Επαφές με βουλευτές που διαγράφτηκαν από τη Νέα Δημοκρατία επειδή καταψήφισαν το νέο Μνημόνιο αποκάλυψε μιλώντας στον Βήμα 99,5 η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Βεβαίως έχω έρθει σε επαφή μαζί τους» δήλωσε η κ. Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερώτημα εάν συναντήθηκε με κάποιους από τους διαγραφέντες, προκειμένου να προσχωρήσουν στη Δημοκρατική Συμμαχία.

Η κ. Μπακογιάννη είπε, επίσης, ότι «γίνεται μία ατελείωτη συζήτηση σε όλο το πολιτικό σκηνικό», καθώς «το πολιτικό σύστημα καταρρέει και πρέπει να ξαναφτιαχτεί με άλλες λογικές».

«Ελπίζω με τις λογικές ότι πήραμε τα μηνύματα και μάθαμε από τα λάθη μας» τόνισε.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, η κ. Μπακογιάννη είπε ότι υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα μπει στη Βουλή στις επόμενες εκλογές.

«Στόχος μας είναι να μπούμε δυνατά στη Βουλή» υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών της η κ. Μπακογιάννη επιτέθηκε στον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι η ΝΔ πληρώνει τις πολιτικές αντιφάσεις των τελευταίων δυόμισι ετών.

Σχολιάζοντας την κομματική γραμμή της ΝΔ κατά του πρώτου Μνημονίου – που οδήγησε και στη διαγραφή της – και την τωρινή υπέρ του νέου Μνημονίου, η κ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για «πολιτική σχιζοφρένεια».