Έκκληση στην κυβέρνηση να παραχωρήσει επί ενοικίω σε ιδιώτες την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα, ώστε να εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία, απευθύνει ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ κ. Γερ. Γιακουμάτος: «Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα», λέει.

Το θέμα της «αξιοποίησης» των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες επανήλθε ξαφνικά και στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Δεν είναι μόνον ο κ. Γιακουμάτος που θέλει να νοικιαστεί η Ακρόπολη, αλλά και ΜΜΕ του εξωτερικού που επαναφέρουν το θέμα.

Ο κ. Γιακουμάτος ωστόσο σε δηλώσεις του στο «Βήμα» επιμένει στην αξιοποίηση των αρχαιολογικών χώρων από ιδιώτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα λέγοντας: «Είναι προτιμότερο αντί να είναι η Ακρόπολη κλειστή από απεργίες να ενοικιασθεί σε ιδιώτες. Βεβαίως υπό την εποπτεία του κράτους. Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;»

Όσον αφορά τις πιθανές αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του να ενοικιασθούν η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Κνωσός και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι σε ιδιώτες ο κ. Γιακουμάτος απαντά: «Να αφήσουν οι ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας»