Για παραπλανητική και ταπεινωτική διαδικασία κάνει λόγο η Ν.Δ. σχετικά με την πρωτοβουλία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του πόθεν έσχες των βουλευτών να δώσει συνέχεια στην έρευνα για τυχόν καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία και αντικείμενο έρευνας την περίοδο από το 2007 έως σήμερα.

Η Ν.Δ. που δεν πρόκειται, όπως τονίζει να λάβει μέρος σε μια τέτοια «ταπεινωτική για τη Βουλή» και παραπλανητική διαδικασία, αντιπροτείνει να διερευνηθούν τα «πόθεν έσχες», όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί κομμάτων μετά τη μεταπολίτευση, όπως ήταν η πρόταση του προέδρου της κ. Αντ. Σαμαρά εδώ και περίπου δυο χρόνια.

Ο γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ. κ. Κ. Τασούλας απέστειλε απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου των πόθεν έσχες των βουλευτών και αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Ευ. Αργύρη, στην αναφέρεται αναλυτικά η θέση της Ν.Δ. Μάλιστα, επαναλαμβάνει ότι μετά τις προσεχείς εκλογές, η Ν.Δ. ως κυβέρνηση, θα κάνει νόμο του κράτους την πρόταση αυτή, προκειμένου, όπως διευκρινίζει, να ξεκαθαρίσει το θέμα με τρόπο ουσιαστικό, αδιάβλητο και αξιόπιστο.

Στην επιστολή, την οποία δημοσιοποιεί το Βήμα, ο κ. Τασούλας αναφέρει, ότι όπως επανειλημμένα ανέφεραν βουλευτές της Ν.Δ. στην Επιτροπή που προεδρεύει ο κ. Αργύρης, το κόμμα έχει απορρίψει, δημόσια και από την πρώτη στιγμή, την πρόταση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠαΣοΚ κ. Μιχ. Καρχιμάκη για τη διαδικασία της αποστολής εξουσιοδοτήσεων των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς τις τράπεζες της Ελβετίας για το άνοιγμα τυχόν λογαριασμών τους στα πιστωτικά αυτά ιδρύματα.

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα, οι λόγοι που αρνείται η Ν.Δ. είναι προφανείς και υποστηρίζει: «Η αποδοχή μιας τέτοιας πρότασης θα αποτελούσε νέα παγκόσμια είδηση. Θα καταρράκωνε το κύρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου διεθνώς και θα καθιστούσε την Ελλάδα, για μια ακόμη φορά -μετά τις γνωστές δηλώσεις του τέως πρωθυπουργού, κ. Παπανδρέου περί »χώρας διεφθαρμένων»- περίγελο του κόσμου. Χωρίς, ταυτόχρονα, να φωτίζει την αλήθεια για όσους, πράγματι, διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα».
Ο κ. Τασούλας, θυμίζει στον κ. Αργύρη, ότι εδώ και μήνες εκκρεμεί η γνωστή πρόταση της Ν.Δ. για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών και ρίχνει το καρφί του, σημειώνοντας πως μέχρι σήμερα το προεδρείο της Βουλής δεν έχει προωθήσει προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Σύμφωνα με την πρόταση της Ν.Δ., όπως επαναλαμβάνεται και στην επιστολή, οι ανεξάρτητοι δικαστές που θα αναλάβουν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες», θα έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν το άνοιγμα των λογαριασμών, όχι μόνο στην Ελβετία, αλλά παντού, κυρίως σε δεκάδες φορολογικούς παραδείσους, αλλά ακόμη και εντός χωρών της Ε.Ε. (Κύπρο, Αγγλία, Λουξεμβούργο, κ.α.), όπως επίσης και το άνοιγμα των λογαριασμών και τη διακίνηση χρημάτων μέσω off shore εταιρειών, καθώς και την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στο εξωτερικό.

«Σε τίποτα από αυτά, η πρόταση του γραμματέα του κόμματός σας δεν αναφέρεται», υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας στην επιστολή του και συνεχίζει: «Αντίθετα, με το πρόσχημα ενός τέτοιου δήθεν »ελέγχου», στην πραγματικότητα προωθείται η αθώωση των πάντων, χωρίς κανένα έλεγχο. Η μήπως προτίθεστε να ζητήσετε από τους βουλευτές »πιστοποιητικά εντιμότητας» από όλες τις τράπεζες και τα υποθηκοφυλακεία του κόσμου και τους λοιπούς φορολογικούς παραδείσους;».

Ο γ.γ. της Κ.Ο. της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει ότι το κόμμα δεν πρόκειται να λάβει μέρος σε μια «τέτοια ταπεινωτική για τη Βουλή παραπλανητική διαδικασία, που ουσιαστικά», όπως διευκρινίζει, «αποσκοπεί στη ματαίωση της συζήτησης της δικής της πρότασης νόμου για το »πόθεν έσχες», όσων διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και αρχηγοί των κομμάτων, από το 1974 μέχρι σήμερα».