει, πως «εξακολουθούμε να δίνουμε μεγάλη έμφαση στο να επιτευχθεί άμεση Ανάκαμψη, έτσι ώστε τα δημόσια έσοδα που θα προκύψουν να μας επιτρέψουν να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί».

«Πράγματι, δίνοντας προτεραιότητα στην Ανάκαμψη, μαζί με τους άλλους αντικειμενικούς στόχους, θα καταστήσουμε το Πρόγραμμα πιο αποτελεσματικό και την προσπάθεια προσαρμογής πιο επιτυχή. Ετσι λοιπόν, όπως υπογραμμίζω και στην προηγούμενη επιστολή μου, μπορεί να απαιτηθούν τροποποιήσεις που θα εγγυηθούν την πλήρη εφαρμογή του Προγράμματος» αναφέρει ο κ. Σαμαράς και συμπληρώνει: «Και επαναλαμβάνουμε την πρόθεσή μας να φέρουμε αυτά τα ζητήματα για συζήτηση, μαζί με βιώσιμες εναλλακτικές πολιτικές, αυστηρά μέσα στα πλαίσια του Προγράμματος, ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η επίτευξη των στόχων του.».

Ο κ. Σαμαράς, αφού σημειώνει ότι στην επιστολή του της 23ης Νοεμβρίου 2011, το κόμμα του, η Νέα Δημοκρατία, έχει δεσμευθεί για την επιτυχία των στόχων του Προγράμματος Σταθεροποίησης, των βασικών πολιτικών του καθώς και της εφαρμογής τους, ξεκαθαρίζει πως το ίδιο ισχύει και για το Μνημόνιο/Οικονομική και Χρηματοπιστωτική Συμφωνία (MoU/MEFP) που ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο την περασμένη Κυριακή, με μεγάλη πλειοψηφία βουλευτών.

Πιο συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει ο κ. Σαμαράς, «το κόμμα μου εκφράζει τη δέσμευσή του»:

* Να προωθήσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη. Να υποστηρίξει ριζικές διαρθρωτικές αλλαγές στις αγορές εργασίας, προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και το φιλόδοξο σχέδιο αποκρατικοποιήσεων που περιέχει το πρόγραμμα. Οι προσαρμογές που συμφωνήθηκαν στην αγορά εργασίας, ελπίζουμε να δώσουν μια ισχυρή άμεση ώθηση, ώστε να προωθήσουν την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για μιαν Οικονομία που βρίσκεται ήδη για πολλά χρόνια σε ύφεση και που η ανεργία της έχει ήδη ξεπεράσει το 20%.

* Να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη των αγορών και τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, προστατεύοντας όμως τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Υποστηρίζουμε την άμεση εφαρμογή περικοπών διαρθρωτικού χαρακτήρα και τις συνεχείς προσπάθειες να ελεγχθεί η δαπάνη και να αποφευχθούν οι καθυστερήσεις πληρωμών του δημοσίου [προς έλληνες ιδιώτες και επιχειρήσεις], που φτάνουν ήδη το 3% του ΑΕΠ. Πράγματι, τολμηρές φορολογικές μεταρρυθμίσεις θα έπρεπε να φέρουν πιο δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών και να ανακόψουν τη φοροδιαφυγή.

* Να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Υποστηρίζουμε την εφαρμογή του Προγράμματος για μια ολοκληρωμένη στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος στον τραπεζικό τομέα, με ισχυρή αποφασιστικότητα και έλεγχο του χρηματοπιστωτικού πλαισίου, καθώς και τα σχέδια για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, η οποία έχει στόχο να προωθήσει το δημόσιο συμφέρον και να σεβαστεί την επιχειρηματική αυτονομία των τραπεζών.

* Εκφράζουμε, προφανώς, τη δέσμευσή μας για ταχύτατη εφαρμογή της χρηματοπιστωτικής στρατηγικής που περιλαμβάνει τη Συμμετοχή του Επίσημου τομέα και το Ιδιωτικού τομέα (PSI), μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιτύχει τους απώτερους στόχους της δημοσιονομικής βιωσιμότητας και να προσφέρει τα απαραίτητα χρηματοδοτικά μέσα για να στηρίξει την προσαρμογή της χώρας μας και τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειές της.

 

«Προέχει η σωτηρία της χώρας»

«Για τον Σαμαρά προέχει η σωτηρία της πατρίδας» έλεγε προς το «Βήμα» στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ. και εξηγούσε ότι ήταν αυτονόητο να αποσταλλεί η επιστολή δέσμευσης που ζητούσαν οι πιστωτές για τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Ποτέ δεν ετέθη θέμα μη αποστολής της επιστολής. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει, από τη στιγμή που η Ν.Δ. μάτωσε κυριολεκτικά στη Βουλή, με τη διαγραφή των 21 βουλευτών της για να ψηφιστεί η συμφωνία» διευκρίνιζε άλλο μέλος της ηγετικής ομάδας της Ν.Δ.

Επί της ουσίας, από τη στιγμή που ο κ. Σαμαράς είχε αποδεχθεί ότι έπρεπε να στηρίξει τη νέα συμφωνία, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης και για να μην υπάρξει χρεοκοπία, η επιστολή που ζητούσαν οι πιστωτές, ήταν το λιγότερο.

«Αυτή η ψήφος της Ν.Δ. στην Ελληνική Βουλή, που επισημαίνεται στην επιστολή, είναι η πιο ρητή δέσμευση σε ανώτατο επίπεδο» τονίζουν ηγετικά στελέχη του κόμματος.

 

Η επιστολή του Αντώνη Σαμαρά στα αγγλικά
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σόιμπλε κατά Σαμαρά: «Δεν έχει δεσμευθεί για μετά τις εκλογές» 
Π. Καψής: Δεν υπάρχει «σκόπελος» με τις έγγραφες δεσμεύσεις 
Reuters: Την «Τετάρτη το πρωί» η επιστολή δέσμευσης του Αντώνη Σαμαρά 
WS Journal: Ο Σαμαράς ψήφισε αλλά δεν στήριξε τα μέτρα 
Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη - θρίλερ του Eurogroup 
Μήνυμα Σαμαρά προς δανειστές: «Εκλογές μετά το PSI» 
 
 
σχόλια (62)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  ΝΔ | 09/06/2012 19:26
  πιο προσκυνημένη πεθαίνεις...
  στις 18 ας σωθούμε από τους "σωτήρες"
  απάντηση20
   
   
  Μα τι γράμμα... | 17/02/2012 10:57
  Έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα μ' όλα τα παράπονά μου. Έλεγα μα δε μ' άφηνε το κλάμα κι έκλαιγα, έκλαιγα, έκλαιγα μέσ' στη μοναξιά μου. Μα τι γράμμα να σου στείλω, με τι λόγια να στο πω, μ' όση δύναμη μου μένει σου φωνάζω σ' αγαπώ. Έλεγα να σου στείλω ένα γράμμα νά 'χει μέσα την καρδιά μου. Έλεγα να γινόταν ένα θάμα, έλεγα, έλεγα, έλεγα, να γυρίσεις πια κοντά μου. Απο τον δισκο "Τα Πολιτικά"του Γιαννη Παριου.
  zan pareau
  απάντηση00
   
   
  Μας πρόδωσες... | 17/02/2012 00:17
  Σαμαρά, μας πρόδωσες...
  Ιων
  απάντηση51
   
   
  Σαμαρά μπράβο.. αυτό δεν περίμενα ποτέ να το πω και να το ενοώ! | 15/02/2012 22:32
  Το τι έχει κάνει, τι στάση έχει τηρήσει εδώ και δυο χρόνια, το πόσο συνέβαλε στην τωρινή κατάσταση, τα γλειψίματα στην άκρα δεξιά, οι αγκαλίες με το Μανώλη και το Λυμπερόπουλο κλπ κλπ όλοι τα ξέρουμε. Δεν έχω ψηφήσει ποτέ ΝΔ εδώ και 20 χρόνια που ψηφίζω αλλά αν δεν δω ένα ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ σε αυτές τις εκλογές θα το κάνω σε αυτές. Ο Σαμαράς διαχώρησε εαυτόν έτη φωτός από Καρατζαφέρηδες, χρυσαυγίτες, Μανώληδες, και συμμάχους τους ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ και 43 δεινόσαυρους. Και μάλιστα με τεράστιο κομματικό κόστος. Έβαλε την Ελλάδα της Ευρώπης πάνω από όλα. Ελπίζω και αυτός αλλά και το ΠΑΣΟΚ να κρατήσουν χαμηλά τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης γιατί όλοι ξέρουμε ότι κανείς από τους δύο δεν μπορεί μόνος τους. Τη σελίδα τη γύρισαν 90 μοίρες.. μένουν οι άλλες 90, για να ξεκολήσουμε επί τέλους από το βόθρο. Η πολιτική χωρίς τη χολέρα που είχαμε τόσα χρόνια δεν είναι τίποτα τρομερά περίπλοκο... η ευκαιρία είναι τώρα...
  dimitris
  απάντηση88
   
   
  Γεια στο στομα σου | 15/02/2012 20:29
  «Αυτή η ψήφος της Ν.Δ. στην Ελληνική Βουλή, που επισημαίνεται στην επιστολή, είναι η πιο ρητή δέσμευση σε ανώτατο επίπεδο» Ανωτατο Επιπεδο ο Αντωνακης ? Μα τι εχει κανει αυτος ο ανθρωπος στην ζωη του και εχει τετοιο αερα ????? Απάντηση | 17:27 "Ε, μην είσαι άδικος. Εδώ έριξε την κυβέρνησή της νδ, έκανε μπάχαλο της εξωτερική πολιτική της χώρας με το σκοπιανό, έγινε το έλα να δεις στο κόμμα του, άνοιξε τα σύνορα για να μπουν όλοι οι παράνομοι της Αλβανίας, ίδρυσε την ΠΟΛΑΝ με τεράστια απήχηση στο λαό, έκανε το Ζάππειο 1, 2, 3, κλπ., βάζοντας στη θέση τους τους πιστωτές μας, κι εσύ λες ότι δεν έκανε τίποτα;" Γεια στο στομα σου , αυτο πρεπει να το γραφουμε σε καθε μηνυμα (οπως τσιμπιομαστε για να μην κοιμηθουμε) και να το τυπωσουμε σε φειγ-βολαν την παραμονη των οποιων εκλογων , "ο Λαος που δεν μαθαινει απο την Ιστορια του ειναι υποχρεωμενος να την ξαναζησει" απο το 1830 ειμαστε 182 χρονια στην ιδια ταξη... Και δεν εχω προβλημα για οποιον κρινει ο καθενας μας πως δεν ειναι αξιος (ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΣΥ-ΡΙΖΑ , ΚΚΕ , ΔΗΜΑΡ κλπ. κλπ.) να ψαξουμε να βρουμε αξιους.
  Γιαννης Σ.
  απάντηση82
   
   
  Α ΒΡΕ ΣΑΜΑΡΑ | 15/02/2012 20:27
  Αντιμνημονιακε Σαμαρα τα καταφερες μια χαρα.Τωρα στελνεις και επιστολες βαζοντας την ουρα στα σκελια.Εσυ εισαι που μιλουσες για επαναδιαπραγματευση.Εγω μια σκληρη δεξια φευγω,δεν ξερω ακομη για ποιο κομμα,να δουμε ποιος θα μεινει να σου δωσει ψηφους.
  er
  απάντηση65
   
   
  προέχει ησωτηρία της πατρίδος | 15/02/2012 19:54
  Είναι προτιμότερο να κάνει κάποιος κολοτούμπες για το συμφέρον της Πατρίδος παρά να προδίδει την Πατρίδα.
  a.m
  απάντηση164
   
   
  ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΥΨΗΣ | 15/02/2012 19:27
  Ο καϋμένος ο Αντώνης κάνει ότι μπορεί για να φανεί ότι είναι καλύτερος σκλάβος από τον Βενιζέλο . Έστειλε κιόλας το γράμμα με τις δεσμεύσεις του , δηλ. την υπογραφή του . Συναγωνίζεται τον κατακαϋμένο τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος υποκλίνεται στους ..."εταίρους " τόσο πολύ που το κεφάλι του έχει χωθεί κάτω από το έδαφος. Αυτό λέγεται πλέον Εθνική Πολιτική , τα πάντα σε βάρος του απλού λαού ο οποίος απαγορεύεται να έχει γνώμη αφού τώρα οι ηγέτες της Ευρώπης λένε είτε όχι στις εκλογές είτε μετά τις εξλογές θα σας δώσουμε αφού ψηφίσετε τα αρεστά μας κόμματα. Και εμείς στη σιωπή μας στη δημοκρατική δύση . Φαντάζεστε έναν από τούς δύο παραπάνω ως πρωθυπουργό ? Αυτοί είναι φιλικότεροι στους εχθρούς μας από ότι είναι οι ίδιοι οι εχθροί προς τον εαυτό τους. Μας σφάζουν αλλά οι δύο υποψήφιοι ανθύπατοι ευχαριστούν τους σφαγείς μας.
  ΛΙΒΥΟΣ
  απάντηση64
   
   
  Κοίτα να δεις | 15/02/2012 18:49
  Α ρε Αντωνάκη, πως την πάτησες έτσι; Αλλά καλά, τι διάλο, τόσα λεφτά δώσαμε να σπουδάσεις, λίγη διορατικότητα δεν;
  Ανώνυμος / η
  απάντηση84
   
   
  Αγγλικα της ψωροκωσταινας | 15/02/2012 18:19
  Εκτος του περιεχομενου, απορω δεν κοιταξε κανενας σοβαρα τα αγγλικα της μεταφρασης? Γεματο εκφραστικα και αλλα λαθη ειναι. Κοιταχτε εδω μαργαριταρια ...voted last Sunday by the Greek Parliament via (<-!!!!) a large majority of MP's... (<----!!!!) The agreed adjustment of labor market parameters (<-!!!!) , will hopefully give a strong upfront impetus (<-!!!!) to promote employment an economy already in deep recession [...] and whose (<-!!!!) unemployment level is well over 20%. We support upfront (<-!!!!) implementation of structural spending (<-!!!!) measures Τι διαολο δεν εχουν κανεναν εκει στη ΝΔ να γραφει σωστα Αγγλικα για διπλωματικες επιστολες? Θα γελανε ρε με τετοιες επιστολες γραμμενες με Αγγλικα της ψωροκωσταινας. Για να μη πω τι θα σκουπιζουνε με αυτες. Τι ξεφτυλα Θεε μου ...
  Θ.Παπαδόπουλος
  απάντηση150
   
   
  Γράμμα στη Merkel | 15/02/2012 18:17
  Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα.../... εγώ θα είμαι πολύ κοντά.../... και θα πιστεύω πως δε χωράνε.../... τσαμπουκάδες με τα ευρωπαϊκά.../....../....../... Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα.../... τότε θα κλάψω με μαύρο κλάμα.../....../.../... Πάντα με μάσκα εγώ μιλούσα .../... κι ήθελα να είχα δυο πολιτικέςς.../... μα που το βρήκα αυτό γραμμένο.../... εγώ να παίζω με τις υπογραφές.../....../....../... Όταν θα λάβεις αυτό το γράμμα.../... τότε θα κλαίω με μαύρο κλάμα.../...
  SemnosKaiTapeinos
  απάντηση110
   
   
  είναι σημαντικά τιμητικό για σένα να ζητούν την υπογραφή σου. Σου δίνουν το δικαίωμα να τους "ψάλλεις" σε δεδομένη στιγμή χαρούμενα, πολιτισμένα και υπερήφανα τους Λεβίτες! | 15/02/2012 18:16
  Συγχαρητήρια κ. Σαμαρά. Έπραξες το καθήκον σου προς την πατρίδα. Αυτό που με ενδαφέρει, είναι, να μάθω, αν πράγματι οδηγήθηκες στην πράξη αυτή από την υποχρέωση που σου υπαγόρευσε αποκλειστικά και μόνο η ελεύθερη και δημοκρατική βούληση σου. Οτιδήποτε άλλο δεν μετράει. Ο Σόϊμπλε πάσχει ψυχικά. Είναι φοβερά αντιπαθής. Προσπαθεί με ασυνήθιστες εξωκοινοβουλευτικές απαιτήσεις να σώσει το τομάρι του. Τον πιάσανε όταν τσέπωνε 100.000 Μάρκα επί κυβέρνησης Κολ! Την γλίτωσε "φτωχοφουκαριάρικα" από υπερβολική επιείκεια των Αρχών. Τα επέστρεψε. Μ΄αυτόν οι Αξίες της Ευρώπης συρρικνώθηκαν σε μια στιγνή "φιλοκερδοσκοπία". Αυτοί ηγούνται σήμερα της ΕΕ! Πάντως είναι σημαντικά τιμητικό για σένα να ζητούν την υπογραφή σου. Σου δίνουν το δικαίωμα να τους "ψάλλεις" σε δεδομένη στιγμή χαρούμενα, πολιτισμένα και υπερήφανα τους Λεβίτες! Κανείς δεν θα σε παρεξηγήσει. Το αντίθετο. Είναι όλοι τους ανθρωπάκια.
  Ι. Μποφιλ
  απάντηση44
   
   
  Και ο εκβιασμός είναι ΔΙΑΦΘΟΡΑ | 15/02/2012 18:15
  Κύριε Αντωνάκη μας ξεκίνησες με την ψηφοθηρική αντιμνημονιάκη σημαία. Στο πίσω μέρος του μυαλού σου εννοούσες, ότι αφού μας έχουν ανάγκη θα μας τα σκάσουνε και μείς θα τα τακτοποιήσουμε. Μόλις σφίξανε τα ζουμιά άλλαξες φύλο και δήλωσες δήθεν υποταγή με τον όρο των τροποποιήσεων. Αποκαλύφθηκες πλήρως, με την πολιτική σου, που στηρίζετε στην εκβιαστική ΔΙΑΦΘΟΡΑ, έφτασες στο σημείο να ζητούν οι ευρωπαίοι πραγματικές διασφαλίσεις. Μία από αυτές είναι η αναβολή των εκλογών. Και όλα ατά για αποχωρίσθηκες πρωθυπουργός χωρίς τον λαό που θα σε εξοστρακίσει, μαζί με τους άλλους. Δεν σε εμπιστεύεστε πλέον ουδείς…….
  Θανασάκης ο πολιτευόμενος
  απάντηση73
   
   
  Το φαρμάκι.. | 15/02/2012 17:53
  αφού θα το πινες το φαρμάκι γιατί μας τυρανούσες;
  nikos
  απάντηση111
   
   
  Συγγνώμη Αντώνη | 15/02/2012 17:48
  Πίστευα πως είσαι απλώς ένας λακές που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της δραχμής. Μπορεί να είχα και δίκαιο και απλώς να κώλωσες στο να χρεωθείς εσύ το φιάσκο και την καταστροφή. Αλλα αυτό πλέον είναι υποθετικό και δεν έχει σημασία. Πολιτικάντης της πεντάρας είσαι αλλα και αυτό μπορεί να είναι OK καθώς τέτοιους θέλουν οι Έλληνες με το φοβερό επίπεδο ωρίμανσης που έχουν σαν λαός - άλλωστε η επιτυχία φαίνεται ήδη στις δημοσκοπήσεις - ο Παπαδήμος είναι πολύ ψυχρός, θέλουμε φλογερούς ηγέτες σαν τον σιδερένιο, τον καταλληλότερο, και όλους τους αντιμνημονιακούς ακόμα και τους άκρως γραφικούς επικίνδυνους καραγκιόζηδες της αριστεράς. Αλλα αφού το έκανες το βήμα, ολοκλήρωσε το. Στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως το τέλος της τετραετίας μπας και γίνει τίποτα.
  Τρόικα 4 ever
  απάντηση171
   
   
  ΑΝΤΩΝΗΣ 0... ΤΡΟΜΕΡΟΣ !!!!! | 15/02/2012 17:40
  Τα όμορφα Ζάππεια όμορφα καίγονται!
  Χ.Γ
  απάντηση100
   
   
  Ουστ ξεφτίλα | 15/02/2012 17:13
  Εγώ δεν υπογράφω μας έλεγε ο ξεφτίλας. Τώρα το έκανε γαργάρα μαζί με την αντιμνημονιακή ρητορική και τις κόκκινες γραμμές. Όσο για την επαναδιαπραγμάτευση, σε είδαμε πόσα πολλά κατάφερες τις τελευταίες μέρες. Ακόμα τρέμουν οι Ευρωπαίοι από την σκληρή σου στάση.
  Ροχάλα τους πολιτικάντηδες
  απάντηση434
   
   
   
  Τώρα ούτε λόγος... | 15/02/2012 17:06
  Τουλάχιστον σε τρείς δημοσκοπήσεις, είπα ότι θα τον ψήφιζα για Πρωθυπουργό. Επειδή με έπειθε με την αντιμνημονιακή του ρητορική. Όμως τώρα... η ψήφος θα πάει για αλλου.
  Dim Zig
  απάντηση2713
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Το χεις Πρόεδρε | 15/02/2012 17:05
  Έτσι μπράβο προσηλωμένε Προεδράρα της κωλοτούμπας. Πας καλά, συνέχισέ το... Το χεις...χα,χα,χα,χα,χα. Ρίξε ακόμα ένα δάκρυ για τον Τσίλερ και θα είσαι τέλειος...
  kl
  απάντηση266
   
-