από metereologos.gr
Πέμπτη 16 Αυγούστου 2018
 

Χουντο-σταγονίδια στην Ευελπίδων

Εκδήλωση-πρόκληση την ημέρα του Πολυτεχνείου - Οµάδα σπουδαστών έψαλε τον ύµνο των Απριλιανών
 Χουντο-σταγονίδια στην Ευελπίδων
φωτογραφία αρχείου
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Στους κόλπους των Ενόπλων ∆υνάµεων επικρατεί εσχάτως αναβρασµός. Μεγάλη µερίδα αξιωµατικών, κυρίως από τα µεσαία και κατώτερα στρώµατα, εκφράζουν σε ιδιωτικές συζητήσεις τη δυσαρέσκειά τους για την «επίθεση» που θεωρούν ότι δέχονται στα εισοδήµατα και στην αξιοπρέπειά τους. Σύµφωνα όµως µε αποκλειστικές πληροφορίες του «Βήµατος», η έκφραση αυτής της δυσαρέσκειας υπερβαίνει τις απλές κουβέντες στα γραφεία και στις στρατιωτικές σχολές. Οδηγεί σε απαξίωση των θεσµών της συντεταγµένης Πολιτείας, όπως απεδείχθη κατά τους εορτασµούς της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη µε τις αποδοκιµασίες στο πρόσωπο του Προέδρου της ∆ηµοκρατίας κ. Κ. Παπούλια. Και σε ορισµένες περιπτώσεις ενδύεται «ακροδεξιό µανδύα», µε απόψεις και ιδέες επικίνδυνες που δηµιουργούν υπόνοιες για ύπαρξη, ακόµη και σήµερα, χουντικών «σταγονιδίων» στους κόλπους των Ενόπλων ∆υνάµεων. Οι απόψεις αυτές φαίνεται δυστυχώς ότι έχουν απήχηση, κρίνοντας από την ενίσχυση της δύναµης της «Χρυσής Αυγής» και τον πληθωρισµό ιστοσελίδων σχετικού περιεχοµένου.

Ενδεικτικό είναι ένα περιστατικό που έλαβε χώρα στη Σχολή Ευελπίδων στις 17 Νοεµβρίου, λίγες ηµέρες µετά την ορκωµοσία της κυβέρνησης του κ. Λ. Παπαδήµου, στις 11 Νοεµβρίου. Σε µια ενέργεια πρωτοφανή, ορισµένοι σπουδαστές πραγµατοποίησαν ένα «µίνι πραξικόπηµα» ενάντια στα δεδοµένα της Σχολής. Προκάλεσαν τα δηµοκρατικά αισθήµατα όσων παρευρέθησαν και των υπολοίπων που το έµαθαν καθυστερηµένα, τραγουδώντας τον ύµνο της 21 ης Απριλίου και αµφισβητώντας τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τι ακριβώς συνέβη; Ανήµερα της επετείου της 17ης Νοεµβρίου, το σύνολο των Ευελπίδων συγκεντρώθηκε στο κεντρικό αµφιθέατρο της Σχολής για τον καθιερωµένο ετήσιο εορτασµό. ∆ιαβάστηκε η ηµερήσια διαταγή, την οποία είχε προσωπικά συντάξει και υπογράψει ο υπουργός Εθνικής Αµυνας κ. ∆. Αβραµόπουλος, ενώ ακολούθησε η προβολή βίντεο για τα γεγονότα του Πολυτεχνείου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραµόπουλος στη διαταγή του: «Σήµερα οι Ενοπλες ∆υνάµεις της χώρας είναι στυλοβάτες του έθνους και των δηµοκρατικών µας θεσµών. Με προσήλωση και αφοσίωση στο εθνικό τους καθήκον διασφαλίζουν την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της χώρας και στέκονται µε αναγνώριση και σεβασµό µπροστά στη θυσία και τον αγώνα της γενιάς εκείνης».

Και κατέληγε: «Οι Ενοπλες ∆υνάµεις της χώρας, σε πνεύµα εθνικής οµοψυχίας, µε προσήλωση στο καθήκον και στους ανώτερους και ευγενείς σκοπούς που υπηρετούν και µε το αµυντικό µας σύστηµα σε επαγρύπνηση και ετοιµότητα µπροστά σε κάθε απειλή για το Εθνος και τη ∆ηµοκρατία, είναι στην πρώτη γραµµή της συλλογικής εθνικής προσπάθειας» .

Τα όσα ακολούθησαν, κινήθηκαν στην απολύτως αντίθετη κατεύθυνση. Μετά την αποχώρηση των αξιωµατικών, τον λόγο πήρε ο αρχηγός των Ευελπίδων (το όνοµά του βρίσκεται στη διάθεση της εφηµερίδας). «∆ιέταξε» να κλείσουν οι πόρτες, αφού προηγουµένως ζήτησε από τους κυπρίους και αλλοδαπούς σπουδαστές να αποχωρήσουν και στη συνέχεια ανέβηκε στο βήµα. «Να κατεβεί αυτή η µπούρδα» είπε, δείχνοντας προς την εικόνα του Πολυτεχνείου που είχε µείνει στην οθόνη. Οπως εξήγησε, η «επανάσταση της 21ης Απριλίου» έχει διαστρεβλωθεί.

Ακολούθως, κάλεσε µια οµάδα πέντε ατόµων να προσέλθουν κοντά στην εξέδρα που είχε στηθεί. Με βήµα στρατιωτικό, οι Ευέλπιδες άρχισαν να τραγουδούν τον διαβόητο ύµνο της 21ης Απριλίου, «Μέσα στ’ Απρίλη τη γιορτή, το µέλλον χτίζει η νιότη...». Μικρός αριθµός αποχώρησε επιδεικτικά. Η πλειοψηφία όµως, εκόντες άκοντες, παρέµειναν στο αµφιθέατρο και άρχισαν να ζητωκραυγάζουν σχετικά (ποδοσφαιρικού τύπου)συνθήµατα. Ο υποκινητής της ενέργειας αυτής, που έµοιαζε προσχεδιασµένη, δεν είναι η πρώτη φορά που κινείται «εκτός νόµου και κανονισµών». Ο αρχηγός των Ευελπίδων υπήρξε ο επικεφαλής της οµάδας που στον εορτασµό της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή αποχώρησης και παρήλασε, µαζί µε µια οµάδα, αυτοσχεδίως, τραγουδώντας το «Μακεδονία ξακουστή, του Αλεξάνδρου η χώρα».

Η σηµερινή συγκυρία της οικονοµικής κρίσης προσφέρει γόνιµο έδαφος σε διάφορες οµάδες να µιλούν ακόµη και για κινήσεις αµφισβήτησης του νοµίµου πολιτεύµατος. Πρόσφατα είναι άλλωστε τα δηµοσιεύµατα του ξένου Τύπου περί πληροφοριών για κίνδυνο πραξικοπήµατος στην Ελλάδα. Στον γαλλικό και όχι µόνο Τύπο µεταδόθηκε ότι ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στο ενδεχόµενο αυτό κατά τη διάρκεια της περίφηµης συνάντησης των Καννών. Στα briefings ξένων ηγετών το θέµα αυτό επισηµάνθηκε χαρακτηριστικά σε δηµοσιογράφους, όπως «Το Βήµα» είναι σε θέση να γνωρίζει. Και µάλιστα, τα όσα µεταδίδονται από την Ελλάδα για τη δυσαρέσκεια που εκφράζεται από διάφορες πλευρές σχετικά µε την απώλεια εθνικής κυριαρχίας που κατά την άποψη ορισµένων συνεπάγεται η τεχνική βοήθεια από τους Ευρωπαίους προκαλούν έντονη ανησυχία ότι θα είναι εκµεταλλεύσιµα από λαϊκιστικά ακροδεξιά στοιχεία.


ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ
Πολιτική περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγωμάρα στις Ενοπλες Δυνάμεις από τα «χουντοσταγονίδια» 
Ερευνα σε βάθος για τα χουντοσταγονίδια στις Ενοπλες Δυνάμεις 
Οι καθηγητές της Σχολής Ευελπίδων καταδικάζουν τα «χουντοσταγονίδια» 
 
 
σχόλια (344)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Ποίος Φαντασιώνετε θεριστικές βολές στην παρέλαση κατα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας; | 01/12/2011 12:29
  Σε προηγούμενο ποστ κατηγόρησα την εφημερίδα σας ότι δεν περιγράφει με ακρίβεια το τί συνέβη την 28η Οκτωβρίου οπότε και κατηγορούσε τον ευελπι αρχηγό σχεδόν για στάση (και εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν είστε ακριβής σε αυτό) με αποτέλεσμα να μη μπορώ να θεωρήσω αξιόπιστη την περιγραφή του συμβάντος που γράφατε ότι έλαβε χώρα στη ΣΣΕ. Ώσπου ψάχνοντας λίγο παραπάνω στο δίκτυο πέφτω πάνω σε αυτό το ποστ http://www.akis2010.net/6/post/2011/11/37.html στο οποίο ο συντάκτης του "Απόστρατος Σχής, κάτω των 55 ετών" οπως υπογράφει, φαντασιώνετε έναν αρχιλοχία και έναν υπαξιωματικό ονόματι ¨κωστής" να σχεδιάζουν να εκτελέσουν θεριστικές βολές κατά των επισήμων στην παρέλαση της 28 οκτ στη θεσσαλονίκη(!!!!!!) Στα παρακάτω ποστ, http://www.akis2010.net/6/post/2011/11/-4.html http://www.akis2010.net/6/post/2011/11/-lt551.html η ιδιότητα του “απόστρατου Σχη κάτω των 55” συνοδεύει την υπογραφή του κ Αναστάσιου Φαραντάτου ο οποίος σε αυτό το ποστ http://www.akis2010.net/6/post/2011/11/44.html δηλώνει ότι είναι θείος του εύελπι (πρώην πλέον αρχηγού). Να σημειώσω ότι ο βαθμός που φέρει ο εκάστοτε αρχηγός των ευέλπιδων είναι αρχιλοχίας ενώ από το ποστ του Αναστ Φανταρατου προκύπτει ότι το όνομα του αδελφού του αρχηγού είναι κωνσταντίνος (πρωτοετής ευελπις). Μιλάμε, να σε πιάνει ανατριχίλα.
  gathan
  απάντηση15
   
   
  Έωλη χώρα, χώρος για έωλα άρθρα | 30/11/2011 17:16
  Αυτό με το οποίο πρέπει να καταπιαστεί κανείς είναι το τι οδήγησε ένα 22 σε αυτές τις πράξεις. Λοιπές αναφορές στον πατέρα του και στους άρτι αποστρατευθέντες αρχηγούς δεν είναι εκφορά άποψης, είναι απόδειξη δημοσιογραφικής προχειρότητας και της ευκαιριακής αντιμετώπισης του θέματος. Αντ' αυτού αναρωτηθείτε για τις επιπτώσεις μιας επιχείρησης (π.χ. το βήμα) που μονομιάς χάνει 16 διοικητικά στελέχη με τον τρόπο που οι αρχηγοί των ενόπλων δυνάμεων αντικαταστάθηκαν δύο εβδομάδες πριν με άτομα αποδεδειγμένα μικρότερης διοικητικής εμπειρίας. Πόσο μετέωρη μένει αυτή η επιχείρηση που στερείται της γνώσης και των ικανοτήτων τους και τι επιπτώσεις μπορεί να έχει για τη βιωσιμότητα-απόδοσή της; Πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επανέλθει το όλον, ως σύστημα ανθρωποκεντρικό σε μια κατάσταση εύρυθμης λειτουργίας και ανταποκρισιμότητας; Τελικά που ελοχεύει ο κίνδυνος, στις παρορμήσεις ενός 22χρονού ή στις ψυχορμήσεις των πολιτικών ταγών του τόπου, στο δέντρο ή στο δάσος; Μερικοί παίζουν με τις λεξεις εκ του ασφαλούς, άλλοι εξασφαλίζονται παίζοντας με τις λέξεις και ριψοκινδυνεύοντας με την ασφάλεια της χώρας.
  GP
  απάντηση62
   
   
  ΗΛΙΘΙΟΣ Η ΒΛΑΞ | 30/11/2011 12:06
  Καλά όποιος βλέπει σταγονίδια Χουντικών και αγνοεί την χούντα της σημερινής Βουλής ας διαλέξει τι είναι ΗΛΙΘΙΟΣ Η ΒΛΑΞ του το επιτρέπω .|.
  βαθεία υποψιασμένος
  απάντηση65
   
   
  Κουμουνιστοταγονιδια παντού. | 30/11/2011 10:51
  Θέλετε να τιμήσουμε τα παιδιά του Πολυτεχνείου, τους αγωνιστές, τους προκομμένους. Δεν προλαβαίνουμε γιατί ψάχνουμε να βρούμε δουλεία, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Έτσι για να δείξουμε στους παππούδες μας ότι τα εγγόνια τους δεν ειναι σαν τα παιδιά τους. Νομοτελειακά αυτή η χωρά σας φιλοξένει , δεν σας ανήκει. Μου αρέσει το θάρρος του Εύελπι, δεν το κάνεις εύκολα αυτό σε μια τέτοια Χουνταρα.
  Elefteros
  απάντηση74
   
   
  STAGONIDIA | 29/11/2011 16:29
  KATO TA XERIA APO TOYS EYELPIDES!!! POLY YPOPTH H PARAPLHROFORHSH APO TO BHMA.KRIMA.EIMAI ANAGNOSTHS KAI STHRIKSA THN EFHMERIDA OPOS O PATERAS KAI O PAPOYS MOY.LAMOGIA KAI STO BHMA;;; OFEILETE NA STHRIKSETE NOMIKA TON EYELPI KAI OXI NA GRAFETE FHMES KAI ASTEIA.AFHSTE HSYXES THS ENOPLES DYNAMEIS!!!
  KOSTAS
  απάντηση115
   
   
  Καλύτερα να ψάξετε για τα κλεφτρόνια! | 29/11/2011 03:38
  Για τους βολευτές και υπουργούς που τα τσεπώνουν και τα στέλνουν στην Ελβετία! Καλυτερα να ψάξετε για τους φοροφυγάδες στυλ Τόλη με την άδεια της αστυνομίας! Εδώ δεν είναι κράτος πλεον είναι η μεγάλη κομπίνα της Καμόρα!
  Αει σιχτίρ
  απάντηση93
   
   
  ξεπερασμένο... | 29/11/2011 03:12
  Όλο αυτό επειδή παρακυκλοφόρησε το βιντεάκι της παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου;... Στο 2011 συζητήσεις για χούντα...πέρασαν κάτι χρόνια έκτοτε, έλεος! Λυπάμαι, γιατί παρατηρώ ότι κάποιοι έχουν συγχίσει τους όρους... άλλο πατριώτης, άλλο χουντικός. "αρνήθηκε να υπακούσει στη διαταγή αποχώρησης και παρήλασε"...δεν πειράζει που απαγορεύτηκε η παρέλαση, ο κόσμος ήμασταν εκεί κ ζητωκραυγάσαμε! μήπως είμαστε χουντικοί;; έλεος!
  πολίτης
  απάντηση123
   
   
  !! | 28/11/2011 23:34
  κάποιος τους έδωσε το δικαίωμα να το κάνουν!!! Βρείτε τον!!! Αυτόν δικάστε!!!
  Ανώνυμος / η
  απάντηση74
   
   
  Ta xalia sas!!! | 28/11/2011 21:38
  Η "Δημοκρατία" μας απέτυχε παταγωδώς όχι γιατί δεν είναι το καλύτερο πολίτευμα αλλά γιατί διάφοροι τυχάρπαστοι λαοπλάνοι και απατεώνες εξουσιαστές κατάφεραν να συνθλίψουν την συνείδηση και το φιλότιμο του Έλληνα, ειδικά μετά το 1981. Η βασική αιτία της παρακμής και αποτυχίας είναι ο μεταπολιτευτικός αριστερίστικος ρεβανσισμός και κομπλεξαρισμός ο οποίος μετέτρεψε την Δημοκρατία σε ένα πανηγύρι ωχαδερφισμού, αφελληνοποίησης, αναρχίας, ενδοτικότητας, αδιαφορίας και απαξίας κάθε αρχής, αξίας και φιλότιμου που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας. Έτσι λοιπόν επί Δημοκρατίας καταφέραμε να ζούμε όλοι μας φυλακισμένοι μέσα σε σιδεριές με το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια ενώ επί Χούντας όλοι κοιμόντουσαν με τις πόρτες και τα παράθυρα ανοικτά. Φυσικά υπήρχαν και αυτοί που επί Χούντας δεν περνούσαν καλά, όπως οι αριστεροί, αλλά αυτοί είχαν το ιστορικό προηγούμενο του εμφυλίου που και πάλι οραματιζόντουσαν και στην τελική ποιος τους ανάγκασε να είναι αριστεροί για να υποφέρουν; Η Χούντα φυλάκισε τους αριστερούς και η Δημοκρατία όλους τους Έλληνες και τους πτώχευσε κιόλας! Καταφέραμε επί Δημοκρατίας να χρεοκοπήσουμε και να πτωχεύσουμε τη χώρα μας ενώ επί Χούντας η ανάπτυξη και η οικονομία ανθούσε, η ανεργία βρισκόταν στα χαμηλότερα επίπεδα στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδος σε αντίθεση με σήμερα που ήδη ένα εκατομμύριο Έλληνες προσπαθούν να ζήσουν χωρίς δουλειά και ψάχνουν να βρουν τρόφιμα μέσα στα σκουπίδια όπως επί ναζιστικής κατοχής το 41!!! Και ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα γιατί η ανεργία όπως πάνε τα πράγματα θα διπλασιαστεί μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια και περισσότεροι από το 50% των Ελλήνων θα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Εντωμεταξύ καραβιές από λαθρομετανάστες θα συνεχίζουν να έρχονται χωρίς καν να ξέρουμε τι θα τους κάνουμε…. Καταφέραμε επί Δημοκρατίας να μας αρπάξουν μέσα από τα χέρια μας την ίδια την ιστορία μας και σχεδόν όλος ο πλανήτης να έχει ήδη αναγνωρίσει τους απατεώνες Σκοπιανούς σαν Μακεδόνες. Φυσικά επί Χούντας υπήρξε ο Αττίλας στην Κύπρο αλλά θα πρέπει να διαχωρίσουμε τα πράγματα. Ο Αττίλας δεν υπήρξε επί Παπαδοπούλου αλλά επί Ιωαννίδη και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου η κοινωνική αναταραχή ήταν αυτή που μας οδήγησε λίγο μετά στις λανθασμένες και προδοτικές επιλογές του Ιωαννίδη.
  21thapril1967
  απάντηση108
   
   
   
  Τι είναι Δημοκρατία | 28/11/2011 21:21
  Δημοκρατία είναι: 1) Οι εκλέγοντες και οι εκλεγόμενοι να έχουν λευκό ποινικό μητρώο. 2) Οι υποψήφιοι να έχουν απολύτως συγκεκριμένο πρόγραμμα, νούμερα και ημερομηνίες, και όχι κοσημτικά επίθετα. Η υπαναχώρηση από αυτό το πρόγραμμα με γελοίες δικαιολογίες του τύπου "δεν ξέραμε, δεν είχαμε ακριβή στοιχεία" να τους καθιστά αυτομάτως έκπτωτους από την εξουσία. 3) Σε κάθε θέση ευθύνης και εξουσίας να τοποθετούνται οι καλύτεροι άνθρωποι (υπό την έννοια της αξίας) και όχι φελλοί που δεν έχουν εργαστεί ποτέ (πλην ίσως αφισοκολήσεων) και έχουν ως μόνο προσόν την κομματική τους ταυτότητα. 4) Η απεργία είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση του εργαζόμενου. Τα συνδικάτα δεν τρομοκρατούν με σταλινικές μεθόδους τους εργαζόμενους προκειμένου να συνταχθούν μαζί τους και δεν εκβιάζουν ούτε απειλούν ότι "θα γίνει της π...νας", "θα βυθίσουν τη χώρα στο σκοτάδι" και άλλα τέτοια. 5) Η δικαστική εξουσία είναι πλήρως ανεξάρτητη από την εκτελεστική / νομοθετική και δεν "διορίζεται" από αυτήν. 6) Ο Τύπος περιορίζεται στον θεσμικό του ρόλο και δεν αυτοαναγορεύεται σε ανέξοδο τιμητή των πάντων. Ο διάλογος διεξάγεται στα θεσμικά όργανα της πολιτείας και της κοινωνίας και όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα. 7) Προτεραιότητα της πολιτείας είναι η παροχή στον πολίτη των βασικών αγαθών της τάξης, της ασφάλειας και της υγείας. Όχι παραπάνω από αυτά, αλλά αυτά στο ανώτατο επίπεδο. Γι' αυτή τη δημοκρατία αν θέλετε, ναι, το συζητάμε. Για τη δημοκρατία του φελλού, του κομματόσκυλου, του κηφήνα, της βδέλλας και του λαμόγιου, είμαστε αδιάφοροι (με τη μαθηματική έννοια του όρου) μεταξύ αυτής και της οποιασδήποτε "χούντας".
  Ιωάννα
  απάντηση90
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Τα 'πατε; Πίσω στις τρύπες σας τώρα. | 28/11/2011 20:15
  Προς τους ηλιθιότερους εκ των σχολιαστών του άρθρου: Η συλλογιστική σύγκρισης δύο διαφορετικών και περισσότερο ή λιγότερο ολοκληρωτικών καθεστώτων και η επιλογή μάλιστα ενός εξ'αυτών, είναι επιπέδου αμοιβάδας. Και η προπαγάνδα αλλοίωσης και αντιστροφής της πραγματικότητας που προσπαθείτε να περάσετε είναι θλιβερή και βλακώδης. Η μεγαλύτερη ειρωνία είναι οτι κάνετε αυτό ακριβώς για το οποίο κατηγορείτε το άρθρο του αριστερού (sic) Βήματος. Λειτουργείτε σταθερά σαν παρακράτος, βρωμίζοντας τις προσπάθειες όσων αγωνίστηκαν -και αγωνίζονται- για μεγαλύτερη ελευθερία και κλείνοντας τον κόσμο έντρομο σπίτι του. Αλλά όλα τα 'χαμε σα χώρα, οι φασίστες μας έλλειπαν. Είναι να μη σε θέλει.
  Άνευ Παπα (-δόπουλου ή -δήμου)
  απάντηση1110
   
   
   
  Για να τελειώνουμε, αλλά να τελειώνουμε με αυτή την αηδία | 28/11/2011 19:41
  Παρακολουθώ μ'ενδιαφέρον την όλη κουβέντα από τότε που πρωτοδημοσιεύτηκε στο Βήμα. Μ'έχει προβληματίσει όμως η προσπάθεια πολλών αναγνωστών να εκφέρουν άποψη υπέρ συγχωρήσεως η οποία είτε να μιλάει για "μικρό παιδί, ανώριμο...κτλ" είτε να προσπαθούν να μετακυλήσουν το πρόβλημα στη δήθεν "χούντα" της μεταπολίτευσης και των 300 της βουλής με τη γνωστή κωλοτουμπίστικη/παρελκυστική τακτική του φαιού μπλοκ. Παραθέτω το σύνδεσμο προς το "Εγκόλπιο Ευέλπιδος": http://www.sse.gr/files/Egkolpio_Eyelpidos.pdf και αντιγράφω τον όρκο του Ευέλπιδος: «Ὁρκίζομαι νὰ φυλάττω πίστιν εἰς τὴν Πατρίδα· Ὑπακοὴν εἰς τὸ Σύνταγμα, τοὺς Νόμους καὶ τὰ Ψηφίσματα τοῦ Κράτους· Ὑποταγὴν εἰς Τοὺς ἀνωτέρους μου, νὰ ἐκτελῶ προθύμως καὶ ἄνευ ἀντιλογίας τὰς διαταγάς των. Νὰ ὑπερασπίζω, με πίστιν καὶ ἀφοσίωσιν, μέχρι τῆς τελευταίας ῥανίδος τοῦ αἵματός μου, τὰς Σημαίας· Νὰ μὴν τὰς ἐγκαταλείπω, μηδὲ νὰ ἀποχωρίζομαι ποτὲ ἀπ᾿ αὐτῶν. Νὰ φυλάττω δὲ ἀκριβῶς τοὺς Στρατιωτικοὺς Νόμους, καὶ νὰ διάγω ἐν γένει ὡς πιστὸς καὶ φιλότιμος Στρατιώτης». Για να τελειώνουμε με αυτό το παραμύθι, ΕΑΝ έτσι έχουν τα πράγματα, ΕΡΩΤΩ: __ Πόσες φορές έχει ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙ ο εν λόγω Τελειόφοιτος ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ των συμφοιτητών του (άρα ΚΑΙ ΠΡΟΤΥΠΟ τους) τον όρκο του με τη συμπεριφορά του. Τι σημαίνει επίορκος υποψήφιος αξιωματικός; Άειντε γιατί πολύ μας ζαλίσατε χουντορεμπεσκέδες. Δεν σας φτάνει η ξεφτίλα σας το '74, που παραδώσατε εσείς οι "εθνικόφρονες στρατιωτικοί" ένα στράτευμα πλήρως ξεχαρβαλωμένο, που είχε χάσει πλήρως την μπάλα στην επιστράτευση, την είχε μετατρέψει σε κωμωδία, ενώ παιζόταν η ακεραιότητα της χώρας. Γελοίοι!
  Οχληρός
  απάντηση1517
  Απαντήσεις  2 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Eleos ftanei pia! | 28/11/2011 19:40
  Einai ntropi na amavronoun oi evraiomassonoi to stratiotiko mas soma!Afou ftasame eos edo ena praxikopima prepei na erthei oste na boun ta pragmata stin thesi tous! H ellada den anikei se kamia europi se kamia asia se kamia ameriki! Emeis eimaste ELLHNES! Oso pio grigora to katalavoume toso pio grigora tha eimaste eleytheroi.O arxigos kala ekane! Auto aistanete afto eipe.To na ton katigoreite os xountiko omos den to dexomai! Xountikoi eiste apo to 08/10/73 os simera! Epanastatis omos nai to dexomai.Kai giati na min einai afou vlepei tin patrida tou na ypodoulonete? To politiko systima pethane teliose , h tha kanei to ethnos ena bhma embros h tha apothanei!
  21thapril1967
  απάντηση1612
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
   
  Για το περιστατικό με τον επικεφαλής ΣΣΕ | 28/11/2011 15:50
  Καλώς ο νεαρός εύελπις εκφράστηκε μαζί με τους υπόλοιπους πέντε. Είναι γνώρισμα της δημοκρατίας να μπορεί κάποιος να εκφράζεται όπως θέλει, αρκεί να μην δέρνει αντιφρονούντες, όπως έκανε ο πατέρας του συγκεκριμένου νεαρού. Αυτό που δεν θα υπάρχει αν επικρατήσει το "πολιτικό θέλω" του νεαρού, είναι η δυνατότητα να εκφράζεται κάτι. Δεν έχει σημασία από που προέρχεται, γιατί τώρα ο κάθε ένας μπορεί να λέει ότι νομίζει και να κρίνεται. Από την άκρα δεξιά ως την άκρα αριστερά. Από τη μεγαλύτερη μπούρδα ως την βαθύτερη σοφία. Μπορεί όμως όποιος θέλει να την πει. Σε ότι έχει να κάνει με το πρόσωπο, είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί είναι ένας πολύ καλός Εύελπις, πολύ καλός μαθητής, έχει διαβάσει πολύ και πιστός στα πιστεύω του. Όσο αυτό δεν κοστίζει στην κοινωνία μπορεί να συνεχίσει να το κάνει, όσο όμως κοστίζει (με διάφορες συμπεριφορές έναντι συναδέλφων του για παράδειγμα), τότε πρέπει να αντιμετωπιστεί. Χούντα είναι να μην μπορεί να εκφραστεί κι ο χουντικός. Όσο του επιτρέπεται να πει την άποψη του είναι σωστό. Κι όσο τη λέει, τόσο δικαιώνονται, κατά την προσωπική μου άποψη, οι αγώνες του πολυτεχνείου.
  Κυριάκος Μαντ.
  απάντηση189
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
   
  Χουντο-σταγονίδια στην Ευελπίδων | 28/11/2011 15:32
  PATAXI-TIMORIA-GIA PARADIGMTISTO, GIA TOUS AIONIOUS XOUNTIKOUS
  CHRISTOS ANGELOPOULOS
  απάντηση1527
   
   
  γιατί άραγε | 28/11/2011 15:18
  καλό θα ήταν εσείς εκεί στο "Βήμα" που έχετε τέτοιου είδους "ευαισθησίες" περί Δημοκρατίας, να δείχνατε την ίδια ευαισθησία εδώ και 30 χρόνια που οι αντίστοιχοι σπουδαστές του Πολυτεχνείου και λοιπών σχολών εκπαιδεύονται στην ιδεολογία του "μπαμπά" Στάλιν και στην συνέχεια με το έτσι θέλω καίνε την Αθήνα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις περιουσίες του κόσμου χωρίς να τους αγγίζετε... Διαφορετικά κινδυνεύετε να χαρακτηριστείτε αστείοι και υποκινούμενοι εντολοδόχοι κειμενογράφοι. Επίσης ως "δημοσιογράφοι" που θέλετε να αποκαλείστε, καλό θα ήταν να υπενθυμίσετε - αλήθεια γιατί έχει ξεχαστεί άραγε- να ανοίξει επιτέλους ο περίφημος "φάκελος της Κύπρου" για να δούνε και όσοι δε γνωρίζουν τι έγινε...τι φοβάστε? αφού ο παπαδόπουλος φταίει έτσι δεν είναι?....άντε λοιπόν... Η ιστορία είναι αμείλικτη και φούσκες όπως "γενιά του πολυτεχνείου" σκάνε αργά ή γρήγορα! Ελπίζω να δημοσιευτεί.
  Ανώνυμος / η
  απάντηση2713
   
   
  Τελεία και παύλα στο δούλεμα | 28/11/2011 15:16
  Υπάρχει κανείς εχέφρων που να πιστεύει ό,τι τώρα έχουμε περισσότερη ελευθερία απ’ ό,τι είχαμε επί δικτατορίας; Και εν πάση περιπτώση, τι είναι δημοκρατία; το να ψηφίζεις ελεύθερα το κάθε λαμόγιο; τον κάθε προδότη, τον κάθε Παπανδρέου, το να λες ελεύθερα και να κάνεις ελεύθερα αυτά που με χίλιους δυο τρόπους, σε βάζουν κάποιοι επιτείδιοι να λες και να κάνεις; Και στο κάτω-κάτω της γραφής με την δικτατορία, δεν κινδύνευσε με αφανισμό το έθνος μας και το κράτος μας, όπως συμβαίνει τώρα. Ποτέ δεν κατάλαβα τον τρόπο σκέψεως υμών των «προοδευτικών». Αν είχα να διαλέξω ανάμεσα στην Δαμανάκη της "Δημοκρατίας" και την Δέσποινα της δικτατορίας, ευχαρίστως θα διάλεγα την Δέσποινα που πεθαίνει της πείνας, από την Δαμανάκη, την αριστερή τάχα, που ζει μέσα στην χλιδή και τα πλούτη. Τελεία και παύλα στο δούλεμα.
  thalassodarmenaypsi
  απάντηση1815
   
   
  Τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών δεν σας ενόχλησαν, σας ενοχλούν τα Ελληνόπουλα! | 28/11/2011 15:03
  Τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών δεν σας ενόχλησαν, σας ενοχλούν τα Ελληνόπουλα! Νέα παιδιά που επέλεξαν να υπηρετήσουν την πατρίδα τους, αντί να πετάνε μολότοφ ή να κανουν καταλήψεις στα σχολεία όπως τα πιτσιρίκια που καθοδηγεί το ΚΚΕ. Γιατί δε λέτε την αλήθεια στον κόσμο! Για την κατάντια της Ελλάδας φταίει η γενιά του Πολυτεχνείου και όχι η χούντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξαναέχουμε χούντα. Από την άλλη πλευρά όμως, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται ο τόπος μας είναι μία κυβέρνηση που παίρνει και την τελευταία δεκάρα του Έλληνα για να παρέχει δωρεάν περίθαλψη σε λαθρομετανάστες. Και σίγουρα, ευέλπιδες που είπαν ένα χουντο-τράγουδο (αν το είπαν), δεν είναι το βασικό πρόβλημα της Ελλάδας. Διώξτε πρώτα τα εκατομμύρια των λάθρο που φέρατε στην Ελλάδα και αφήστε ήσυχα τα παιδιά των Ελλήνων και αυριανούς αξιωματικούς.
  terry
  απάντηση2915
   
   
   
  Χουντο-βροχή στην Ευρώπη (και αφήστε την Ευελπίδων) | 28/11/2011 14:46
  Ελάτε τώρα, αφήστε τα αυτά. Μην αποπροσανατολίζεται τον κόσμο με τέτοιες ειδήσεις και χρησιμοποιώντας φράσεις τύπου «μίνι πραξικόπημα» κτλ. Δεν κινδυνεύουμε από τους Ευέλπιδες! Η χούντα είναι εδώ και δεν «μας την τραγούδησαν» πριν την εγκαθιδρύσουν, αλλά αυτό δεν το λέτε. Στην Ελλάδα σήμερα υπάρχει η πιο δυνατή κυβέρνηση που είχε ποτέ η χώρα και μάλιστα χωρίς να πέσει ούτε μία ψήφος από τον ελληνικό λαό! Πρωθυπουργό στην Ελλάδα τοποθέτησαν τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (μία που ο Τρισέ συνταξιοδοτήθηκε :) ). Στην Ευρώπη μέσα σε ένα μήνα άλλαξαν τρεις κυβερνήσεις (οι δύο έπεσαν και η τρίτη με εκλογές), με ιδιαοτερα κοινά σημεία. Μην μας κάνετε λοιπόν πλάκα. Κανένας δεν ψήφισε Παπαδήμα ρε παιδιά, πως να το κάνουμε; Αλλά όμως ο Παπαδήμας κυβερνά με 255 βουλευτές τους οποίους τους ψήφισε ο λαός για άλλη δουλειά και άλλη κάνουνε. Αν αυτό δεν είναι χούντα τότε τι είναι; Το τραγούδι των Ευελπίδων, που στο φινάλε έχουν κάθε δικαίωμα - και μάλιστα με το παραπάνω - να τραγουδούν για την Πατρίδα; Αφήστε τον αποπροσανατολισμό, εκτός και αν έχετε άλλες οδηγίες, ιδίως τώρα που κόπηκαν και οι χρηματοδοτήσεις...
  Πρωτάκουστος
  απάντηση1711
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-