«Μακάρι να ήμουν και εγώ μέσα στην κυβέρνηση για να λύσω πολλά από τα προβλήματα σας, που θα μπορούσε και η σημερινή κυβέρνηση να λύσει», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλιας υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο τις αθλήτριες της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης Γυναικών και τους αθλητές και αθλήτριες της Ολυμπιακής Ομάδας Κωπηλασίας.

«Ξέρω τα παράπονά σας και είναι δίκαια τα παράπονά σας, να τα ακούσει η πολιτεία. Μακάρι να ήμουν και εγώ μέσα στην κυβέρνηση. Βεβαίως, βρεθήκατε σε μια δύσκολη περίοδο και είστε θύματα των δυσκολιών αυτής της περιόδου», τους είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τους προέτρεψε: «πρέπει όμως εσείς να αποτελέσετε μία εξαίρεση, μια χρυσή εξαίρεση. Γιατί προσφέρετε στην πολιτεία όλα αυτά τα μετάλλια που παίρνετε με τη δύναμη της ψυχής σας».

Ο κ. Παπούλιας είπε ότι λυπήθηκε πολύ και ιδιαίτερα λυπήθηκε σαν αθλητής όταν διάβασε σε κάποιες ξένες εφημερίδες ότι δεν είχαν οι αθλητές και οι αθλήτριες της χώρας μας ομοιόμορφες φόρμες: «Αν αληθεύει αυτό, είναι απαράδεκτο», είπε, αλλά ο Πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Δ. Διαθεσόπουλος είπε ότι δεν αληθεύει κάτι τέτοιο «δεν φτάσαμε ακόμα εκεί», είπε συγκεκριμένα.

Ο κ. Παπούλιας τους είπε ότι διακρίθηκαν με ελάχιστα μέσα και συμπλήρωσε: «δεν μπορώ να πω τι θα κάνατε, αν είχατε περισσότερα μέσα, γιατί καμιά φορά και τα περισσότερα δεν φέρουν ανάλογα αποτελέσματα. Αλλά, θα έπρεπε να είχατε τα απαραίτητα…».