Την πρόταση-σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για την κονωνική ανασυγκρότηση και την αλληλεγγύη στην Αθήνα περιέγραψε ο κ. Γ. Καμίνης στη 2ωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κ. Λ. Παπαδήμο.

Η υλοποίηση του σχεδίου έχει υπολογισθεί ότι θα κοστίσει 35 εκατομμύρια ευρώ εκ των οποίων τα 30 εκ. ευρώ θα προέλθουν από το ΕΣΠΑ (δράσεις για απόρους, αστέγους κ.ά.) και τα υπόλοιπα 5 εκ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό για την ενίσχυση του ΚΥΑΔΑ (Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων).
Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί εκτενώς σε συνάντηση που θα έχουν τις επόμενες ημέρες ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευ. Βενιζέλος και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γ. Καμίνης.

Επίσης, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, συμφωνήθηκε να προχωρήσει υπό την εποπτεία του υπουργού επικρατείας κ. Γ. Σταυρόπουλου το νομοσχέδιο – ομπρέλα το οποίο θα καλύπτει πρωτοβουλίες για το κέντρο της Αθήνας και την υλοποίησή τους, εν είδει fast track.

Το «πράσινο φως» για την προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων, που θα διευκολύνουν παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων για το εμπορικό και ιστορικό κέντρο, με επιτάχυνση των διαδικασιών υλοποίησή τους είχε δοθεί από την κυβέρνηση, κατά τη συνάντηση που είχαν την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 ο πρωθυπουργός με το δήμαρχο Αθηναίων.