από metereologos.gr
Παρασκευή 20 Ιουλίου 2018
 

Η Ελλάδα στην «πρέσα»

Πιέσεις και εκβιασμοί για το κούρεμα του χρέους - Θυσιάζουν 13ο και 14ο μισθό... για να σωθούν οι μισθοί
Η Ελλάδα στην «πρέσα»
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το «καρτέλ των δανειστών» εκβιάζει την ευρωζώνη με την άρνηση συμμετοχής στην αναδιάρθρωση του χρέους χωρίς ένα παχυλό επιτόκιο για τα νέα ομόλογα με τα οποία θα αντικατασταθούν τα παλαιά. Η εμπλοκή στην αναδιάρθρωση εγείρει κινδύνους ασύντακτης χρεοκοπίας τον Μάρτιο, την ίδια ώρα που η τρόικα ζητεί τη θυσία του 13ου και 14ου μισθού.

Εξοδο ασφαλείας από τον κυκεώνα του PSI και της νέας δανειακής σύµβασης θα αναζητήσει το Μέγαρο Μαξίµου τις επόµενες «κρίσιµες εβδοµάδες», όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Λ. Παπαδήµος. Ο Πρωθυπουργός ασχολείται προσωπικά µε τις διαπραγµατεύσεις, ωστόσο αντιλαµβάνεται ότι ταυτόχρονα µε το οικονοµικό θα πρέπει να λυθεί και το πολιτικό πρόβληµα της χώρας. Οι ξένοι εταίροι αλλά και σηµαντικοί οικονοµικοί παράγοντες της ΕΕ εκδηλώνουν έλλειψη εµπιστοσύνης προς ολόκληρο το πολιτικό σύστηµα της Ελλάδας. Αν δεν γεφυρωθεί άµεσα το χάσµα που έχει δηµιουργηθεί, το ποσό -µαµούθ από τη νέα δανειακή σύµβαση δεν πρόκειται να εισρεύσει στα κρατικά ταµεία. Για τους λόγους αυτούς αναµένεται ο κ. Παπαδήµος να έχει νέο κύκλο επαφών µε τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, πιθανόν την προσεχή εβδοµάδα.

Πάλι κατά µόνας θα δει ο κ. Λ. Παπαδήµος τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ και µόνο αν δηµιουργηθεί κλίµα συνεργασίας θα καλέσει και τους τρεις σε κοινή συνάντηση. Ο Πρωθυπουργός φέρεται όµως αποφασισµένος να θέσει στους αρχηγούς το πολιτικό πρόβληµα της χώρας και να αναζητήσει οριστική λύση. Τα δεδοµένα είναι λίγο-πολύ γνωστά. Αυτή τη στιγµή βρίσκονται σε κρίσιµο στάδιο οι διαπραγµατεύσεις για το PSI, καθώς υπάρχουν σηµαντικά προβλήµατα που δυσχεραίνουν την επίτευξη συµφωνίας.

Αν δεν προκύψει συµφωνία, υπάρχουν δύο ενδεχόµενα: Είτε το κούρεµα θα είναι µεγαλύτερο και άρα χάνεται ο εθελοντικός χαρακτήρας του· στην περίπτωση αυτή η χώρα θα εισέλθει σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας και θα χρειαστεί να γίνει διαχείριση της κατάστασης που θα προκύψει. Είτε το κενό θα καλυφθεί µε χρηµατοδότηση µεγαλύτερη από αυτή που συµφωνήθηκε την 26η-27η Οκτωβρίου.

Το θέµα αυτό ετέθη από την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στην πρόσφατη συνάντησή της µε την Ανγκελα Μέρκελ. Αν συµβεί αυτό, το ήδη αναµενόµενο νέο µνηµόνιο θα είναι ακόµη σκληρότερο µε όρους που θα βαρύνουν υπέρµετρα στους ώµους των πολιτών, αλλά και των κοµµάτων που µετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισµό.

Κινητικότητα

Η κατάσταση όπως είναι φανερό απαιτεί την πλήρη συστράτευση και την οµοψυχία των πολιτικών κοµµάτων στο εναποµείναν διάστηµα ως τις βουλευτικές εκλογές. Από την πλευρά των εταίρων πάντως σηµειώνεται µεγάλη κινητικότητα τις τελευταίες ηµέρες. Η κυρία Μέρκελ δήλωσε µετά τη συνάντησή της µε τον ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι ότι «προτεραιότητα της ευρωζώνης για το 2012 είναι το ελληνικό PSI και η νέα δανειακή σύµβαση της Ελλάδας». Παράλληλα ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα ήρθε την περασµένη εβδοµάδα στην Αθήνα µε δικό του αίτηµα, καθώς η προγραµµατισµένη επίσκεψή του ήταν για τις αρχές Φεβρουαρίου µετά τη συνεδρίαση του Eurogroup. Επιπλέον, έρχεται σήµερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερµανίας Γκίντο Βεστερβέλε, ο οποίος θα έχει συναντήσεις µε τον Πρωθυπουργό, µε τον υπουργό Εξωτερικών κ. Στ. Δήµα και µε τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Αντ. Σαµαρά. Σύµφωνα µε πληροφορίες, ο κ. Βεστερβέλε θα εκφράσει τη στήριξη της γερµανικής κυβέρνησης στην Ελλάδα σε µια προσπάθεια να «θερµάνει» υπέρ της το κλίµα των διαπραγµατεύσεων.

Στο εσωτερικό της χώρας

Αυτή η προσπάθεια από το εξωτερικό θα πρέπει να βρει αντίκρισµα και στο εσωτερικό της χώρας. Μολονότι οι κατ’ ιδίαν συναντήσεις του κ. Παπαδήµου µε τους πολιτικούς αρχηγούς πραγµατοποιήθηκαν σε πολύ καλό κλίµα και όλοι δεσµεύτηκαν να στηρίξουν την κυβέρνηση, η καθηµερινή διαχείριση των προβληµάτων αποδεικνύει πόσο λεπτές είναι οι ισορροπίες.

Το θέµα της µείωσης του εργασιακού κόστους συναντά πολλές αντιδράσεις από βουλευτές όλων των κοµµάτων. Για το ΠΑΣΟΚ το πρόβληµα είναι διαβρωτικό, αλλά καλύπτεται από τη συζήτηση για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόµµατος. Εµπειρα στελέχη όµως επισηµαίνουν µε εξαιρετικό προβληµατισµό ότι η βάση του κόµµατος µπορεί να «χώνεψε» τις µειώσεις στους µισθούς και στις συντάξεις αλλά η διάλυση των εργασιακών σχέσεων είναι ζήτηµα που χτυπάει τα θεµέλια του κόµµατος. Με το κενό ηγεσίας οι βουλευτές εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους χωρίς τον κίνδυνο να θεωρηθούν αντάρτες.

Επιπλέον, η εσωτερική αναστάτωση στο ΠΑΣΟΚ προκαλούσε µεγάλη αβεβαιότητα στο Μέγαρο Μαξίµου, παρ’ ότι ο κ. Παπαδήµος δήλωνε πως είναι προετοιµασµένος για όλες τις καταστάσεις και ο κ. Γ. Παπανδρέου ότι αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ να στηρίξει το εθνικό συµφέρον και τη συµφωνία του Οκτωβρίου. Πάντως ως το «παρά πέντε» του Εθνικού Συµβουλίου η κατάσταση ήταν θολή και µπερδεµένη.

Προβλήµατα εσωτερικής συνοχής αντιµετωπίζει και η ΝΔ. Παρ’ ότι ο κ. Σαµαράς διαβεβαίωσε τον Πρωθυπουργό ότι το κόµµα του δεν θα θέσει προσκόµµατα στην προσπάθειά του να κλείσει τα ανοιχτά ζητήµατα, δεν είναι εύκολο να πείσει τους σκληρούς της παράταξης. Ετσι συχνά αναφύονται προβλήµατα από τη στάση του κόµµατος, όπως π.χ. στην απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών δηµόσιας χρήσης, στο σχέδιο περικοπής των επικουρικών συντάξεων και σε άλλα ζητήµατα του πολυνοµοσχεδίου του υπουργείου Οικονοµικών, στο νοµοσχέδιο για την αποσυµφόρηση των φυλακών κ.ά.

Το Φορολογικό

Σε άλλα θέµατα όµως όπως το φορολογικό ενδέχεται να επιτευχθεί ιστορική συµφωνία. Η συναίνεση στο Φορολογικό κρίνεται πολύ σηµαντική από το Μέγαρο Μαξίµου και από το υπουργείο Οικονοµικών και για τον λόγο αυτόν υπάρχει ανοιχτή συνεργασία µε τη ΝΔ. Σύµφωνα µε πληροφορίες, πρόθεση των κκ. Παπαδήµου και Ευ. Βενιζέλου είναι το τελικό σχέδιο να ενσωµατώνει τις προτάσεις της ΝΔ µε τρόπο ο οποίος να ενδυναµώνει το κυβερνητικό σχήµα.

Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, παρά την απειλή να αποχωρήσει ο ΛΑΟΣ από την κυβέρνηση αν δεν πραγµατοποιηθεί το συµβούλιο των αρχηγών µε τον κ. Παπαδήµο και δεν γίνει πιο µικρό και αποτελεσµατικό το κυβερνητικό σχήµα, δεν έθεσε τέτοια ζητήµατα στον Πρωθυπουργό και δεσµεύτηκε ότι θα στηρίξει και αυτός την κυβέρνηση.

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΓΚΡΙΝΙΕΣ

Διορθώσεις µόνο όταν είναι αναγκαίες

Παρά τη συζήτηση για έναν ενδεχόµενο ανασχηµατισµό, η οποία πυροδοτείται από τις απόψεις που ακούγονται στο ΠΑΣΟΚ περί παραίτησης των υπουργών που θα θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του κόµµατος, ο κ. Λ. Παπαδήµος δεν προτίθεται, σύµφωνα µε συνεργάτες του, να προχωρήσει σε τέτοιες κινήσεις. Αν επέλθει υποχρεωτικώς, εξαιτίας άλλων εξελίξεων, τέτοια ανάγκη θα αντιµετωπίσει εκείνη τη στιγµή το θέµα.

Αυτό που προέχει στους πρωθυπουργικούς σχεδιασµούς είναι να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγµατεύσεις για το PSI και τη νέα δανειακή σύµβαση µε την τρόικα και έπειτα να ψηφιστεί από τους βουλευτές των τριών κοµµάτων το πακέτο που θα συνοδεύει την εκταµίευση της δόσης-µαµούθ των 89 δισ. ευρώ. Οι καθηµερινές γκρίνιες για επί µέρους θέµατα θα πρέπει να διευθετούνται µε άλλον τρόπο και να µην απασχολούν για ηµέρες την επικαιρότητα.

Προκειµένου να επιτύχει την εσωτερική ηρεµία, ο κ. Παπαδήµος, αφού θα ενηµερώσει αναλυτικά τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για όλες τις πτυχές των διαπραγµατεύσεων, προτίθεται µην παρέµβει ξανά σε αυτή την κατεύθυνση. Διορθώσεις θα ζητεί µόνο αν οι προτάσεις που καταθέτουν τα κόµµατα δεν κινούνται σε ρεαλιστικές κατευθύνσεις µε βάση τις συµφωνίες.


Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαξ Οτε: «Η Γερµανία πρέπει να πιέσει τις τράπεζες να υποχωρήσουν» 
Κόβουν τα δώρα για να σωθούν οι μισθοί 
«Κόψτε προσωπικό - μισθούς στις ΔΕΚΟ» 
 
 
σχόλια (81)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Για να μην σας δουλεύουν... | 17/01/2012 09:56
  2) ΠΡΑΞΗ Ανακοίνωση της Επιτροπής της 21ης Μαΐου 2002, σχετικά με την παραγωγικότητα: το κλειδί για την ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών οικονομιών και επιχειρήσεων [COM (2002) 262 τελικό - Δεν έχει δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα]. 3) ΣΥΝΟΨΗ Ορισμός Επίσημα, η παραγωγικότητα της εργασίας αντιστοιχεί στην ποσότητα εργασίας που απαιτείται για την παραγωγή μιας συγκεκριμένης μονάδας. Από μακροοικονομική άποψη, η παραγωγικότητα της εργασίας μετράται μέσω του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕγχΠ) μιας χώρας ανά ενεργό άτομο. Η ανάπτυξη παραγωγικότητας εξαρτάται από την ιδιότητα του φυσικού κεφαλαίου, τη βελτίωση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού, τις τεχνολογικές προόδους και τις νέες μορφές οργάνωσης. Η ανάπτυξη της παραγωγικότητας αποτελεί την κύρια πηγή της παραγωγικής ανάπτυξης. ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΟ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΑΝΑ ΜΕΤΑΒΗΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΗ (ΙΔΙΩΤΗ Η ΔΗΜΟΣΙΟ) Πλαίσιο Η ανακοίνωση τοποθετείται στο πλαίσιο της στρατηγικής που εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της Λισσαβόνας το 2000, στόχος της οποίας είναι να καταστήσει την Ένωση «την ανταγωνιστικότερη και δυναμικότερη οικονομία της γνώσης στον κόσμο, ικανή για μια βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη συνοδευόμενη από μια ποσοτική και ποιοτική βελτίωση της απασχόλησης και μια μεγαλύτερη κοινωνική συνοχή». Η ανάπτυξη της αύξησης παραγωγικότητας στην ΕΕ δεν επαρκεί τη στιγμή αυτή για την επίτευξη, μέχρι το 2010, των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών στόχων της απασχόλησης που ορίστηκαν στη Λισσαβόνα.> ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΤΡΟΙΚΑ,
  Στέλιος_Ναύπλιο
  απάντηση12
   
   
  Δευτέρα πρωι πρωι!!! | 16/01/2012 19:19
  Τρέχουν τα κοράκια στην Ουάσιγκτον!! Αφού ιδέα δεν έχετε, ανόητοι είστε, ερασιτέχνες σαλτιμπάγκοι σε ξεπεσμένο τσίρκο! Αποτυχημένοι, ανίδεοι, ξερόλες, φαφλατάδες. Ποιος θα μιλήσει μαζί σας, ποιος θα κλείσει συμφωνίες, ποιος θα υπογράψει, τι θα υπογράψει; Μόλις πάρετε δάνειο θα παει στις Ελβετίες στους προσωπικούς σας λογαριασμούς. Ποια ανάπτυξη; Τόσα χρόνια το μόνο που μάθατε να κάνετε είναι η αφαίμαξη των πόρων. Πώς λειτουργεί αυτό το συνοθύλευμα ως κράτος; Ενα ανέκδοτο γίναμε. Και μας εκβιάζετε ως Νονοί μέρα νύχτα, τι θα μας κόψετε ακόμα; Για αρχίστε από να κόβετε τα ξαφρίσματα, τους υπέρογκους μισθούς, βολευτών υπουργών πρωθυπουργών τσιρακίων δικαστικών ΔΕΚΟ στρατιωτικών προέδρου δημοκρατίας και άλλων τέτοιων χαραμοφάηδων. Αει σιχτίρ ανίκανοι.
  Αει σιχτίρ
  απάντηση233
   
   
   
  Απορία | 16/01/2012 18:11
  Μπορεί κάποιος από τους πολλούς οικονομολόγους εδώ πέρα να εξηγήσει πώς γίνεται να πέφτουν οι μισθοί και η ζήτηση αλλά ταυτόχρονα να έχουμε πληθωρισμό???
  Απορών άπορος
  απάντηση153
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  ασδφασδφ | 16/01/2012 17:10
  Ρε βοδια για πιο ιδιωτικο τομεα μιλατε στην ελλαδα????Το 80% του ιδιοτικου τομεα ηταν κρατικοδιαιτος.Δουλειες του κρατους με μεγαλο τιμημα.Δημοσιοι υπαλληλοι εισασταν και σεις αλλα με ιδιοτικα κριτηρια.Για ποιον ιδιωτικο τομεα μιλατε ε καραγκιοζηδες και μας τα εχετε πρηξει??Για τα μπακαλικα?Ολα τα ΜΜΕ δεν παιρναν χοντρες επιδοτησεις απο το κρατος??Ολες οι τεχνικες εταιριες δεν καναν δουλειες του κρατους????Ολες οι φαρμακευτικες δεν καναν μπιζνες με το κρατος????Ολοι η ΥΓεια η ιδιωτικοι δεν εκανε δουλειες με το κρατος??Απο που να αρχισεις και που να τεκειωσεις??Ο ιδιωτικος τομεας ξεζουμισε το δημοσιο ./Αντε βλακες μας πριξατε με τον ιδιωτικο τομεασας ηλιθιοι.Κοπηκε η μπισνα με το κρατος καταρευσε και ο ιδιωτικος τομεας αυτο εγινε ζωα.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση196
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  απαντηση στον κυριο Μπαμπη | 16/01/2012 16:23
  κυριε Μπαμπη που με λυσσα θελεις να καταστραφει ο ιδιωτικος...θέλω να σου υπενθυμισω, οτι στον ιδιωτικο οι ανθρωποι εχουν μαθει να δουλευουν , αρα το πιθανοτερο να κανουν περισσοτερες δουλειες και να βελτιωσουν τα εισοδηματα τους Με το δημοσιο που εγιναν επαγγελματιες στο ξυσιμο τι θα γίνει ..? που ειχες προσβαση σε κατασκηνωσεις, διακοπες, παιδικους σταθμούς , επιδοματα, γαλατα...αλλα ησουν και τεμπελης ! αυτο ειναι καταστροφή.
  kelli
  απάντηση66
   
   
  NTΡΟΠΗ | 16/01/2012 14:39
  Όσοι απο εδώ γράφουν ότι πρέπει να μειωθούν οι μισθοί των ιδιωτικών υπαλλήλων διακατέχονται απο τρομερά συμπλέγματα. Αν μπορούν να ζήσουν με 500 κ 400 ευρώ να το κάνουν αμέσως αφού πρωτα παραιτηθούν απο την δημοσια υπηρεσία που δουλευουν. Να πάνε να πιασούν δουλεια στο ιδιωτικό τομέα να δούν πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Αντε γιατί πολύ γλώσσα έβγαλαν. Αντί να σκυψουν το κεφάλι θελουν να βγούν και απο πάνω. Και τα λέω αυτά που δεν είμαι ιδ. υπ. αλλά ελευθερος επαγγλεματίας. Και για να προλάβω κάποιους ΝΑΙ παρα πολλοί ε. επαγγελματίες κατακλεβαν το κράτος και γι αυτό τώρα τιμωρούμαστε. Ομως οι ιδ. υ μια ζωή στη πρέσσα ήταν και τώρα πάλι αυτοί να πληρώσουν τα σπασμένα.? ΝΤΡΟΠΗ
  DSDS
  απάντηση143
   
   
   
  Game Over | 15/01/2012 23:50
  Συμπολίτες, ας βάλουμε τις παρωπίδες και τις έχθρες στην άκρη και ας δούμε την αλήθεια κατάματα. Δεν υπάρχει σωτηρία. Κανένας δεν προσπαθεί να μας σώσει. Όλοι κοιτάνε να αρπάξουν ότι μπορούν από τη νεκρή χώρα μας σαν όρνεα. Πόσα μνημόνια και πόσες θυσίες θα χρειαζόταν να κάνουμε αν πράγματι ήθελαν να μας σώσουνε; Μία, άντε το πολύ δύο. Πόσες έχουμε κάνει; Έχω χάσει κυριολεκτικά πλέων το μέτρημα. Αν ήθελαν πράγματι να μας σώσουν, θα έφτιαχναν ένα πρόγραμμα σωστό, ρεαλιστικό, που θα έφερνε αποτελέσματα. Άντε και να χρειαζόταν κάποιες μικροδιορθώσεις και αυτό ήταν. Εδώ έχουμε νέο μνημόνιο κάθε 3 μήνες. Πράγμα το οποίο σημαίνει ότι απλά πιέζουν το λαό σιγά σιγά ώστε να μην τον εξωθήσουν στα άκρα με σκοπό όχι να τον σώσουν αλλά να του τα πάρουν όλα και άντε για. Και τα έχουν πάρει όλα. Τα δημόσια ταμεία που πληρώναμε όλη μας τη ζωή έχουν χάσει τα πάντα. Τα κλέψανε και με το νόμο. Η αξία της περιουσίας του κράτους έχει υποτιμηθεί απίστευτα και τα όρνεα περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να την αρπάξουν. Όσο για την προσωπική περιουσία του καθενός μας, με τις μειώσεις και τα χαράτσια θα μας εξωθήσουν να την πουλήσουμε μπιτ παρά. Αυτό είναι το σχέδιο τους και όχι η σωτηρία της χώρας. Οι μάσκες έπεσαν πλέων. Η χώρα πάει ολοταχώς προς την χρεωκοπία. Όλα τα μέτρα που παίρνουν εκεί οδηγούν. 3 χρόνια τώρα μας σώζουν και δε λέμε να σωθούμε. Γιατί απλά ποτέ δεν θέλησαν να μας σώσουν. Να μας ξεπουλήσουν θέλησαν. Αν δεν αντισταθούμε τώρα. Αν δεν τους σταματήσουμε, τότε πραγματικά θα είμαστε άξιοί της μοίρας μας. Εμείς και τα παιδιά μας πουλιόμαστε στο σκλαβοπάζαρο των αγορών και των τραπεζών κυριολεκτικά αδιαμαρτύρητα σαν λοβοτομημένοι. Πρέπει να πούμε όλοι μαζί " παιχνίδι τέλος". Αυτοί οι προδότες πρέπει να φύγουν από την εξουσία και να γίνουν άμεσα εκλογές. Δεν ξερω αν πρέπει να φύγουμε από το ευρώ και να πάμε στη δραχμή, δεν ξέρω αν πρέπει να φύγουμε από την ΕΕ. Αυτό που ξέρω είναι ότι πάμε ολοταχώς στο γκρεμό και πρέπει να πατήσουμε φρένο. Ενωθείτε γιατί είναι ήδη πολύ αργά.
  Μάρκος
  απάντηση3213
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Κυριος μπαμπης | 15/01/2012 23:23
  Ιδιωτικος τομεας στην ελλαδα.Η μεγαλυτερη απατη του αιωνα.Ολος ο ιδιωτικος τομεας ζουσε απο το κρατος.Γιατι να πουμε?Για την Υγεια?Για τα εργα?Για τα ΜΜΕ?Για την αμυνα?για τις τηλεπικοινωνιες?για τις δουλειες με τις δεκο?Για τους κολητους που νικιαζανε στο δημοσιο κτηρια?Ολος ο ιδιωτικος τομεας ζουσε ρουφωντας το αιμα του δημοσιου.Ασε για την φοροδιαφυγη ουτε κουβενντα. Τωρεα ομως που κοπηκε το χρημα απο το κρατος τσουπππππππ μια μια η καθε επιχειρηση βαζει λουκετο.Και πιος δεν πηρε χρημα απο το κρατος. Και ερχοντε οι ιδιωτικοι και μας λενε οτι αυτοι δουλευουνε χαχαχαχααχαχαχα Οχι 400 ευρο να σας τον πανε τον μισθο αλλα να σας βαλουν να πληρωσετε και αυτα που φαγατε τοσα χρονια λαμογια ε λαμογια.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση3239
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μπαμπης | 15/01/2012 23:12
  Κοφτε εδω και τωρα τους μισθους στον ιδιωτικο τομεα.τελος οι κρατικες δουλειες τελος και οι κρατικοδιαιετες επιχειρησεις. 400 ευρο και πολυ τους ειναι με τις υπηρεσιες και τα προινοντα που λανσαρουν.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2453
  Απαντήσεις  3 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Πήγα σε μάγισσες σε χαρτορίχτρες | 15/01/2012 20:43
  Aλλά καμια δεν μπόρεσε να μου πει πως γίνεται, χωρίς η χώρα να βαράει αστρονομικά ελλείμματα γιατί τα δανεικά κόπηκαν, ο μέσος μισθός να είναι υπερδιπλάσιος αυτού των 400 ευρώ που αναλογεί στην παραγωγικότητα της χώρας (στην καλύτερη περίπτωση, αυτό είναι μέγεθος του 2009 από υπολογισμούς της TτE σε ανύποπτους χρόνους). Καμία άλλη μάγισσα ή μάγος εκεί έξω; Το κακό με τα νούμερα είναι ότι δεν αλλάζουν αν τα μπουρδολογήσεις μέχρι θανάτου - αλλάζουν μονο αν δουλέψεις να τα αλλάξεις. Εκτος από άσχετους, γέμισε και γραφικούς εδώ μέσα.
  Ζήτουλας
  απάντηση3429
  Απαντήσεις  4 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ε θα παει ο Μπένυ!!! | 15/01/2012 20:27
  Με τη σημαδεμένη του τράπουλα και θα καθαρίσει!
  Σαλτιμπάγκος
  απάντηση115
   
   
  Eivai baltoi n nln0ioi; | 15/01/2012 20:26
  Afou omologeisav oti me tis prongoumeves perikopes n oikovomia pnge pros to xeirotero kai malista bgaivouv kai leve oti n politikn litotntas apetuxe, giati arage epeimevouv sta idia metra; tuxaio; dev vomnzw.
  petros lenas
  απάντηση117
   
   
   
  Απαράδεκτοι | 15/01/2012 19:55
  Μπορειτε να μου πείτε σας παρακαλώ απο που προκύπτει απο το περιεχόμενο του άρθρου ο τίτλος; Και εκτός απο τον ΣΕΒ ποιός άλλος επίσημα έχει εκφράσει την απαίτηση για περικοπή μισθών στον ιδιωτικό τομέα;
  Nikos
  απάντηση184
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Μα πως; | 15/01/2012 19:48
  Πώς μπορεί να επιτευχθεί η μείωση των τιμών στην αγορά για αυξηση της ανταγωνιστικοτητας, σε ένα κοινωνικοοικονομικό σύστημα, στο οποίο κινητήρια δύναμη αποτελεί το κέρδος και, άρα, οι διάφοροι κλάδοι των επιχειρηματιών δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να ρίξουν τις τιμές, σε βάρος των δικών τους κερδών; Η απάντηση είναι απλή. Οι τιμές θα πρέπει να μειωθούν, χωρίς να θιγούν τα κέρδη. Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με τη μείωση άλλων παραγόντων που συμμετέχουν στη διαμόρφωση των τιμών. Σε πολύ γενικές γραμμές, οι συντελεστές, που συμμετέχουν στη διαμόρφωση των τιμών, είναι οι τιμές στις πρώτες ύλες - βοηθητικά υλικά, οι μισθοί των εργαζομένων και το κέρδος που τσεπώνουν οι επιχειρηματίες. Από τους τρεις αυτούς παράγοντες, που διαμορφώνουν τις τιμές των εμπορευμάτων, ο μόνος που «προσφέρεται» για περικοπή, είναι οι μισθοί, δεδομένου ότι οι δύο άλλοι, σύμφωνα πάντα με την κυρίαρχη οικονομική λογική, εμφανίζονται ως «ανελαστικοί»...
  CHQ
  απάντηση165
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ | 15/01/2012 19:25
  Καλα εσεις οι εργαζομενοι τι νομιζετε οτι οι πυραμιδες χτηστικαν με 13ο και 14ο μισθο και 1200 καθαρα;
  παρατηρητης
  απάντηση258
   
   
   
  Πως θα σωθούν οι μισθοί; Απλό! | 15/01/2012 19:23
  Κόβονται ΤΩΡΑ αμέσως οι δεκαριές χιλιάδες Ευρώ μισθοί το μήνα των 300 αχρήστων! Κόβονται τα πληρωμένα τους έξοδα, κινητά, αυτοκίνητα, ταξίδια, ενοίκια, κτλ κτλ. Κόβονταοι οι παροχές χιλιάδων και χιλιάδων Ευρώ στα κόμματα και αποκόμματα. Κόβονται οι μίζες των υπουργών. Κόβονται τα επίσημα των υπουργών. Κόβονται οι 50-60 υπουργοί στο ελάχιστο. Κόβονται οι Δ Υ οι ΔΕΚΟ με τα ρετιρέ, Κόβονται οι φοροφυγάδες. Κόβονται οι Τόληδες που χρωστούν εκατομμύρια Ευρώ και δεν πληρώνουν μια. Κόβονται τα της Εκκλησίας που πληρώνουμε τζαμπα και βερεσέ 158.000.000 εκατομμύρια Ευρώ το χρόνο. Κοβονται οι Ακηδες, Μαντέληδες, Βουλγαρδάκηδες, Αγγέλου, Λαλιώτες και γίνονται έλεγχοι για να επιστραφούν τα ξαφρισμένα μας! Κάνε σούμα Παπαδήμο έχεις και περίσσεμα! Αλλά μια και κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει βρίσκεις κι εσύ με τον χοντρό κι ανόητο να βαρέσεις τους συνταξιούχους και μισθωτούς!! Να πάτε να κόψετε από τη Βολή πρώτα πρώτα - και από τους βολευτές και υπουργούς κι από τα τσιράκια τους που ακόμα τσεπώνουν 16 και 18 μισθούς! Ως εδώ ήτανε! Τέρμα!
  Τερμα
  απάντηση438
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Ρε κάφροι.... | 15/01/2012 19:14
  ...δεν βλέπετε διπλα ότι το 68% αυτων που συμμετεχουν στο γκάλοπ αν θα χρεοκοπήσει η χωρα πιστευουν και επιθυμούν αυτό; τι σημαίνει λοιπόν; οτι εγω θα ψηφησω τα τομάρια που θελουν να ξεπουλήσουν, εμενα τα παιδια και τα εγγόνια μου; Τους Μπενυ, Σαμαρα, Καρατζαφύρερ; Τοσο κοντοφθαλμοι είστε; Δεν φοβόσαστε την Επανασταση των Πεινασμένων;
  Στέλιος_Ναυπλιο
  απάντηση225
   
   
  Ιδού η απορία : | 15/01/2012 18:48
  Παπά Δήμος ή Παπά Δήμιος ;
  Α.Χ.
  απάντηση1213
   
   
   
  Τροικανος | 15/01/2012 18:34
  Επιτελους να πεσουν οι μισθοι στον ιδιωτικο τομεα μπας και δουμε φτηνα προιοντα.Να κοπει και ο 13 και 14 και να παει στα 300 ο μισθος.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση1429
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων