Σε…«σπέκουλα» αποδίδει ο κ. Γ. Καρατζαφέρης τις σχέσεις του «αρχιτοκογλύφου» της Θεσσαλονίκης Μάρκου Καραμπέρη με τον ΛΑΟΣ και με τον βουλευτή του κ. Κυρ. Βελόπουλο, στο ψηφοδέλτιο του οποίου συμπεριελήφθη ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010. Μάλιστα για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από τις σχέσεις αυτές, οι οποίες αποτυπώνονται και στο φωτογραφικό υλικό το οποίο έχει δει το φως της δημοσιότητας, ο κ. Καρατζαφέρης απέδωσε την «σπέκουλα» στην… Αριστερά!

Το… λευκό ποινικό μητρώο

Απαντώντας στις βολές του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλη, ο οποίος αναφέρθηκε στον «υπαρχηγό του Βελόπουλου», ο κ. Καρατζαφέρης επιχείρησε να δώσει εξηγήσεις για το μείζον θέμα που έχει ανακύψει. Οπως είπε, όταν έγινε η επιλογή υποψηφίων «ζητήσαμε ποινικό μητρώο». «Μας ήρθε, λοιπόν, λευκό ποινικό μητρώο», είπε ο κ. Καρατζαφέρης, επισημαίνοντας ότι «εάν η πολιτεία δεν είχε ψάξει αυτόν τον κύριο και είχε λευκό ποινικό μητρώο μέχρι εκείνη την ώρα, δεν ευθυνόμαστε εμείς».

«Είχαμε τις καλύτερες συστάσεις»

Μάλιστα είπε ότι επειδή ο «αρχιμαφιόζος» δεν ήταν μέλος του ΛΑΟΣ «ζητήσαμε συστάσεις»: «Μας ήρθαν, λοιπόν, συστάσεις από μια σειρά ευυπόληπτων πολιτικών της Θεσσαλονίκης. Επειδή δεν γνωρίζαμε το πρόσωπο, υπήρξε και η παρέμβαση δημοσιογράφου, εκδότη εφημερίδων της Θεσσαλονίκης αλλά και πανελλαδικής κυκλοφορίας, ο οποίος μας είπε τα καλύτερα. Μια σειρά πολύ γνωστών καλλιτεχνών μας είπαν τα καλύτερα. Για ποιο λόγο, λοιπόν, να τον αποκλείαμε εμείς;», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης, διερωτώμενος «ξέραμε ότι εν συνεχεία αυτός θα αποδεικνυόταν παλιάνθρωπος;».

«Τι φταίει ο Βελόπουλος;»

«Δεν είναι μέλος του κόμματος, ξεκάθαρα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι «ήταν συνεργαζόμενος». «Και στα ψηφοδέλτια των κομμάτων εννοείται ότι συμβαίνει. Πού ξέρεις τι θα προκύψει αύριο;» πρόσθεσε, ενώ παρέχοντας πλήρη κάλυψη στον βουλευτή του, είπε: «Τι φταίει η επιλογή του Βελόπουλου, επιτέλους; Επειδή έχει μια σεμνότητα ο βουλευτής και δεν έρχεται να σας αντιμετωπίσει με αυτή την επιχειρούμενη κλιμακούμενη χυδαιότητα και από ακραία φύλλα της Δεξιάς;». Και κατέληξε: «Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει!».