«Εδώ και τώρα» αναπτυξιακές προϋποθέσεις για τη χώρα, ζήτησε ο υπουργός Υγείας κ. Αν. Λοβέρδος, αλλιώς, όπως προειδοποίησε στην Βουλή, «το 2013 δεν θα βγει». Και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου να δραστηριοποιηθούν στην κατεύθυνση αυτή.

Όπως είπε «ή θα κινητοποιηθούν οι κυβερνήσεις όλες για αναπτυξιακές πολιτικές το 2012, αλλιώς το 2013 «δεν θα βγει»». «Να τα ξέρουμε αυτά, δεν έχουμε πολυτέλεια να χάσουμε το 2012. Μιλάω για εμάς που είμαστε τώρα και για όποιους βγουν μετά εκλογές της άνοιξης», πρόσθεσε.

Την ίδια στιγμή, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά των προμηθευτών των νοσοκομείων. Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προμήθειες και τις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των νοσοκομείων, χαρακτήρισε άθλια τη συμπεριφορά των προμηθευτών ιατρικού και φαρμακευτικού υλικού, λέγοντας πως είναι απορίας άξιον το ότι επί 17 χρόνια αν και πληρώνονταν με καθυστερήσεις δεν κινητοποιούνταν, γιατί υπήρχαν υπερτιμολογήσεις, ενώ τώρα «κάθε τόσο μας απειλούν με εμπάργκο». «Είναι άθλια αυτή η συμπεριφορά λόγω και της θέσης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός.

Μάλιστα καταφέρθηκε κατά των προμηθευτών ορθοπεδικού υλικού, προαναγγέλλοντας ότι την μεθεπόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία για τα ορθοπεδικά. Όπως είπε «συμπεριφέρθηκαν ως καρτέλ, δεν κατέθεσαν προσφορές και αυτό είναι ο ορισμός του καρτέλ». «Τι νομίζουν οι κύριοι αυτοί, ότι θα υποχωρήσουμε; Δεν θα υποχωρήσουμε εμείς, αλλά αυτοί», πρόσθεσε προειδοποιώντας «η Ελλάδα θα αγοράσει ορθοπεδικό υλικό από την Κύπρο και με νόμο θα νομιμοποιήσει τη δαπάνη «για να μάθουν οι κύριοι αυτοί»!