από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

Ολο το νέο Μνημόνιο

Διαβάστε όλες τις διατάξεις και τα άρθρα της νέας σύμβασης - 35,7 δισ. ευρώ η πρώτη δόση του νέου δανείου
Ολο το νέο Μνημόνιο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το Σάββατο θα συζητηθεί στην επιτροπή της Βουλής και την Κυριακή το βράδυ θα τεθεί προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI), το οποίο θα κατατεθεί αμέσως μετά το υπουργικό συμβούλιο, όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Το νομοσχέδιο, που διχάζει ήδη τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και των δύο μεγάλων κομμάτων, θα έρθει σε τρία άρθρα: ένα για το PSI, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα τελευταίο που θα εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμοκαι τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να συζητήσουν από εδώ και στο εξής τα ζητήματα που αφορούν στο μνημόνιο και το «κούρεμα».

Η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει αργότερα, σε διάστημα 15-20 ημερών, με σχετικό εφαρμοστικό νόμο, όπως έγινε μετά το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Ο κ. Βενιζέλος γνωστοποίησε ότι θα περιλαμβάνει τρία άρθρα το PSI την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την εξουσιοδότηση προς τον υπουργό οικονομικών και τον πρωθυπουργό να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση.

Τα μέτρα θα εξειδικεύονται σε εφαρμοστικό νόμο που θα κατατεθεί στη Βουλή εντός δεκαπενθημέρου.

Στο ποσό των 35,7 δισ. ευρώ θα ανέλθει η πρώτη δόση του δανείου από την Ευρωπαική Ενωση μόλις εγκριθεί η νέα δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο προκειμένου να προχωρήσει η αναδιάρθρωση του χρέους και και να καταβληθούν οι "δεδουλευμένοι τόκοι" μέχρι την ημέρα της ανταλλαγής των τίτλων.
Οπως αναφέρεται στην ειδική έκθεση που συνοδεύει το σχέδιο νόμου «Έγκριση των Σχεδίων Συμβάσεων Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Ε.Τ.Χ.Σ.), της Ελληνικής Δημοκρατίαs και της Τράπεζας της Ελλάδος» από τις διατάξεις του προτεινόμενου νομοσχεδίου προκαλούνται, επί του κρατικού προϋπολογισμού, τα ακόλουθα οικονομικά αποτελέσματα:

1. Ανάληψη νέων υποχρεώσεων μέχρι συνολικού ποσού 30.000.000.000 Ευρώ, πλέον των αναλογούντων τόκων, που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, με σκοπό τη χρηματοδότηση μέρους της εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.

Παράλληλα, αναμένεται να επέλθει μείωση του Δημοσίου Χρέους, το ύψος της οποίας εξαρτάται από το συνολικό ποσό της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα υπαχθούν στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους. (Εκτιμάται ότι, το συνολικό ποσό ονομαστικής αξίας των ομολόγων που θα ενταχθούν στη διαδικασία θα ανέλθει στο ποσό των 200.000.000.000 Ευρώ, ενώ η συνολική αξία των νέων τίτλων που θα εκδοθούν για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης θα είναι της τάξεως των 70.000.000.000 Ευρώ).

2. Προσωρινή αύξηση Δημοσίου Χρέους μέχρι του ποσού των 35.000.000.000 Ευρώ, από τις δανειακές συμβάσεις με σκοπό τη δυνατότητα της Ελλάδας να επαναγοράσει τίτλους που έχουν παρασχεθεί ως ενέχυρο στο ευρωσύστημα, με τίτλους του Ε.Τ.Χ.Σ.
Η ανωτέρω αύξηση του Δημοσίου Χρέους συνεπάγεται ισόποση αύξηση του χαρτοφυλακίου του Δημοσίου. Ο μηχανισμός αυτός θα λειτουργήσει μέχρι την ολοκλήρωση του PSI.

3. Αύξηση Δημοσίου Χρέους μέχρι του ποσού των 5.700.000.000 Ευρώ, από τη δανειακή σύμβαση με σκοπό την εξυπηρέτηση των δεδουλευμένων τόκων, μέχρι την ημερομηνία ανταλλαγής των ομολόγων.

4. Δαπάνη, από τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας αποκλειστικού σκοπού με την επωνυμία «Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος Α.Ε.», το ύψος της οποίας εξαρτάται και θα προσδιορισθεί από την κ.υ.α. που θα τη συστήσει. Η ανωτέρω δαπάνη θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού.

5. Απώλεια εσόδων, από τις θεσπιζόμενες φοροαπαλλαγές στα πλαίσια ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου.
Η απώλεια αυτή θα αναπληρωθεί από τη μείωση του δημοσίου χρέους που συνεπάγεται η αναδιάρθρωση αυτού.

23 δισ. για τις τράπεζες


Στο νομοσχέδιο ορίζεται με σαφήνεια ότι τα κεφάλαια που θα απαιτηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με την έκδοση κοινών μετοχών που θα γίνει μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα ανέλθουν σε 23 δισ. ευρώ.

Ταμείο για τα ταμεία


Τέλος στο νομοσχέδιο δημιουργείται ταμείο για τη μεταβίβαση περιουσίας του δημοσίου πρός τα ασφαλιστικά ταμεία που θα υποστούν ζημιές από το "κούρεμα" των ομολόγων.

Το μνημόνιο στα ελληνικά

Το μνημόνιο στα αγγλικά

Τεχνικό μνημόνιο συνεννόησης

Η αιτιολογική έκθεση


Σχέδιο νόμου


Σύμβαση χρηματικής διευκόλυνσης

Ειδική έκθεση

Εκθεση Γενικού λογιστηρίου του Κράτους

Συνοπτική έκθεση αξιολόγησηςΠολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός 
Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής: Αντισυνταγματικές ρυθμίσεις στο Μνημόνιο 
 
 
σχόλια (70)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Εμπρός στον αγώνα... Δεν πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε θύματα μιας «γρήγορης ανάπτυξης» | 13/02/2012 21:58
  Μετά τη Δολοφονία του Ι. Καποδίστρια, αν διαβάσει κανείς την Ιστορία μετράμε Δάνεια... Οι «μεγάλες Δυνάμεις» μας κάνουν ότι θέλουν, πάντα είμασταν πιόνια των οικονομικών τους συμφερόντων. Τα χρέη μας ξεκινούν από το 1833, ίσως και πιο νωρίς. Ομοίως οι πολιτικοί του τότε και αυτοί του τώρα ακολουθούn κατά γράμμα το δρόμο που μας χάραξαν οι «εταίροι» μας, τη βέβαιη χρεοκοπία. Το περιτίλυγμα όλου αυτούτου καλά στημένου σκηνικού: η «γρήγορη ανάπτυξη», ο λόγος για τον οποίο υιοθετήθηκε ως τακτική απ'τους νεοέλληνες που μας διοικούν: το γρήγορο κέρδος, αυτών και μόνο αυτών. Οι σύγχρονοι πολιτικοί ΠΟΤΕ δεν ενδιαφέρθηκαν για τον Ελληνικό λαό. Βγάλαν χρήματα, τα στείλαν έξω και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Ας φορτωθεί τώρα ο λαός ένα μνημόνιο που ούτε που το διάβασαν, μια χρεοκοπία για χάρη του κέρδους του. Πριν από περίπου 200 χρόνια αντισταθήκαμε και αγωνιστήκαμε στους Τούρκους-κατακτητές και τους νικήσαμε. Σήμερα τι περιμένουμε; Δεν τους βλέπουμε τους εχθρούς; Η Ελληνική εθνική συνείδηση δεν πεθαίνει ΠΟΤΕ, φτάνει μόνο να ξυπνήσει. Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί...
  Georgios
  απάντηση105
   
   
   
  Εμείς φταίμε | 12/02/2012 15:23
  «Η διαφορά μεταξύ βλακείας και ευφυΐας είναι ότι η ευφυΐα έχει τα όρια της - Άλμπερτ Αϊνστάιν». Οι εταίροι μας δίνουν τη δυνατότητα να μας χαρίσουν 100 δις χρέους με νέα δάνειο 130 δις και οι πολιτικοί μας χρειάστηκαν βδομάδες να αποφασίσουν αν θα τα δεχτούν ή αν θα πάμε σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και στο χάος?. Δυσκολεύονται να αποφασίζουν το αυτονόητο, γιατί στην ουσία δεν διαπραγματεύονται τη σωτηρία της πατρίδας, αλλά τη δική τους. Σκέπτονται μόνο πως θα καταφέρουν να πάνε στις κάλπες με τις λιγότερες περικοπές στον τομέα τους, έτσι ώστε να εκλεγούν και να εξασφαλίσουν την καρέκλα τους. Πολλά χρόνια τώρα εκλέγουμε ανθρώπους ανεπάγγελτους να μας κυβερνάνε και για αυτό φταίμε όλοι μας. Αν δεν καταλάβουμε πως φτάσαμε εδώ, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να σωθούμε. Ο πραγματικός μηχανισμός παραγωγής ελλειμμάτων παραμένει αλώβητος και αντί να περικόπτουν το σπάταλο κράτος και τις δαπάνες, εξοντώνουν τον ιδιωτικό τομέα ο οποίος έχει ήδη υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά και όλες τις απολύσεις. Όσον αφορά το σταυροδρόμι που βρισκόμαστε, υπάρχει η επιλογή της Ευρώπης και η επιλογή της Β. Κορέας. Οι περισσότεροι Έλληνες φαίνεται πως θέλουν να είναι στη Ευρώπη. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι δεν φταίνε οι ευρωπαίοι που οι πολιτικοί μας διόρισαν το ένα τρίτο των ψηφοφόρων στο δημόσιο προκειμένου να εξασφαλίζουν την εκλογή τους. Δεν φταίνε οι ευρωπαίοι που δεν κάναμε καμία ιδιωτικοποίηση. Δεν φταίνε οι ευρωπαίοι που δίναμε συντάξεις σε περισσότερους από 60 χιλιάδες νεκρούς, με απώλεια 2 δις ευρώ το χρόνο, δηλαδή σχεδόν 1% του ΑΕΠ. Δεν φταίνε οι ευρωπαίοι που οι φαρμακοποιοί και γιατροί εξαπατούσαν τα ασφαλιστικά ταμεία με εικονικές συνταγογραφήσεις και φανταστικές διαγνώσεις που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ το χρόνο. Δεν φταίνε οι ευρωπαίοι που έχουμε 4 φορές περισσότερους εκπαιδευτικούς από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, οι οποίοι αρνούνται να αξιολογηθούν και παράγουν στρατιές ημιμαθών. Δεν φταίνε οι ευρωπαίοι που δίνουνε 10 φορές μεγαλύτερες επιδοτήσεις στα κόμματα στην Ελλάδα σε σχέση
  Διονύσης Πράμας
  απάντηση5514
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Ο ΚΑΛΒΟΣ | 12/02/2012 12:54
  ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΨΩΜΟΖΗΤΟΥΝΤΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ....ΠΑΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΑΣ ΝΑ' ΧΩΜΕΝ.....ΓΡΑΙΣΚΥΛΟΙ...ΠΑΣΟΚΟΜΑΝΕΣ ΚΑΙ ΑΧΟΡΤΑΓΟΙ ΝΕΟΔΕΞΙΟΙ ...ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΠΟΙΗΤΕΣ ...ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ...ΛΑΠΑΔΕΣ ...ΚΑΙ ...ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ....ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ...ΠΑΝΤΑ ...ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ....ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟΙ ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΕΣ ....ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ ....ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ...ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ....ΘΑ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ ...ΣΦΙΧΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ....ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ....ΜΗΠΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ...ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ..ΔΥΝΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟ...ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ ...ΤΟΥΣ ΚΛΕΦΤΕΣ ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΤΕ ...ΠΩΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ...ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ....ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ...ΣΤΗΝ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ...ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ...ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ....ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ...ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ...ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΑ ...ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ...ΠΟΥ ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΦΤΙΧΝΕΤΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ...ΚΑΠΟΙΟΙ ...ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ....ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ...ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ...
  ΡΕΠΡΟΒΟΣ
  απάντηση1322
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  μνημείο αίσχους | 12/02/2012 12:49
  το δεύτερο δάνειο με την παρεπόμενη δανειακή συμφωνία(μνημόνιο) ολοκληρώνει την αλλαγή του νομικού καθεστώτος του δανείου μας σε φιλικό για τον δανειστή νόμο,αποζημιώνει τους δανειστές με κρατική περιουσία που τα εξαγορασμένα από την διεθνή τοκογλυφία ΜΜΕ κάνουν αγώνα να μας πείσουν ότι είναι βάρος,μειώνει τις αποδοχές και αυξάνει τους φόρους κατοχής της περιουσίας των Ελλήνων έτσι ώστε να οδηγηθεί και η ιδιωτική περιουσία σε γρήγορο ξεπούλημα και το τελευταίο και σημαντικότερο ότι αλυσοδένει της γεωπολιτικές επιλογές της χώρας σε μια εποχή προθάλαμο κοσμοιστορικών αλλαγών που συμβαίνουν μια φορά τη χιλιετία.Σκεφτείτε ότι μπαίνουμε σε μια εποχή που το πολιτικό-οικονομικό προβάδισμα της Δύσης,που αποκτήθηκε το 1204 τρίζει επικίνδυνα.Σε αυτή λοιπόν την εποχή των αλλαγών αλυσοδένετε ο Ελληνισμός και ταυτόχρονα γίνετε συντονισμένη προσπάθεια γελοιοποίησης του με σκοπό την αναίρεση της οποιασδήποτε επιρροής του.Συνεργός σε όλα αυτά είναι αυτή η εξαγορασμένη-δουλική-γελοία-ανιστόρητη άρχουσα τάξη της χώρας η οποία,αν καμιά φορά ο Ελληνικός λαός κερδίσει την ελευθερία του,θα πρέπει να την οδηγήσει σε εξαφάνιση
  δημητρης
  απάντηση1111
   
   
   
  KOINH ΛOΓIKH | 12/02/2012 12:00
  Τα μέτρα του μνημονίου ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ. Το πρόβλημα είναι ότι καλούνται να τα εφαρμόσουν αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι έχουν αποδειχθεί ανίκανοι να το κάνουν (προφανώς για λόγους δήθεν "πολιτικού κόστους"). Άρα το πρόβλημα θα λυθεί όταν ο λαός αντικαταστήσει τους εκπροσώπους του με άλλους περισσότερο ικανούς. Υπάρχουν;
  BM
  απάντηση119
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  its ok | 12/02/2012 04:02
  λέγομαι Hans από Berlin μιλώ. δεν θέλατε ποτέ να βελτιωθείτε και να γίνετε Ευρωπαίοι από μόνοι σας ήρθε η ώρα να σας κάνουμε εμείς με το ζόρι,our way.
  Hans
  απάντηση1019
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  48 οι υπουργοί, 48 και οι σελίδες | 12/02/2012 03:10
  Σύμπτωση η όχι δεν παίζει ρόλο, καθ΄ όσον έχουμε μάθει να ζούμε και με 100 και 1000 σελίδες για τους νόμους αναιρούν νόμους, άρθρα που αντικαθιστώνται με νέα άρθρα κλπ. Επομένως πιστεύω ότι θα τις χωνέψουμε κι΄ αυτές τις 48, το χαρτί είναι υπομονετικό. Το βασικότερο είναι να μην ξανά ψηφισθεί κανένας πια από αυτούς που ψηφίσθηκαν από το 1981 και πέρα. Επώνυμοι και μη. Ουτοπία μεν, απλώς μια ευχή.
  ML
  απάντηση84
   
   
   
  Μόνη λύση η υπερψήφιση του μνημονίου 2. | 12/02/2012 00:24
  Έχοντας αφιερώσει ολόκληρη τη σημερινή ημέρα για να διαβάσω τη νέα δανειακή σύμβαση, (μνημόνιο 2), κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι η υπερψήφισή του, (γεγονός για το οποίο δεν αμφιβάλλω, δεδομένης της σύνθεσης του Κοινοβουλίου). Δυστυχώς και πάλι το βάρος θα πέσει στους πλέον αθώους της καταστροφής, οι οποίοι όμως με την ψήφο τους συνεχώς από το 1974 το επέτρεψαν, ψηφίζοντας τους πλέον ακατάλληλους για να τον κυβερνήσουν. Αλλά όπως σωστά το θέτει ο λαός μας "ας πρόσεχαν".
  α
  απάντηση6033
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  με μια ματια.. | 12/02/2012 00:16
  "4. Δαπάνη, από τη σύσταση ανώνυμης εταιρείας αποκλειστικού σκοπού με την επωνυμία «Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος Α.Ε.», το ύψος της οποίας εξαρτάται και θα προσδιορισθεί από την κ.υ.α. που θα τη συστήσει. Η ανωτέρω δαπάνη θα αντιμετωπιστεί από τις πιστώσεις του κρατικού προϋπολογισμού." Απο εδω θα τα φανε οι μπασταρδοι που μας κυβερνανε , τωρα το μαθαμε το κολπο και εμεις οι ασχετοι ! Απλα φανταστειτε ποσο θα την κοστολογησουν !!!
  babinos
  απάντηση228
   
   
  με το χέρι στην καρδιά.! | 11/02/2012 21:24
  Πόσοι από σας αγαπητοί βουλευτές έχετε την επάρκεια της κρίσης επάνω στο σχέδιο του μνημονίου ? ..κι ακόμα περισσότερο πόσοι μπορείτε να συνυπολογίσετε την διακύμανση ποικίλων παραγόντων πολιτικών οικονομικών και κοινωνικών ούτως ώστε να εκτιμηθεί ο συσχετισμός και η επιρροή τους στην υπόσταση ή την ευημερία μας σε κρίσιμο βαθμό, καθώς και σε βάθος δεν ξέρω πενταετίας, δεκαετίας....? ..πόσοι από σας είστε βέβαιοι για την ορθή κρίση των "προδομένων" ψηφοφόρων σας που απαιτούν την καταψήφιση ? ...πόσοι από σας είστε αποφασισμένοι να διασφαλίσετε άμεσα,.. την παραγωγική και δημοκρατική αναβάθμιση του κοινοβουλίου ?...την τεχνική και δημοκρατική αναβάθμιση των κομμάτων ? πόσο σίγουροι είστε ,..οτι η πολιτική εξουσία την οποία συνιστάτε οι τριακόσιοι, θα ελέγχει αποτελεσματικά το τραπεζικό μας σύστημα και τους "εισβολείς" ενδεχομένως συγκατόχων του € μας ? ...πόσο καλά γνωρίζεστε, μεταξύ σας και πόσο εμπιστεύεστε τις ηγεσίες σας ? ..πόσο μακράν υστεροβουλίας , και μικροϋπολογισμών , τοποθετούνται οι αποφάσεις σας ? ..πόσο απλά κοιτώντας στα μάτια παιδί σας, θα του εξηγήσετε την απόφασή σας ,..όποια κι αν είναι αυτή ? ..δεν γνωρίζω καν αυτόν που ψήφιζα,.. όμως πιστεύω βαθιά ότι και οι τριακόσιοι θα ψηφίσετε και για λογαριασμό μου, για τα παιδιά και τα εγγόνια μου ! ...η εμπιστοσύνη μου στο πολιτικό σύστημα είναι κλονισμένη,..λόγω του προτέρου "ασώτου" πολιτικού βίου σας ! ..η κατάσταση όλων μας είναι σοβαρά κρίσιμη .! ...δεν έχω άλλη επιλογή από το να σας εμπιστευτώ ! ότι κι αν αποφασίσετε κάντε το με το χέρι στην καρδιά.!!!
  Ιωνάς
  απάντηση1412
   
   
  Αυτό το μνημόνιο περιέχει τουλάχιστο δύο βασικές ελλείψεις. | 11/02/2012 20:01
  Το μνημόνιο περιέχει δύο βασικές ελλείψεις, πάσχει! Δεν αποδεικνύει α) ότι είναι ένα είδος ευεργετήματος για την κοινωνία, επειδή, βάζει τελεσίδικα φραγμό στην κομματική πελατειοκρατία (παραλείπονται ουσιώδη διαρθρωτικά άρθρα/μέτρα), και β) δεν "κτυπά" την πραγματική αιτία του κακού, δεν ομολογεί την πραγματική αλήθεια, πχ. αγοράσαμε υπερβολική "λαμαρίνα" από την κ. Μέρκελ. Στηρίξαμε κάπως την αυτοκινητοβιομηχανία της. Δανειστίκαμε για αυτό (υπερχρεωθήκαμε), εκδόσαμε ομόλογα. Προτιμήσαμε "κακώς" να επενδύσουμε στο ομόλογο της Λαμαρίνας, που αντίθετα με το χάρτινο, δεν ανταλλάσεται, δεν επιστρέφεται. Κατέκλεισε δρόμους και πεζοδρόμια, παρεμποδίζει την κίνηση, στερεί το μεροκάματο, αυτομπλοκάρει, καταστρέφει την υγεία (καυσαέρια). Αυτό το προϊόν για το οποίο οι παραγωγοί του είναι άπειρα υπερήφανοι, σχεδόν το "λατρεύουν" ακόμα και στην ποιο κρίσημη στιγμή δεν καταδέχονται να το πάρουν πίσω. Τουλάχιστον από ηθικής πλευράς θα έπρεπε να υπάρξει αναγνώριση σχετικά με την κυρία αιτία που οδήγησε την χώρα σ΄αυτή την κρίση. Είναι βασικό αυτό, γιατί άλλος καλείται να πληρώσει τα σπασμένα. Αλλά όποιος δεν ασχολείται με την πραγματική αιτία, δεν θέλει να αντικρύσει την αλήθεια στα μάτια. Πάσχει! Αυτό το μνημόνιο περιέχει τουλάχιστο δύο πολύ βασικές ελλείψεις.
  Ι. Μποφιλ
  απάντηση196
   
   
  Πολλές σελίδες! | 11/02/2012 19:07
  Πώς θα προλάβουν να τις διαβάσουν όλες οι πολυάσχολοι λεβέντες μας?
  Σαρκαζί
  απάντηση258
   
   
  Στον Χρυσοχοϊδη... | 11/02/2012 18:52
  ...το στείλατε;
  Αδιάβαστος
  απάντηση522
   
   
   
  Εκσυγχρονισμός του κράτους | 11/02/2012 18:22
  Πρόκειται για ένα τεράστιο εγχείρημα εκσυγχρονισμού του κράτους και διαρθρωτικών αλλαγών που οι πολιτικοί μας δεν θα επιχειρούσαν ποτέ αν δεν τους έβαζαν το μαχαίρι στο λαιμό. Φυσικά το εγχείρημα είναι οδυνηρό και θα έχει κόστος, δεν υπάρχει αμφιβολία. Όμως, ή τώρα ή ποτέ. Εμείς, ή καλύτερα οι πολιτικοί μας, βάλαμε τον εαυτό μας σε αυτή τη θέση. Βαρεθήκαμε να ακούμε επί χρόνια "αυτά δεν γίνονται", "εδώ είναι Ελλάδα", και να ζούμε εκτός οποιουδήποτε πλαισίου ή κανόνα, σαν λαός εξωγήινων. Αηδία.
  Πανεπιστημιακός
  απάντηση3928
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Kάποιος καμάρωνε για μη άνοδο κατά 25% των αντικειμενικών | 11/02/2012 17:39
  Το ίδιο, περί μη αύξησης των αντικειμενικών, εκτός απο τον Σαμαρά, έλεγαν και κάποια στελέχη τπυ ΠΑΣΟΚ, όπως ο Οικονόμου. Το ίδιο έλεγε και ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο Καψής. Τί έγινε;; Ελεγαν ψέματα όλοι αυτοί. Ή μήπως θέλησαν να μην πειράξουν ούτε ευρώ από όσους τους πήγαιναν ψήφους με τα τσουβάλια;; (Βλέπε ΔΕΚΟ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ, ΟΛΠ) Οι τελευταίες τους κωλοτούμπες στο Βυζάντιο που παρακμάζει!
  anergos-forologoumenos
  απάντηση280
   
   
  pos eftase edo alli lisi den uparxei | 11/02/2012 16:47
  thatan kallitera na milane gia anaptixi alla lefta den uparxoun se diethes epipedo epomenos i diskoli lisi ine to mi xeiron veltisto simera min akoute ti lene psifiste to gia nane i bala sta podia tous otan apofasisoun na mi lene oti ftaiei i ellada alla oti i pagosmia krisi efere polemo sta nomismata ke stis trapezes isos tha arxisoun na lene ke ena kommati apo tin alli alithia simera omos psifizoume nai xerodas oti i lisi ine monopadi giati den exei voithia anaptixis kliste ta aftiasas sta tapinotika gia tous ellines sti mizeria ton kerdoskopon psifiste nai nanai i apofasi sta xeria tous mia xora de borei na ti rixoun sti ptoxefsi gia ta prosopika tous simferoda to simferon tis patridas ine nai provlima tous meta kali tuxi patrida
  mado
  απάντηση64
   
   
   
  MNIMONIO No 2 | 11/02/2012 15:35
  Distixos den yparxei enallaktiki lisi, kai to mnimonio prepei na psifisthei kai na proxorisei i simfonia kai i sotiria tis ellados. Ostoso, oi dinastes mas zitoun kai alla metra k ai tha zitisoun kai alla. Afti tin stigmi i politiki igesia einai apokomeni apo ton lao, dikaiologimena kai afto einai i axileios pterna tis ellados. Oi perikopes syntaxeon, misthon kathos kai ta pothen esxes ton politikon megalosan to xasma. Oi politikoi mas exoun apodeixthei MIKROU ANASTIMATOS, EGOISTES k FILARGIROI. S'aftin tin krisimi ora oi perikopes PREPEI NA XEKINISOUN APO TIN KEFALI TOU KRATOUS. Distixos kai o proedros mas kanei oti den katalavainei, tha prepei na meiothoun peninta tois ekato ta exoda proedrias( arage o proedros mas pairnei kai vouleftiki syntaxi? kai mistho?) episis ta exoda tis voulis episis kata peninta tois ekato, dimarxoi perifereiarxes klp peninta tois ekato, apolysi symvoulon ypourgon, proedron, dimarxon klp, meiosi tou kratous> Episis katargisi tie vouleftikis syntaxis timis eneken, ean theloun syntaxi na plirosoun apomaxika k kratiseis opos oloi oi ergazomenoi. Alloste pairnoun kai tin epagelmatiki tous syntaxi. To paradeigma tou Monti, einai deigma PATRIOTISMOU k SOVAROTITOS. Episis gia to ftoxo ptoxevmeno kratos mas, 200 vouleftes einai yperarketoi. Deftero stadio meiosi syntaxeon dikaston, episkopon, diefthinton, tis elit diladi, oson exoun syntaxeis pano apo 4000 evro, den einai dinato o neos pou tha protodoulepsi, kai oi ergazomenoi na exoun mistho 500 kai 1000 evro kai i elit na enai exi me deka fores epano. Metis perikopes aftes ta 300 ekatomyria pou leipoun tha vrethoun kai oi syntaxeis tou laou( to pliveion) tha sothoun. ELLINES, O AGONAS DEN EINAI ENANTIA STIN EVROPI k TON GERMANON k TIS TROIKAS, PREPEI NA EINAI ENANTION TIS ELIT, POLITIKON, DIKASTON, EPISKOPON, DIMARXON, ANTIDIMARXON k LOIPON PARATREXAMENON TON POLITIKON. FONAXTE, APAITISTE, ALLAGI TORA, OIKONOMIA k ORTHOLOGISMOS TOU KRATOUS, APO EMAS EXARTATAI. POLEMISTE, PIRATE LATHOS POREIA.
  Georges Iakovou
  απάντηση239
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΓΙΑΤΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ; | 11/02/2012 14:25
  ΑΦΟΥ Η Σύμβαση χρηματικής διευκόλυνσης ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛ. ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟΥς ΠΙ ΣΤΩΤΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝΝ, ΤΟΚΩΝ, ΤΟΚΩΝ ΥΠΕΡΗΜΕΡΙΑΣ. ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.
  ΕΑΜ
  απάντηση3314
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ΠΡΩΤΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ | 11/02/2012 13:10
  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΤΕ Η ΟΧΙ. ΜΗ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΠΑΛΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΙ ΨΗΦΙΖΑΤΕ.
  ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ
  απάντηση312
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-