Η Βουλή των Ελλήνων κάλεσε τον ελληνοελβετό βουλευτή κ. Ιωσήφ Ζησιάδη να προσέλθει στη Μόνιμη Επιτροπή Οικονομικών για να καταθέσει όσα είπε περί υπάρξεως λογαριασμών σε ελβετικές τράπεζες από πολιτικούς της δεξιάς και του ΠαΣοΚ. Την πρόσκληση έστειλε προς τον κ. Ζησιάδη ο αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ευαγ. Αργύρης. Μόνον που ο κ. Ζησιάδης το τελευταίο διάστημα δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν από την Ελλάδα, δεν απαντά στα τηλεφωνήματα που του γίνονται.
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος επικοινώνησε ωστόσο μία φορά με τον ελληνοελβετό βουλευτή, αλλά ο κ. Ζησιάδης του απάντησε ότι δεν θυμάται τι ακριβώς είπε σε τηλεοπτική εκπομπή στο Mega και πως δεν έχει καμία καταγγελία.

Τις άλλες φορές που οι βουλευτές ζήτησαν να επικοινωνήσουν με τον κ. Ζησιάδη, ο τελευταίος δεν απάντησε στο τηλέφωνο, παρά τα δεκάδες μηνύματα που του έχουν αφήσει στον τηλεφωνητή του. Σημειώνεται ότι στην τηλεοπτική εκπομπή είπε ότι από το 2005 οι ελληνικές κυβερνήσεις αποφεύγουν τη συνεργασία με τους Ελβετούς για το άνοιγμα των λογαριασμών και αυτό γιατί οι Έλληνες πολιτικοί έχουν λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες.

Πλήρη έρευνα και σε βάθος χρόνου ζητούν ωστόσο οι βουλευτές και των δύο κομμάτων για πιθανούς λογαριασμούς πολιτικών στην Ελβετία. Δεν είναι μόνον οι βουλευτές της ΝΔ κκ. Κ. Τζαβάρας και Γερ. Γιακουμάτος (που πρώτοι ζήτησαν να εξετασθεί η όλη υπόθεση), αλλά και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠαΣοΚ κ. Βασ. Έξαρχος, ο οποίος ζήτησε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης ώστε «να μην μείνουν σκιές πάνω από τον πολιτικό κόσμο της χώρας». Ο κ. Γιακουμάτος προειδοποίησε μάλιστα με αγωγές σε ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια τονίζοντας ότι «δεν μπορεί να κηλιδώνονται το όνομά μου και η ελληνική Βουλή».

Ο κ. Ιωσήφ Ζησιάδης προς το παρόν δεν έχει δώσει καμία εξήγηση για όσα είπε και δεν έδωσε καμία συνέχεια στο όλο ζήτημα μετά την «πολιτική βόμβα» που έρριψε λέγοντας ότι Έλληνες πολιτικοί των δύο μεγάλων κομμάτων διθέτουν λογαριασμούς στην Ελβετία. Είναι ομοσπονδιακός βουλευτής με το κόμμα «Οι Αριστεροί» και είναι επίσης Πρόεδρος της επιτροπής ελληνοελβετικής φιλίας στην ελβετική Βουλή. Κατάγεται από την Κωνσταντινούπολη και διετέλεσε και υπουργός σε ελβετικό καντόνι και λέγεται ότι διαθέτει αμπέλια στην Πάτμο από τα οποία παράγει κρασί.