Σε αλληλοκατηγορίες περί «ανειλικρίνειας» έχουν επιδοθεί ο αρμόδιος για τον έλεγχο των οικονομικών των βουλευτών και των κομμάτων κ. Ευ. Αργύρης και ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ κ. Α. Τσοχατζόπουλος. Η αντιπαράθεση ξέσπασε με αφορμή την επισήμανση του κ. Αργύρη, ο οποίος δίνοντας στην δημοσιότητα τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» των νυν και πρώην βουλευτών, δήλωσε ότι από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών λογιστών δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις του Ν. 3213/2003 (περί «πόθεν έσχες») πλην της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε ο κ. Τσοχατζόπουλος, η οποία «κρίθηκε ανειλικρινής μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου». Μάλιστα για τον λόγο αυτό παραπέμφθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα Εφετών καθώς και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο πρώην υπουργός του ΠαΣοΚ αντέδρασε επιστρέφοντας τα περί «ανειλικρίνειας» της δήλωσής του, κάνοντας λόγο για «σήριαλ που κρατάει έναν χρόνο τώρα». Ο ίδιος επισημαίνει ότι όσα στοιχεία του ζητήθηκαν επιπροσθέτως τα έστειλε στην αρμόδια Επιτροπή Ελέγχου και αφορούσαν «τόσο την περιουσιακή του κατάσταση, όσο και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και τη διαχρονική εξέλιξή τους», ενώ όπως υποστηρίζει «τα δεδομένα ήταν εξ αρχής γνωστά και κατατεθειμένα στις φορολογικές δηλώσεις του και τις δηλώσεις πόθεν έσχες». «Απέστειλα όλα τα τραπεζικά στοιχεία και τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το έτος 1981, όταν και εκλέχθηκα για πρώτη φορά βουλευτής», επισημαίνει.

Όπως μάλιστα αναφέρει σε δήλωσή του «πρόκειται για μια πρωτοφανή έρευνα από την Επιτροπή πόθεν έσχες, παράλληλα και με τον έλεγχο που επί έναν χρόνο διεξάγει το ΣΔΟΕ στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία μου».

Έτσι, επιμένει ότι «καμία παράβαση στο πόθεν έσχες του οικονομικού έτους 2010 (χρήσης 2009), που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2010, δεν υπήρξε λόγω της μη δήλωσης του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, που αγοράστηκε το Πάσχα του 2010 και το οποίο δηλώθηκε κανονικά, -όπως κατά πάγια πρακτική συμβαίνει- στη φορολογική δήλωση του επομένου έτους, δηλαδή του 2011». «Παρ όλα αυτά, κατέθεσα στην Επιτροπή πόθεν έσχες ήδη από το φθινόπωρο του 2010 όλα τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία σε σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο. Έτσι ώστε, παρόλο που δεν είχα σχετική υποχρέωση, η Επιτροπή να μπορέσει να ελέγξει την αγορά του ακινήτου μέσα στην ίδια οικονομική χρήση 2010, ενώ η αγορά πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο 2010», αναφέρει.

Όσον αφορά τα περιουσιακά του στοιχεία υποστηρίζει ότι «το συνολικό μη αναλωθέν κεφάλαιο προς κάλυψη τεκμηρίων για τα οικονομικά έτη 2003 έως 2010 ανέρχεται στο ποσό των 719.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει οποιαδήποτε αγορά περιουσιακών στοιχείων και τα τεκμήρια διαβίωσής μου για το εν λόγω διάστημα μέχρι και σήμερα».