Την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας, ώστε να μειωθεί η ανεργία, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι πρέπει να αναδιαρθρωθεί το Δημόσιο, αλλά όχι με τον τρόπο που προωθείται. «Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά» είπε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε ακόμη ότι η Δημοκρατική Αριστερά προτείνει να γίνει ένα πενταετές αναπτυξιακό πρόγραμμα μέσω της Τράπεζας Επενδύσεων και του ΕΣΠΑ και με άλλες δράσεις, όπως η έκδοση ενός επενδυτικού ομολόγου.

Τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει διεύρυνση του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, ανακεφαλαιωτική διεργασία και χρηματοδήτηση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Ανέφερε επίσης ότι οι επιχειρήσεις έχουν «στεγνώσει» από τη στιγμή που έκλεισε η «στρόφιγγα» εισροής κονδυλίων από την ΕΕ.

Ερωτηθείς εάν θα συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου απάντησε αρνητικά. Όσον αφορά σε πιθανή συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν ήταν αρνητικός, αλλά υπό προϋποθέσεις για τον πολιτικό προσανατολισμό της συνεργασίας.