Με αβγά και πορτοκάλια «υποδέχθηκαν» διαδηλωτές την Πέμπτη στη Μυτιλήνη τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Άδωνη Γεωργιάδη, όπως μεταδίδουν τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Οπως αναφέρουν, κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και επιχείρησαν να «εισβάλουν» στο κτίριο με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί ο κ. Γεωργιάδης.
Ο δεύτερος αποκλεισμός του έγινε λίγη ώρα αργότερα έξω από το κτίριο του τηλεοπτικού σταθμού «Αρχιπέλαγος» όπου ο υφυπουργός έδινε συνέντευξη. Και σε αυτή τη περίπτωση οι αστυνομικοί φυγάδευσαν τον κ. Γεωργιάδη.
Κατά την αποχώρηση του διαδηλωτές πέταξαν προς το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο υφυπουργός αβγά και πορτοκάλια που έπεσαν στο οδόστρωμα.

Ο υφυπουργός, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, επεσήμανε πως δεν θα μείνει κανένα νησί χωρίς πλοίο και εξέφρασε την άποψη πως θα είναι ευτυχής εάν κατά την παρουσία του στο υπουργείο καταφέρει να λύσει έστω ένα πρόβλημα σε κάθε νησί. Σημείωσε ακόμη πως είχε συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες και εκπροσώπους του συλλόγου εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας καθώς επίσης με τοπικούς φορείς και τις τοπικές Αρχές της Μυτιλήνης.

Ο κ. Γεωργιάδης επέστρεψε στην Αθήνα λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα επισκέψεις και σε άλλα νησιά του Αιγαίου
.