Στις «απαραίτητες αλλαγές ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προέκυψαν» από το «κούρεμα» των παροχών συγκεκριμένων κατηγοριών αναπήρων, θα προχωρήσει η κυβέρνηση μετά και τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν από τους φορείς των ατόμων με αναπηρία.

Απαντώντας ο υφυπουργός Εργασίας κ. Ι. Κουτσούκος σε ερώτηση του βουλευτή του ΠαΣοΚ κ. Χρ. Πρωτόπαπα με αφορμή το σχετικό πρωτοσέλιδο θέμα της εφημερίδας «Τα Νέα», διαβεβαίωσε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «θα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στο αμέσως επόμενο διάστημα», αφού όπως τόνισε «έχουμε μια υποχρέωση απέναντι σε αυτή την κοινωνική ομάδα να τους παρέχουμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και μια ποιότητα ζωής».

Σημειώνεται ότι με τον νέο Κανονισμό Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας για νοσήματα όπως η μεσογειακή αναιμία, ο αυτισμός, ο διαβήτης και το AIDS περιορίζεται το ποσοστό αναπηρίας και περικόπτονται σειρά επιδομάτων και παροχών που τους καταβάλλονται.

Όπως ανέφερε ο κ. Πρωτόπαπας «δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε στοιχεία σαν κι αυτά, δεν είναι δυνατόν». Ο κ. Κουτσούκος αν και αναφέρθηκε στην ανάγκη περιορισμού των δαπανών «αντιμετωπίζοντάς τες όμως με αίσθημα δικαιοσύνης», όπως είπε, τόνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να οδηγηθούμε σε ακρότητες και ότι πρέπει να αδικήσουμε κόσμο».

Μάλιστα ενημέρωσε ότι ήδη υπήρξε σειρά επαφών του υπουργείου Εργασίας με τους φορείς ατόμων με αναπηρία κατά όπου εντοπίστηκαν προβλήματα και τα οποία φέρεται η κυβέρνηση διατεθειμένη να διορθώσει