Έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα στις μεταμεσονύχτιες διαπραγματεύσεις του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς και με δεδομένο ότι για την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία, η χώρα βρίσκεται εντελώς στον αέρα.

Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη που είναι κοντά στον πρωθυπουργό εκφράζουν έντονη ανησυχία για όσα θα ακολουθήσουν τις επόμενες ώρες και ιδιαιτέρως αν στη συνεδρίαση του Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών κ.Ευ.Βενιζέλος δεν έχει να παρουσιάσει οριστική συμφωνία.

Στο πρωθυπουργικό γραφείο αυτή την ώρα επικρατεί αναβρασμός και καταβάλλονται προσπάθειες της τελευταίας στιγμής με σκοπό να οριστικοποιηθεί η συμφωνία και να μπορέσει ο κ.Βενιζέλος να πει συγκεκριμένα πράγματα στους ομολόγους του.

Αλλιώς εκτιμάται ότι ο κ.Βενιζέλος θα αντιμετωπίσει απολύτως εχθρικό περιβάλλον και μια ατμόσφαιρα αποχαιρετισμού της Ελλάδας από την Ευρώπη.

Ήδη οι Βρυξέλλες έχουν διαμηνύσει στην Αθήνα ότι δεν πρόκειται να δώσουν την παράταση των δεκαπέντε ημερών για την εξεύρεση λύσης.

Υπό το βάρος αυτών των συνθηκών,πληροφορίες φέρουν τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο έτοιμο να ασκήσει την μέγιστη δυνατή πίεση προς τους αρχηγούς των κομμάτων.

Και αν αποτύχει δεν θα διστάσει αυτή τη φορά να υποβάλει την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την επιχείρηση διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Όπως και αν έχει πάντως η χώρα φαίνεται πως δεν μπορεί να ξεκολλήσει από την άβυσσο και ταξιδεύει πλέον προς την λεγόμενη άτακτη χρεοκοπία. Εκτός κι αν την τελευταία στιγμή υπάρξει από μηχανής Θεός, μόνο που στη σύγχρονη ελληνική τραγωδία φαίνεται να μην υπάρχει