Την παραίτησή της από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε η βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Μάγια Τσόκλη, με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, επικαλούμενη προσωπικούς λόγους.

Η κυρία Τσόκλη συμμετείχε στη χθεσινή ψηφοφορία για τη νέα δανειακή σύμβαση, υπερψηφίζοντάς την. Η πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας η κυρία Σταυρούλα Σαλουφάκου, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας δεν αποδέχθηκε την έδρα.

Με επιστολή που κοινοποίησε στον πρόεδρο της Βουλής κ. Πετσάλνικο, αναφέρει ότι επιλέγει να συνεχίσει να υπηρετεί τους εργαζόμενους, από την θέση Προέδρου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθήναςκαι τονίζει: «Σήμερα που οι εργαζόμενοι βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, που αμφισβητείται ο ρόλος και η ύπαρξη των Συνδικάτων, για μένα είναι καθήκον και υποχρέωση να παραμείνω στην πρώτη γραμμή του αγώνα, τιμώντας την εμπιστοσύνη των συναδέλφων μου».

Την θέση της κ. Τσόκλη καταλαμβάνει η Τατιάνα Καραπαναγιώτη που είναι η επόμενη αναπληρωματική στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ.